Öne Çıkanlar AİLE gündem özeti Melatonin hormonu Covid19 Medikal Aile Terapisi nedir CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi Aboubakar Aleksey Navalnıy bahçeli kasımpaşa teleferik kazası

AK Partili Turan’dan İttifak Yanıtı

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, ittifak tartışmalarına ilişkin, “Zaten yıllardan beri fiilen CHP bu ittifakı uyguluyor. Biz diyoruz ki bırakın böyle film çevirmeyi, senaryo yazmayı, açık olun, şeffaf olun, milletin önünde ‘biz şu partiyle şu şartlarda şu görüşmeyi yaptık’ deyin. Bu gayri resmi fiili ittifakların demokratik sisteme yakışmadığı kanaatindeyiz” dedi.

Turan, TBMM’de 4 No'lu Basın Kapısı önünde yaptığı açıklamada Meclis gündemine ilişkin bilgi verdi.

İTTİFAK TEKLİFİ GENEL KURUL’A NE ZAMAN GELECEK

İttifak teklifine değinen Turan, “Ümit ediyorum, bugün yarın bu kanun teklifine ilişkin komisyon müzakereleri biter. Bu müzakerelerin bitmesinden sonra haftaya Pazartesi günü daha önceki partilerimizle görüşmemizden aldığımız kanaatle beraber söylüyorum, Genel Kurul görüşmelerine başlarız. Bu hafta itibarıyla komisyon çalışmaları, bir dahaki hafta itibarıyla da Genel Kurul çalışmaları nihayete erer” dedi.

Turan basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

“BU MİLLET PATİNAJ YAPMAYI, POLEMİK YAPMAYI KABUL ETMEZ”

“Ana muhalefet sandık güvenliği gerekçesiyle siyasi partileri ziyaret ediyor, bu konuda bir değerlendirmeniz olur mu?” sorusuna Turan, “Derdimiz üzüm yemek, bağcıyla işimiz yok tabiri caizse” diyerek şöyle devam etti:

“16 Nisan yokmuş gibi davranmak, uyum yasalarına karşı çıkmak, kendilerinin fiilen yıllardan beri yaptığı ittifak anlayışını bizim resmi olarak yapma hakkını vermemiz bir tartışma konusu olmaması lazım.

Şu an CHP’nin tavrına baktığımızda sanki referandum yokmuş gibi davranıyor. Bu millet patinaj yapmayı, polemik yapmayı kabul etmez. Biz referandumla ilgili polemiğimizi, kavgamızı geride bıraktık. Bu millet bize bir görev verdi.

İttifak Türkiye’de olmamış gibi yorumlanıyor. CHP’nin Genel Başkan yardımcılarından ‘ailemiz birimiz HDP’ye birimiz CHP’ye oy verdik’ dediğini duymadık mı?

“BİZ DİYORUZ Kİ BIRAKIN BÖYLE FİLM ÇEVİRMEYİ, SENARYO YAZMAYI”

Zaten yıllardan beri fiilen CHP bu ittifakı uyguluyor. Biz diyoruz ki bırakın böyle film çevirmeyi, senaryo yazmayı, açık olun, şeffaf olun, milletin önünde ‘biz şu partiyle şu şartlarda şu görüşmeyi yaptık’ deyin. Bunu da yansıtırken Meclis’e beraber yansıtalım diyoruz. Hayır, bunu yapmayalım. Eee, biz kendimiz gizli kapaklı görüşme yapalım, sonra da HDP ile CHP’nin ittifakını veya diğerlerinin ittifakını Meclis’e getirelim, diyorsunuz. Bu doğru bir yaklaşım değil.

Bu gayri resmi fiili ittifakların demokratik sisteme yakışmadığı kanaatindeyiz.

Bu kanun teklifi MHP ile AK Parti’nin ittifakını düzenlemiyor. Bu kanun teklifi Türkiye’deki tüm partilere seçimlerde resmi olarak ittifak yapma yetkisi ve hakkı veriyor. İster yaparsınız, ister yapmazsınız.”

