Öne Çıkanlar İyi Parti ak parti sözcüsü ömer çelik çin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener kosgeb ak parti Op. Dr. Volkan Erdoğan İtalya Büyükelçisi Giorgio Marrapodi  Harp ve Vazife Malullerine Yapılacak 2021 Yılı Ek Ödemeleri BGMP 2021 FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası 2021 Türkiye Karting Şampiyonası

Akşener, "Barış Pınarı Harekatı Geç Kalınmış Bir Harekattı"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bu akşam Halk TV'de yayınlanan ‘İşin Aslı’ programının konuğu oldu. Mehmet Tezkan ve Fikret Bila'nın sorularını yanıtlayan Meral Akşener
“Yapılan mutabakatla şu an herkes kazanmış görünüyor ama biz ne kazandık? Barış Pınarı Harekatı geç kalınmış bir harekattı. Mehmetçik görevini yaptı sonuç olarak masaya oturuldu. Biz de bunu olumlu karşıladık ama ne kazandık? YPG eşittir PKK’nın resmi devlet olma ihtimalinin önüne geçtik. Şimdilik en azından öteledik." dedi. 

Akşener, "Önceden dış politikada devletler arasında ilişkiler olurdu. Şimdi bipolar hastalıklı bir şekilde devlet insanları arasında ilişkiler oluştu. Liderlerin arası iyi olabilir ancak Trump’ın yazdığı çirkin mektuba bir cevap verilmesi gerekirdi. Türkiye bu ciddiyetsizliğin getirdiği bir sululukla dış politika yürütemez. Ekonominin patronu güvendir, demokrasidir. Biz iktidar olduğumuzda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini derhal iyileştirilmiş parlamenter sisteme dönüştüreceğiz. Tek kişinin söz sahibi olduğu sistem ile nepotizm olur” dedi.


"CUMHUR İTTİFAKI SİYASİ MEZARLIĞA DOĞRU GİDİYOR"

Önümüzdeki seçimlerde ittifakların durumuna dair açıklamada bulunan Meral Akşener, “Cumhur ittifakı paydaşları AKP- MHP bir iş birliği değil, ortaklık üzerinden gidiyor. Çok duygusal bir şekilde mezara kadar yürüyeceğini söyleyen bir birliktelik. MHP tabanıyla ters düşebilecek kadar iç içe geçmiş bir ortalık.” dedi.

"YENİ BİR AÇILIM TEKRAR GÜNDEME GELEBİLİR"

İkinci bir açılımın gündeme gelebileceğini ifade eden Meral Akşener, “Abdullah Öcalan ile kankasınız. Bizim Mehmet yeni gitti diyorsunuz. Ancak hiçbir şey yapmıyorsunuz. Ben 23 Şubat’ta bunlar görüşüyor demiştim. Şimdi de söylüyorum ikinci bir açılım gündeme gelebilir. Siz bizi Kandil ile sözleşme yaptınız diye karalayacağınıza Cumhur ittifakının ortaklarına diyorum ki pkk ile aranıza mesafe koyun.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.