Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım EMİNE ERDOĞAN halkbank Kuşadası Belediyesi recep tayyip erdoğan haberleri Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar istanbul büyükşehir belediyesi içişleri bakanlığı CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tüketici güven endeksi

AK Partili Yavuz: “Kimseden Korkumuz Yok, Kararlıyız”

Doğu Akdeniz de petrol ve doğalgaz yataklarını aramak üzere görevlendirilen Fatih ve Yavuz sondaj gemileri ile Barbaros Hayrettin Sismik Araştırma Gemisi'ne destek olmak üzere görevlendirilen Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi Antalya Limanından demir alarak yola çıktı. İlk olarak Antalya körfezinde çalışmalar yürütecek olan Oruç Reis daha sonra doğu akdenize geçerek buradaki devam eden çalışmalara destek verecek. Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Aydın Milletvekilii Metin Yavuz, ‘‘ Yavuz'u çektiler, Fatih’de kaçıyor diyenlere bilgi amaçlı belirtmek isterim. Bizim kimseden korktuğumuz, kaçtığımız yok. Mevcut gemilerimize destek vermek amacıyla dördüncü gemimiz Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi, demir alarak yola çıktı.’’ dedi.

"ORUÇ REİS ÜST DÜZEY KABİLİYETE SAHİP BİR GEMİ"

Yavuz yaptığı yazılı açıklama da, ‘’Sismik araştırma gemimiz olan Oruç Reis,  30 Ağustos ta Marmara’da görevliydi. Oradan da Antalya limanına geçiş yapmıştı. Antalya Limanında yürütülen 15 günlük çalışma sonrasında bölge deki arama ve tarama faaliyetlerine başlamak üzere demir aldı. İlk olarak Antalya körfezinde çalışmalara başlayacak olan gemimiz burada 2 boyutlu tarama faaliyeti yürütecek. Gemimiz, bu özelliği ile daha geniş bir alanı aynı anda tarayabilecek. Oldukça geliştirilmiş üst düzey kabiliyet sahibi olan Oruç Reis, Antalya körfezi görevi sonrasında Doğu Akdeniz’e geçerek burada üç boyutlu taramaya geçerek önceden belirlenen olası petrol ve doğalgaz yataklarında daha detaylı bir şekilde tarama çalışmalarını yürütecek. Hali hazırda bölge de ABD, İngiltere, İsrail, Mısır, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti tek taraflı anlaşmalardan dolayı bölgedeki çalışmaları sürerken ülkemizin de bölgedeki arama tarama faaliyetleri devam ediyor. Fatih gemimiz Kıbrıs’ın batısında Finike sahasında çalışmalarını sürdürüyor, Yavuz sondaj gemimiz ise Kıbrıs’ın güneyinde çalışmalarına devam ediyor. Bunun yanı sıra Barbaros Hayrettin Gemimiz de bölgedeki görevine devam etmekte olup, kısa süreliğine ikmal için Mersin limanına gelmiş durumda olup ikmal işlemlerinin tamamlanması sonrasında görevine kaldığı yerden devam edecektir. ‘’dedi.

"KİMSE BİZİ HAFİFE ALMASIN"

Kıbrıs Rum Kesimi ve Yunanistan’la birlikte hareket eden ABD, Fransa, Rusya, İsrail, Mısır'a karşı tek başına mücadelesini sürdüren Türkiye, sık sık gerçekleştirdiği tatbikatlarla da gücünü ve kararlığını gösteriyor. Buna son olarak devam eden Kararlılık-2019 tatbikatına da değinen Aydın Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Metin Yavuz, ‘’ Deniz Kuvvetleri'nin harekata hazırlık seviyesini yükseltmek amacıyla 22 Eylül 2019 tarihleri kadar Ege ve Doğu Akdeniz'de icra edilecek olan Kararlılık-2019 tatbikatımıza, Deniz Kuvvetleri Komutanlığından fırkateynler, korvetler, hücumbotlar, amfibi gemiler, denizaltılar, deniz karakol uçakları, deniz helikopterleri, insansız hava araçları ile Sualtı Taarruz, Sualtı Savunma Timleri ve Amfibi Deniz Piyade Taburları, Kara Kuvvetleri Komutanlığından genel maksat ve taarruz helikopterleri, Hava Kuvvetleri Komutanlığından taarruz uçakları, Havadan İhbar ve Kontrol Uçağı, hedef çekme uçağı ve elektronik destek uçağı, Sahil Güvenlik Komutanlığından arama kurtarma korveti ile sahil güvenlik botları da katılıyor. Kimse bizi hafife almasın. Biz ülke olarak Doğu Akdeniz de kararlıyız. Ülke çıkarlarımız doğrultusunda buradaki çalışmalarımıza devam edeceğiz.’’ dedi.

Anahtar Kelimeler:
Doğu Akdeniz
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.