Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Melatonin hormonu Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Cansu İvecen Kuru Gürültü Halil İbrahim Bekdemir Servis Şoförleri

Akşener, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu Kabul Etti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu, İYİ Parti Genel Merkezi'ndeki makamında kabul etti.

Libya Tezkere ve bölgedeki son durumu görüşmek üzere İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret eden Çavuşoğlu’nun ziyareti yaklaşık 1 saat sürdü. Görüşmede Meral Akşener’e Genel Başkan Yardımcıları, Aytun Çıray, Ahmet Kamil Erozan ve Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin eşlik etti. 

Görüşmenin ardından gazetecilere kısa bir açıklama yapan Çavuşoğlu, “İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’i ve çalışma arkadaşlarını bilgilendirdik. Malumunuz Meclise gönderilmekte olan bir tezkere var. Bu tezkereye neden ihtiyaç duyduk, Libya’da ve bölge bizim ulusal çıkarlarımız nedir ve ulusal çıkarlarımıza yönelik tehditler nelerdir; diğer taraftan yine Libra’ya kalıcı bir barış ve siyasi süreci en güçlü şekilde destekleyen ülke olarak bu konulardaki çabalarımız hakkında Sayın Genel Başkan ve arkadaşlarına bilgi verdik. Bu vesileyle dış politikamızın gündeminde olan bazı konularla da ilgili soru cevap şeklinde görüş alışverişinde ve bilgilendirmede bulunduk. Biz Dışişleri Bakanlığı olarak tezkereyi meclise gönderilmesi için Cumhurbaşkanlığı’na arz ettik. Bugün itibariyle gün içinde Sayın Cumhurbaşkanımızın imzasıyla tezkerenin meclise gireceğini de Cumhurbaşkanlığı makamından öğrendik.

Temaslarımız gayet güzel bir şekilde, nezaket içinde, samimi bir ortamda geçti, bilgilendirmemizi yaptık. Olması gerektiği gibi samimi bir ortamda görüş alışverişinde bulunduk. Bunun için Hem Sayın Kılıçdaroğlu’na hem de Sayın Akşener’e teşekkür ediyorum.

"Bu bir milli meseledir"

Bizim görevimiz siyasi partileri ve meclisimizi kritik zamanlar olduğunda, kritik dönemlerde bilgilendirmektir. Esasen meclisimize de bir bilgilendirme de bulunacaktık fakat şu anda tezkerenin görüşülmesi öne alındığı için ve olağanüstü şekilde meclis toplandığı için meclis iç tüzüğünde de böyle bir bilgilendirme olmuyor. Barış Pınarı Harekatı’ndan önce de Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar da yine siyasi partilerimizi bilgilendirmişti. Bugün de biz bu görevi yerine getirdik. Sonuçta takdir ve karar siyasi partilerindir ve her siyasi partinin farklı görüşü olabilir.  İYİ  Parti’nin bir karar vermediğini ve bundan sonra da yine kendi aralarında istişare edeceklerini Genel Başkan Sayın Akşener bizzat söyledi. Bizim arzumuz nedir? Bu bir milli meseledir. Dolayısıyla ulusal güvenliğimizi ilgilendiren konularda da siyaset üstü bir şekilde tüm partilerle birlikte hareket etmeyi arzu ediyoruz. Bilgilendirmemizin bir sebebi de buydu. Ama takdir tabii ki siyasi partilerimizin ve yöneticilerinin” dedi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.