Öne Çıkanlar gündem özeti bugünün gündemi gündem başlıkları Afrin Muhbir ysk Hakkari çin pkk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı

AKP'li Yeneroğlu: “Terörün Adını Koymak Barışa En Büyük Hizmettir”

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, AK Parti Hakkâri Milletvekili Adayı Ahmet Budak’ın ve sonrasında Van Özalp ilçesi Başkan Yardımcısı Aydın Muştu’nun evinde ailesinin gözleri önünde, AK Parti Diyarbakır Dicle ilçe başkanı Deryan Aktert’in ise iş çıkışında PKK terör örgütü tarafından katledilmesine ilişkin bir açıklama yaptı. “PKK'nın yaptığı katliamlara sessiz kalmak maktül yakınlarına ve milletimize yapılabilecek en büyük hakarettir.” dedi. 

Yeneroğlu açıklamasında şunları ifade etti:

“PKK terör örgütü siyasi cinayet işlemeye devam ediyor. İşlenen cinayetler PKK’nın geçmişte olduğu gibi kendisinden farklı düşünen Kürtlere yaşam hakkı tanımadığını göstermektedir. Bu noktada HDP'nin de açık ve net bir biçimde olmasa da cinayetleri kınamasının, özellikle katillere ve siyasi suikastların motivasyonlarına işaret etmemesi sebebiyle inandırıcılığı yoktur. 
Geçtiğimiz bir yıl içerisinde PKK terör örgütü, Diyarbakır, Van, Elazığ ve Şırnak başta olmak Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde pek çok saldırı gerçekleştirmiştir. HDP’nin bu saldırılar karşısında sergilediği tutum, PKK terörüne karşı çıkan Kürtlerin makbul Kürt olarak görülmediğine ve PKK faşizminin meşru bir direnç noktası olarak kabul edildiğine yönelik ciddi  soru işaretleri oluşturmaktadır. Kürt siyasal hareketinin temsilcisi olduğunu iddia eden HDP’den beklenen 'dostlar alışverişte görsün' yaklaşımından vazgeçip toplumun tüm kesimlerine hitap edebilecek inandırıcı bir duruş sergileyebilmesidir. Terörü amasız ve koşulsuz olarak lanetleyebilmek ayrıca adını anmadan değil failini belirterek terörün her türlüsüyle arasına mesafe koyabilmek barışa en büyük hizmet olacaktır. Masum insanları öldürerek barış getirebileceğine inananlar ile bu teröre göz yumanlar aynı vicdan tarafından yargılanmaya mahkûmdurlar. 
Bu düşüncelerle gerçekleştirilen elim saldırılarda hayatını kaybeden değerli yurttaşlarımızın ailelerine, yakınlarına ve AK Parti Teşkilatına başsağlığı diliyor, terörün yok edilmesi için özellikle HDP’yi sorumlu ve samimi davranmaya davet ediyorum." açıklamasında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.