Öne Çıkanlar Arap Çinde kullanımda olan 5G baz istasyonu sayısı Çinde üniversite öğrenci sayısı Çin Büyükelçiliği Çin Yeni Bir Ticari Telekomünikasyon Uydusu Fırlattı Çin Ticari Uçak Şirketi Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi Çin Eximbanktan 300 Milyon Dolar Kredi Sağladı Çin Devlet Konseyi Gümrük Tarifesi Komisyonu Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Çeyiz Kadar Önemli

Aksakal’dan Akıncı’ya Kutlama Mesajı

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, KKTC’nin kuruluşunun 35. yılı sebebiyle Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya bir kutlama mesajı gönderdi. Aksakal, "Demokratik Sol Parti için Kıbrıs Davası en önemli konuların başında gelmekte ve özel bir öneme sahiptir. DSP var oldukça, Kıbrıslı Türklerin tarihler boyu vatanı olmuş bu topraklar Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte sonsuza kadar yaşatılacaktır." dedi.

DSP Genel Başkanı Aksakal’ın mesajı şu şekilde;


"Sayın Mustafa AKINCI – KKTC Cumhurbaşkanı
İngiliz sömürgeciliğinin yıllar süren hegemonyası altında Rum tetikçilerinin mezalimine ve soykırım girişimlerine karşı Dr. Fazıl Küçük öncülüğünde başlayan direnişin, Rauf Denktaş liderliğinde kahraman mücahitlerle birlikte yürütülen özgürlük mücadelesi 1974 yılında gerçekleştirilen “Barış Harekatı” ile ete-kemiğe bürünmüş, 15 Kasım 1983 yılında bağımsızlık ilânı ile zirveye taşınmıştır.
Demokratik Sol Parti için Kıbrıs Davası en önemli konuların başında gelmekte ve özel bir öneme sahiptir. DSP var oldukça, Kıbrıslı Türklerin tarihler boyu vatanı olmuş bu topraklar Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte sonsuza kadar yaşatılacaktır.
Kıbrıs Türk halkının bağımsızlık mücadelesine yaşamını vakfeden Dr. Fazıl Küçük ve Rauf Denktaş’ı saygıyla anarken, sadece Türklere değil Rumlara da barışın gelmesini sağlayan Türkiye hükümetinin Başbakanı Bülent Ecevit’i minnet ve şükranla yâd ediyor, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 35. yılını yürekten kutluyorum."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.