Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken şehit adana fetö abd tüik tesk yunanistan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

AK Partili Özyer: "Ülkemiz Birlik Ve Beraberlik İçerisinde Yoluna Devam Etmektedir"

Muğla AK Parti Milletvekili Hasan Özyer, "Ülkemiz bugün 15 Temmuz darbe girişimi öncesine göre çok daha güçlüdür ve geleceğe güvenle bakmaktadır. Birlik ve beraberlik içerisinde yoluna devam etmektedir. Yaşanan süreç; ekonomisiyle,   siyasetiyle, milletiyle ne kadar sağlıklı ve güçlü bir bünyeye sahip olduğumuzu bir kez daha ortaya koymuştur" dedi.

Muğla AK Parti Milletvekili Hasan Özyer 15 Temmuz Darbe girişiminin yıl dönümü nedeni ile yazılı bir açıklama yayımladı.

Özyer açıklamasında; "Ülke ve Millet olarak 15 Temmuz gecesinde tarihimizin en acı günlerinden birini yaşadık. FETO Terör Örgütü tarafından halkın oylarıyla seçilen Cumhurbaşkanımıza, Meclisimize ve Hükümetimize10 binden fazla FETÖ mensubu hain bir darbe girişiminde bulunuldu.
 
Cumhurbaşkanlığımız, demokrasinin kalesi olan Meclisimiz ve güvenliğimizin teminatı olan Emniyet Müdürlüklerimiz bombalandı. Milletimize ait olan tank, helikopter ve silahlarla milletimize ateş açıldı.
 
Sayın Cumhurbaşkanımızın halkı meydanlara çağırması, darbe girişimine karşı kırılma noktası oldu.
 
Darbe girişimindeki o kara geceyi aydınlatan, ülkesine sahip çıkan Yüce Türk Milleti oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla tarihte hiçbir yerde görülmemiş bir darbe direnişi başladı. Kahraman Türk Milleti, hainlere karşı göğsünü siper etti. Geride 250 şehit ve 2196 gazi bıraktı. Milli direniş sonucu FETÖ, Türkiye’yi teslim alamadı.
 
Dünyanın başka bir ülkesinde böylebir darbe girişimi yaşansaydı,  sağladığımız başarı asla gerçekleşmez, devlet vetümkurumları ekonomisi ile birlikte çöker, yönetimde boşluklar olur ve her alanda ciddi zafiyetler ortaya çıkardı.Türk Milletine, onun varlığına yapılmış küresel bir darbeyi, Milletimiz yüksek ferasetiyle yerle bir etmeyi başardı.Köklü bir tarihi birikime ve güçlü bir devlet geleneğine sahip ülkemiz bu badireyi ustalıkla atlattı.
 
“Üste gök çökmedikçe, altta yer delinmedikçe ilini, töreni kim bozabilir.”
 
İlk tarihi yazıtlarımız olan Orhun Abidelerinde ifade edildiği gibi;  “Üste gök çökmedikçe, altta yer delinmedikçe ilini, töreni kim bozabilir.” Devletimiz ve yönetimanlayışımız böylesineköklü ve güçlüdür.Türkiye Cumhuriyeti, hain bir darbe girişimi karşısında dahi yolundan şaşmayacak, hedeflerinden uzaklaşmayacak ve sarsılmayacak kadar güçlü ve dirayetli bir ülkedir.
 
Ülkemiz bugün,  15 Temmuz darbe girişimi öncesine göre çok daha güçlüdür.
 
İhanet ve işgal çetesi olan FETÖ terör örgütüne karşı Devletimiz tüm kurum ve kuruluşları ile başarılı bir şekilde mücadele etmektedir. 15 Temmuz darbesi sonrasında Hükümetimiz, bu hain darbe girişiminin sonuçlarını ortadan kaldırmak ve benzeri girişimlerin tekrar yaşanmaması için de bir dizi tedbirler aldı, almaya da devam ediyor.
 
Ülkemiz bugün 15 Temmuz darbe girişimi öncesine göre çok daha güçlüdür ve geleceğe güvenle bakmaktadır.  Birlik ve beraberlik içerisinde yoluna devam etmektedir. Yaşanan süreç; ekonomisiyle,   siyasetiyle, milletiyle ne kadar sağlıklı ve güçlü bir bünyeye sahip olduğumuzu bir kez daha ispatlamıştır.
 
Hukukun üstünlüğü, demokrasi, insan hakları ve özgürlüklerden yana açık ve net bir tavır sergileyen partilerimiz, kurum ve kuruluşlarımız ile milletimiz,  birlik ve beraberlik ruhunun her türlü sorunun üstesinden gelmek için en önemli güç kaynağımız olduğunu belgelemiştir.
 
15 Temmuz; hem bir darbe girişimi, hem bir işgal ve bölme teşebbüsü, hem de bir terör saldırısıydı.
 
Darbe girişimi;  ülkemizi bölmeyi, dış tehditlere açık hale getirmeyi, nihai olarak işgali hedefleyen bir terörist eylemdi.15 Temmuz darbe girişimine ‘ama’sız, ‘fakat’sız, darbe diyemeyenler ve lanetleyemeyenler,  darbe girişiminin bir parçası, en azından destekçisi olarak anılacaklardır. Böyle bir yanlışın içine düşülmemelidir.
 
Her türlü darbeye ve vesayetlere hazırlıklı olmalı ve karşıdurmalıyız.
 
Ülke olarak yaşadığımız coğrafya zor ve stratejik bir konumdadır. Bölgemizde sınırların yeniden çizilmeye çalışıldığı bir süreçten geçiyoruz.  Bu zorlu coğrafyada bağımsız, hür, birlik ve beraberlik içinde bölünmeden ayakta kalabilmek için cesur ve kararlı olmak, her türlü darbeye ve vesayetlere karşı durmak zorundayız. Millet olarak kadim vatanımızı sahiplenmeli, canımız pahasına korumalıyız.
 
Ülkemizin ihtiyaç duyduğu yapısal reformları kararlılık ve ivedilikle yapmayı hedefliyoruz.
 
AK Parti ve Ülke olarak nihai hedefimiz; demokrasinin tüm kurum ve kuruluşları ile işlediği,  laik sosyal hukuk devletinin tam anlamı ile hayat bulduğu, milli şuurun hakim olduğu, liyakat ve ehliyet sahibi insanların öncelik aldığı, huzur, güven ve refah içinde yaşadığımız bir ortamı yakalamaktır.  Bütün plan, proje, eylem ve reformlarımız da bu vizyon üzerine olmaktadır.  Ülkemizin ihtiyaç duyduğu yapısal reformları kararlılık ve ivedilikle yaparak, daha aydınlık günlere kavuşmak temennilerimle,tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı uzun ömürler dilerim." dedi.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.