Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari atatürk çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan kızılay operasyon kurban bayramı

Akşener, "Bu Tehdit, Millî İradeye Karşı Yapılmış Bir Tehdittir"

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun tehdit edilmesi ve Türkiye’yi yönetenlerin de kulağının üstüne yatması çok manidardır. Bu tehdit, millî iradeye karşı yapılmış bir tehdittir. Bugüne kadar hiçbir siyasetçi böyle bir tehditin yanında durmamıştır. Asıl bakılması gereken yer burasıdır." dedi. 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ziyareti sonrası yapılan ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Çakıcı’nın Kılıçdaroğlu’na yazmış olduğu mektupla ilgili değerlendirmelerinin sorulması üzerine; 

“Biraz önce Savcılığın CHP’nin müracaatı üzerine soruşturma açtığına dair bir bilgim oldu. Bunu olumlu karşılıyorum. Fakat özellikle takip ettiğim bir şey oldu, Sayın Cumhurbaşkanı’nın, İçişleri Bakanı’nın ve Adalet Bakanı’nın bu tavra karşı herhangi bir söylemi olacak mı diye. Şu ana kadar olmadı. Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanının bu manada tehdit edilmesi Türkiye’yi yönetenlerin de kulağının üstüne yatması çok manidardır. Bu beyefendilere hatırlatmak isterim ki, siyasetçi siyasetçinin dostu olmak durumundadır, dün kendilerinin yaşadığı pek çok konuda siyasetçiler siyasetçinin yanında durmuştur. Bunu milli iradeye karşı yapılmış bir tehdit olarak görmekte olduğumu ifade etmek isterim. Ama asıl benim dikkatimi çeken başka bir durum var, o da şudur; Biz tüm siyasetçiler ben kendisine abi diye hitap ederim Temel Bey de dahil hepimiz çeşitli dönemlerde tehdit aldık, bunlar hep oldu ama bugüne kadar hiçbir siyasetçi böyle bir tehdidin yanında durmadı. Asıl bakılması gereken yer burası. Sayın Abdülhamit Gül, hukukun üstünlüğünden bahseden ve adaletin tam ve kamil tesis edileceğine dair bir reformdan bahsetti Sayın Erdoğan da Adalet Bakanının bu sözlerini bu reform konusunu desteklediğini ifade etti. Sonra ne oldu? Sonra tehdit geldi sonra tehdite küçük ortağın tavrı geldi, o tehdite sahip çıkıldı. Şimdi Sayın Kılıçdaroğlu’na bir tehdit söz konusudur, ayıptır çirkindir bunları bir kenara koyduktan sonra. Sayın Abdülhamit Gül’e dendi ki, küçük ortak tarafından ‘Haddini bil reform yapamazsın” Yani Kılıçdaroğlu’na tehdit geldi ama adresi Adalet Bakanı ve ona sahip çıkan Sayın Erdoğan’adır. Bugüne kadar siyasi tarihimizde böyle bir tehdide sahip çıkan, bunun yanında duran siyasi cenahtan ilk ve tek tavır ve tutum olmuştur.” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.