“ZATEN CHP İLE HDP İTTİFAK YAPTI ŞİMDİYE KADAR”

“Gizli bir ittifakın mı yapılacağını ifade ediyorsunuz?”  sorusuna Turan, “İki türlü ana başlık söylüyorum. Bir; zaten CHP ile HDP ittifak yaptı şimdiye kadar, Meclis’teki kanunların görüşmesinde, seçimlerin yapılmasında. Bu fiili ittifaklar var zaten. Ama daha ötesinde birçok kanun görüşülürken CHP ile aynı şekilde HDP’nin beraber fiili ittifak yaptığını biliyoruz zaten. O yüzden fiilen bir ittifak var zaten. Resmi olarak ittifak yapmaktan kaçındıkları kanaatindeyim” yanıtını verdi.

“HİÇ POLEMİK OLACAK BİR MESELE YOK”

“Düzenlemede seçim güvenliğine soru işareti bırakacak bazı maddelerin olduğu söyleniyor. Siyasi partilerle de bu maddelerin görüşüldüğü söyleniyor. O çalışma sonrasında AK Parti ve MHP’den de randevu isteyecek CHP heyeti, kapınız açık mı?” sorusuna da Turan, “Eğer varsa bir partinin somut, anlaşılır makul önerisi bunu değerlendiririz tabii ki. Şu anki kanun teklifinde seçim güvenliğiyle ilgili çok önemli çok başarılı dünya örneklerini de içine alan çalışmalar var. Hiç polemik olacak bir mesele yok ama buna rağmen bizim gözden kaçırdığımız bir mesele varsa gelsinler bunu önersinler” dedi.

“MİLLETE RAĞMEN BİR İŞ YAPMADIK”

“Şeker fabrikalarının özelleştirilmesiyle ilgili bir tartışma var, bugün Yiğit Bulut’un açıklamaları oldu, ne diyorsunuz? Ana muhalefetten bir geri adım mı atılıyor sorusu var, ne dersiniz?” sorusuna Turan, “Millete rağmen bir iş yapmadık. Halkımızın beklentisini karşılamaktan başka bir iş yapmadık. Şeker fabrikası ve diğer özelleştirmeler hepsi yapılırken kamuya olan yük azaltılsın diye yapılan çalışmalar. Bununla ilgili Maliye Bakanlığımız ilgili bürokratlarımız çalıştılar. Bir çalışma başlattılar. Türkiye’nin faydası için olan her türlü adımı atmaya hazırız biz. Dolayısıyla özelleştirme dediğiniz mesele de o fabrika oradan yok olmayacak. Yine işçilerimizin haklarının kollanması, aynı şekilde fabrika üretiminin devam etmesi kaydıyla birtakım çalışmalar yapılıyor. Sonuçlandığında beraber değerlendiririz tekrar” dedi.

“Dursun Çiçek’in bir açıklaması olmuştu, Abdullah Gül’ün Saadet Partisinin adayı olabileceği yönünde bir değerlendirmeydi, ne diyorsunuz?” sorusuna Turan, “7-8 sene önce olmaz dedikleri adeta savaşırcasına karşı çıktıkları bir kişiye gelip bugün aday ol diye bakmaları onların acziyetini gösteriyor” yanıtını verdi.

“CHP liderinin Afrin şehitleri geldikten sonrası bir çağrısı olmuştu, bayrak asılması noktasında, Başbakan eleştirmişti, Özgür Özel’in bir yanıtı oldu ne dersiniz?” sorusuna Turan, “Bugün bunu söylüyor olmalarını her şeye rağmen diyorum ki takdirle karşılıyorum ancak sormak istiyorum Türk Bayrağını asın diyen CHP’nin Genel Başkanı ‘PYD komşumuz olsun sorun yok”  diyen Genel Başkan Yardımcısına astıracak mı? PKK’nın teröristlerinin cenazesine giden milletvekillerine astıracak mı?” diye sordu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.