Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

AK Parti’li Turan: Hükümet Afrin Operasyonu İle İgili Meclis’i Bilgilendirecek

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, 30 Ocak Salı günü, Hükümetin TBMM Genel Kurulu’nda Afrin Operasyonu ile ilgili milletvekillerini bilgilendireceğini söyledi.

Turan, Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtladı. Turan, Meclis gündemi ile ilgili, 30 Ocak Salı günü TBMM Genel Kurulu’nda Hükümetin Afrin Operasyonu konusunda milletvekillerini bilgilendireceğini söyledi.

Turan şöyle dedi:

“Aklımız yüreğimiz gözümüz Afrin’de. Hükümetimiz devletimiz en ince ayrıntılarıyla süreci takip ederken bizler de elimizden geldiğince Meclis’e düşen bir görev var mı yok mu, onları tartışıyoruz. Hükümetimizin kanaati budur ki Meclis’in açıldığı ilk Salı günü hükümet adına bir bakanımız Afrin ile ilgili Zeytin Dalı Operasyonuyla ilgili meclisimizi bilgilendireceklerdir.”

“KHK’LARIN USULÜNE UYGUN GÖRÜŞÜLMESİNİ İSTİYORUZ”

AK Parti Grup Başkanvekili, Kanun Hükmünde Kararnamelerin, (KHK) Meclis’te usulüne uygun görüşülmesinden yana olduklarını belirterek, “Zaman zaman gündeme gelen hatta aşırı ithamlarla karşılaştığımız bir meselemiz var. KHK’ları başından beri usule uygun şekilde Meclis’te görüşülmesini talep ediyoruz” dedi.

Turan şöyle dedi:

“Şimdiye kadar 30 civarında KHK hayata geçti. Kalan 15 KHK’nın 5’i zaten daha önce görüşüldü 10 tanesi kaldı. ‘Yüzlerce KHK var ve görüşülmedi’  tarzı ithamlar doğru değil. 10 kadar KHK var görüşülmeyen. Bunların da görüşülmesini başından beri talep ediyoruz. Ancak Meclis’teki usul ekonomisi gereği zaman planlaması,  diğer kanunların gündemlerine baktığımızda; muhalefetin de bu konuda bir adım atması kanaatindeyiz. Muhalefetteki gruplarımıza gelin ortak akılla meseleyi değerlendirelim KHK’ları usule uygun bir şekilde makul zamanda görüşelim. Diğer partilerle görüşüp ortak paydada ortak zamanlamada buluşacağız.”

İçtüzük’te KHK’ların nasıl görüşüleceğinin belli olduğuna dikkat çeken Bülent Turan, “Meclisi altı ay, bir sene KHK’lara boğarsak bu toplumda haksızlık olur diyoruz. O yüzden diğer partilerle görüşüp ortak paydada buluşacağız. ‘Ben yaptım’ oldu tarzını istemiyoruz. KHK’ların görüşülmesini istiyoruz. Bunların görüşülmemesi yasal anlamda eksiklik değil,  ama hukuk tekniği açısından baktığımızda KHK’ların Meclis’ten geçmesinin millete olan görevimiz olarak biliyoruz” diye konuştu.

AK Parti Grup başkanvekili Bülent Turan, “Afrin konusunu Hükümetin siyaset malzemesi yaptığı” iddialarına, “Mehmetçiğin Afrin’e girip; Zeytin Dalı adıyla başlattığı Operasyonunun bu eleştirilerle beraber değerlendirilmesini doğru bulmuyoruz” sözleri ile karşılık verdi.

Bülent Turan şöyle devam etti:

“80 milyonun kalbi Afrin’de. Duamız Afrin’de. Bunu siyasal zeminde tartışmayı doğru bulmuyorum. Hükümet-parti işleri başkadır. Ama devlet yönetimi askerin bu konuda attığı adımlar başkadır. Malum partinin (HDP) milleti sokağa çağırması yanlış işler yapması kendi tabanında karşılık bulmayacaktır ki gördüğümüz gibi kimse sokağa çıkmadı. CHP’nin de tutumunu doğru bulmuyorum. Başbakanımız tüm partilere bilgi verdi. Bu olumlu havanın mutlaka devam etmesinde fayda var. Mesele can Mehmetçiktir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.