Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan bugünün gündemi terörist pkk cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan azerbaycan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank

AK Parti’li Yavuz: ‘‘Sarıçay Barajının İhalesini Bu Yıl İçerisinde Yapıyoruz’

Bir süre yapımının, DSİ tarafından mı yoksa Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından mı yapılacağı konusunda tartışma yaratan Sarıçay Barajı Projesi konusunda son sözü AK Parti Aydın Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Yavuz söyledi. Yavuz yaptığı yazılı açıklama da ‘’Yaparsa AK Parti yapar dedik. Hemşehrilerimize hayırlı olsun. Sarıçay Barajımızın yapım ihalesinin hazırlıkları başladı. Bu yıl içerisinde ihalesini yapıyoruz.’’ dedi.

YAVUZ’DAN ÇERÇİOĞLUNA SARIÇAY BARAJI GÖNDERMESİ

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na, 29 Kasım 2013 günü yaptığı basın toplantısında sarf ettiği; “Aydın il geneli içme suyu projemiz var, Söke-Kuşadası bölgesi için Sarıçay Barajını yapmayı planlıyoruz. Yaptığımız fizibilite çalışmasına göre 2013 rakamlarıyla bu baraj bize 90 milyon liraya mal olacak” şeklindeki sözlerine atıfta bulunan AK Parti Aydın Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Yavuz, ‘‘DSİ, Sarıçay Barajını şimdiye kadar çoktan yapardı. Ama Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Hanımefendi, kendi projeleri içerisinde Sarıçay Barajı yapımının olduğunu ve Sarıçay Barajı projesinin o dönemki rakamlarla 90 Milyon TL’ye mal olacağını, DSİ’nin bu işe karışmamasını istemişti. Bakıyoruz da aradan geçen 5 yıl süresince Sarıçay Barajı ile ilgili herhangi bir çalışma yapılmamış. Hanımefendi 2014 yerel seçimlerinde 133 tane proje açıkladı. Bu açıkladığı projelerden bugüne kadar kaçını hayata geçirdi ki şimdi kalkıp Sarıçay Barajını yapsın. Ama çakılan tek bir kazık yok. Neyse ki AK Parti var. Bu günkü rakamlarla 350 Milyon TL’ye mal olacak olan Sarıçay Barajı projesini DSİ ile biz hayata geçireceğiz. Yaparsa yine AK Parti yapar. ’’ dedi.

SARIÇAY BARAJI İLE 2060 YILINA KADAR SU İHTİYACI GİDERİLMİŞ OLACAK

AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz açıklamasında Sarıçay Barajının 66 milyon m3 depolama kapasitesine sahip olacağını ifade ederek, 2060 yılına kadar su sıkıntısının yaşanmayacağını belirtti. Yavuz yaptığı açıklama da ‘’ DSİ Genel Müdürlüğümüzce geliştirilen ‘’Aydın-Kuşadası ve Söke Yöresi İçmesuyu Projesi kapsamında, Güzelçamlı, Davutlar mahallelerimiz ile birlikte Kuşadası’nın yanı sıra Söke’mize yılda 20,75 milyon m3 memba kalitesinde içme suyu sağlayarak, 2060 yılına kadar ki içme, kullanma ve endüstri suyu ihtiyacını karşılamak üzere Sarıçay Barajı; Bağarası/Çalışlı mahallemizin 1,5 km güneyinde bulunan Sarıçay deresi üzerine yapılacaktır. Sarıçay barajımız, silindirle sıkıştırılmış beton tipinde, 124,5 mt yüksekliğinde ve 66 milyon m3 depolama kapasitesine sahip olacaktır. Barajın yapımı 2019 yılı yatırım programında olup, ihalesi için ön hazırlıklara başlanılmıştır. Bu yıl içerisinde ihalesi yapılacaktır. Değerli hemşehrilerimize hayırlı olsun.’’ dedi.

Anahtar Kelimeler:
Dsi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.