Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU

Akdağ’dan Atama Müjdesi

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, “Bu sene birçok alanda olduğu gibi sağlık alanında da yeni atamalar yapılacak ve biliyorsunuz hükümetimiz memur atamaları konusunda belli alanlara öncelik vermektedir. Bunların başında sağlık personelimiz, Milli Eğitim personelimiz ve güvenlik personelimiz gelmektedir” dedi.

Akdağ, Meclis Genel Kurulu’nda, Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Başbakan Yardımcısı Akdağ, emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin, “Şu andaki mevcut kanunlar biliyorsunuz bir vatandaşımızın emekliliği ile ilgili olarak yıl ve gün şartı ayrıca yaş şartı aramaktadır. Aslında Türkiye’de geçmişte yapılan kanunların ve uygulamaların çok genç emeklilikler oluşturduğunu biliyoruz. Bunu açık yüreklilikle konuşmak lazım. Dünyada çalışanına kıyasla emekli sayısı bizdeki kadar yüksek ülke arasanız bulamazsınız ve aslında çok genç yaşta emeklilikler tabii olarak çalışanların sırtından ödenmektedir. Dolayısıyla bugünkü kanunlar, bu üç şartı sağlayan yani yıl şartını gün şartını ve yaş şartını sağlayan değerli vatandaşlarımız emekli olmaktadırlar. Bunun da ben doğru bir uygulama olduğu kanaatindeyim” dedi.

Akdağ, bu sene birçok alanda olduğu gibi sağlık alanında da yeni atamalar yapılacağını belirterek,  “Biliyorsunuz hükümetimiz memur atamaları konusunda belli alanlara öncelik vermektedir. Bunların başında sağlık personelimiz, Milli Eğitim personelimiz ve güvenlik personelimiz gelmektedir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.