Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer türkiye istatistik kurumu gündem özeti çin beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan recep tayyip erdoğan palandöken cumhurbaşkanı erdoğan erdoğan abd

AK Parti’li Yavuz’dan, Gül-Davutoğlu Ve Babacan’a ‘’Kimin Değirmenine Su Taşıyorsunuz?’’ Sorusu

Elazığ'da düzenlenen Gönül Dostları Buluşması'nda konuşan eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “AK Parti bir kişinin, bir faninin, bir ailenin, bir grubun, bir kesimin, bir bölgenin, bir etnik ya da mezhebi grubun partisi değildir. AK Parti bir takım trol örgütlerinin etkisi altına girmişse, soru sorması gereken biz, cevap vermesi gereken partiyi bu gruplara teslim edenlerdir. Devlet yapısıyla aile ilişkileri kesinlikle ayrılmalıdır” cümlesiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan sözlerine Aydın Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Metin Yavuz tepki gösterdi. Yavuz yaptığı açıklama da, ‘‘Madem AK Parti’yi bu denli önemsiyorsunuz, şimdiye kadar neredeydiniz? Bu zamana kadar susan sizler, şimdi kusmaya başladınız. Hayırdır, kimin değirmenine su taşıma gayreti içine girdiniz? ’’ dedi.

Yavuz ayrıca, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Bakan Ali Babacan’ın yeni parti kurma çalışmalarına da değinerek, ‘‘Zamanında birileri yine yeni bir parti kurmuştu. Ama tabanımızdan karşılık göremeyince gidip başka partide siyaset yapmaya başladı.’’ diyerek CHP’li Abdüllatif Şener’e de atıfta bulundu.

PARTİMİZİN MENFAATİNE EN UFAK BİR ÇALIŞMA YAPMADILAR

Son günlerde yeni parti çalışmaları ile gündeme gelen Abdullah Gül, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti’nin tam tersi bir strateji güttüğünü belirterek; ‘’ Kaç defa referandum yaşadık, seçim yaşadık, bunların çoğu kritik seçimlerdi. Bu dönemlerde, Başkan Erdoğan’ın kardeşim diyerek aday gösterdiği eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski bakan Ali Babacan Partimiz için çalışmadı. Hiç birinden zerrece açıklama gelmedi. Başkan Erdoğan dahil herkes sahada gece gündüz demeden çalışırken bu arkadaşlar neredeydi? Şimdi parti kuracakları konuşuluyor. Allah aşkına kimden oy almayı planlıyorlar. AK Parti tabanından mı? Bizim tabanımız bunlara neden güvensin. Bunca seçim dönemi yaşanmış, her seçimde AK Parti’nin tersine çalıştıkları bilinen bu kişileri AK Parti tabanı bu yapılanları görmüyor mu zannediyorlar. Bizim için bunca yıl seçimde, referandumda hiçbir şey yapmamışlar, CHP ile birlikte çalışmışlar, şimdi parti kurarak kendilerince AK Parti tabanını koparacaklar. Bizim tabanımızı daha tanıyamamışlar. Bizim derdimiz, davamız belli. Başkan Erdoğan liderliğinde ülkemizin muhasır medeniyetler seviyesine ulaşması için gece gündüz demeden çalışmak. Yolumuz çetin bunu biliyoruz. Ama bu yolda Başkan Erdoğan asla yalnız değildir. Onlar her ne kadar Başkan Erdoğan’ı yalnızlaştırdıklarını düşünseler de gerçek asla öyle değildir. Başkan Erdoğan ile birlikte bu memleketin bekası için, tüm şer odaklarına rağmen güçlü Türkiye için onunla birlikte yürüyen milyonlarca vatan evladı bulunmaktadır.’’ dedi.

KELİN İLACI OLSA KENDİ BAŞINA SÜRER

Parti kuracakları konuşulan Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun daha cesur davranmaları gerektiği konusunda açıklama yapan CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener’i de eleştiren Aydın Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Metin Yavuz yaptığı açıklama da ‘‘ Kendisi zamanında bir parti kurdu. Oda bizim tabanımızdan oy alabileceğini düşünerekten böyle bir hamlede bulunmuştu. Ama akıbetinin ne olduğu konusu malumunuzdur. Sıfırı çekince, partiyi kapatıp koşa koşa CHP’nin kanatları altına girdi. Şimdi de Babacan’a ve Davutoğlu’na tavsiyelerde bulunuyormuş. Kendisi zamanında kurduğu partisine zerre katkı sağlayamadı. Onun bu tavsiyelerine karşılık tek bir şey söylemek istiyorum. Kelin ilacı olsa kendi başına sürer.’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.