Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan ilaç SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ facebook süt Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe asker jens stoltenberg kredi ihracı İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

AK Partili Muş: 1 Milyon 300 Bin Civarında Gencimizi İlgilendiren Bir Düzenleme

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş,  bedelli askerlik düzenlemesine ilişkin, “Yürürlük tarihinden itibaren 3 ay içerisinde kapsamdan faydalanmak isteyenler müracaatlarını yapıp istifade edebilecekler. 1 Ocak 1994 ve öncesi doğanlar bu tarih dahil, bedel 15 bin TL, yaş 25. Bu kriterleri tutanlar ve bu görevi 21 günlük temel askerlik eğitimini yerine getirenler bu yükümlülüklerini yerine getirmiş olacaklar. 1 milyon 300 bin civarında gencimizi ilgilendiren bir düzenleme” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, ANKA’ya yaptığı açıklamada bedelli askerlik düzenlemesine ilişkin  şöyle dedi:

“3 AY İÇERİSİNDE BU MADDE KAPSAMINDAN FAYDALANMAK İSTEYENLER MÜRACAATLARINI YAPIP İSTİFADE EDEBİLECEKLER”

“Yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bedelli askerlikle ilgili süreç başlamış olacak. Yürürlük tarihinden itibaren 3 ay içerisinde bu madde kapsamından faydalanmak isteyenler müracaatlarını yapıp istifade edebilecekler. 1 Ocak 1994 ve öncesi doğanlar bu tarih dahil, bedel 15 bin TL, yaş 25. Bu kriterleri tutanlar ve bu görevi 21 günlük temel askerlik eğitimini yerine getirenler bu yükümlülüklerini yerine getirmiş olacaklar.

1 milyon 300 bin civarında gencimizi ilgilendiren bir düzenleme. Talebin ne kadar olacağını, nasıl olacağını hep beraber takip edeceğiz.”

2011 ve 2014 yılında yapılan düzenlemede yapılan müracaatlara işaret eden Muş, “Her iki düzenlemede ücret bugün belirlenen ücretin çok çok üstünde dolayısıyla biz 2014’ün çok çok üstüne çıkacağını düşünüyoruz, böyle bir beklenti içerisindeyiz. Vatandaşlar müracaat ettikten sonra gelecek olan müracaat sayısına göre kaç dönemde bunları askerlik görevlerini ifa edecekleri belirlenecek. 4 dönem mi yapılacak,  5 dönem mi, 6 dönem mi, nerelerde, nasıl olacağı, hangi derslerin olacağına Milli Savunma Bakanlığı karar verecek. Dolayısıyla hem temel askerlik eğitimi verilecek onun yanında belli bazı teorik bilgiler de mesela tarihtir, vatandaşlık bilgileridir geçmiş dönemdeki ders programlarında bunlar da vardı bunlar da verilecek" dedi.

“BUNU YOK SAYAMAYIZ”

21 günlük süreye ilişkin de Muş, “Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve Milli Savunma Bakanlığının bu anlamdaki görüşü bizim için önemli. Onların kanaatleri bu noktada eğitimin faydalı olacağı yönünde bir kanaat belirtmeleri durumunda biz teklifimizi hazırlıyorken bunu yok sayamayız. Dolayısıyla onların görüşlerini dikkate alarak bu teklif hazırlandı.  Biraz daha süreç hızlandırılmış bir program uygulamak suretiyle temel askerlik eğitimi verilecektir” dedi.

Muş, bedelli askerlik tartışmalarına ilişkin de söyle dedi:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın da grup toplantısında ifade ettiği gibi bedelliyle alakalı kalıcı bir bu askerlik meselesiyle alakalı kalıcı bir çözümü ortaya koyacağız ve bir daha bedelli konusu Türkiye’nin gündemine gelmemesi için bu meseleyi kalıcı bir çözüme ulaştıracağız, dedi. Dolayısıyla bizim amacımız da hem Silahlı Kuvvetlerin gelecekle alakalı vizyonunu buna bağlı olarak da personel rejimini kalıcı bir şekilde düzenleyip bir daha da toplumun bu tip beklenti oluşturacak bir yapıyla karşı karşıya kalmasını engellemek amacımız.”

“ŞU AN İTİBARIYLA YETERLİ PİLOTUMUZ VAR”

Pilot açığı konusunda da Muş, “Hem Hava Kuvvetleri haricindeki subaylar hem Hava Kuvvetlerinin pilot ihtiyacı konusunda bir çalışma yürütülüyor. Pilot açığıyla alakalı da bunu da çok kısa bir zaman içerisinde Türkiye tamamen kapatmış olacaktır. Şu an itibarıyla Silahlı Kuvvetlerin bir pilot sorunu yok. Şu an itibarıyla yeterli pilotumuz var zaten.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.