Öne Çıkanlar çin Afrin İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı ak parti sözcüsü ömer çelik Hakkari ak parti pkk 2018 Türkiye Pist Şampiyonası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Acıbadem Ankara Hastanesi

Akşener, “Gittikçe Artan Bir Sesle Milletimiz Bizi Çağırıyor”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Swiss Otel’de düzenlenen Üye katılım töreninde yaptığı konuşmada, “Gittikçe artan bir sesle milletimiz bizi çağırıyor” dedi.   


Milletin artık karar verme konusunda odaklandığını, yapılacak seçimlerde sandığa hür iradesiyle gideceğini belirten Akşener, konuşmasında şunları söyledi: 

TÜRKİYE ACI AMA ŞENLİKLİ GÜNLERDEN GEÇİYOR

“Partimize katılma, üye olma, bize güç verme, ailemizin bir parçası olma konusunda irade beyanında bulunan arkadaşlarımıza, onlara en derin teşekkür hislerimle hoşgeldiniz diyorum. Türkiye şenlikli günlerden geçiyor. Biz gençliğimizden itibaren Türkiye kritik günlerden geçiyor diye öğrendik, hep o kritik günlerde kritik görevler alalım diye vaziyet aldık. Burada bulunan herkes bu tutumun getirdiği bedelleri ödemek konusunda bir an bile tereddüt etmemiş insanlardan oluşuyor. Ama Türkiye bugün şenlikli günlerden geçiyor, acı ama şenlikli günlerden geçiyor. Millet bizi çağırıyor mottosuyla, bu sloganla yola çıktık 20 Eylül Kurultayımızda. Gittikçe artan bir sesle milletimiz bizi çağırıyor. Milletimiz karar verme konusuna odaklanmış durumda. Şunu dürüstlükle söyleyeyim gezdiğimiz yerlerdeki yoksulluğu, çaresizliği, esnafta yaşadıklarımız, dükkanların içerisine gelmiş kadınlarımızın, işsiz gençlerimizin, işçimizin çiftçimizin, ev kadınlarımızın yaşadıkları zorlukları onların ağzından dinlemenin getirdiği bir kanaatle şunu söylemeliyim ki; iktidar partisi ister zamanında ister daha önce yapılan bir seçimde milletimizin kararıyla, demokrasiyle sandıkta hür iradesiyle gidecektir. 

Partimiz kurulduğu andan itibaren pek çok zorluk çektiğini kuruculardan biliyorum. Onun için İYİ Parti mensuplarına biz cesurlar hareketi dedik. Eğer İYİ Parti kurulmamış olsaydı, sizler o iradeyi göstermemiş olsaydınız bugün Türkiye grup konuşmalarında Genel Başkanların söylediklerini konuşuyor olmazdı, bugün Türkiye’de siyasi rekabetin içinde yer alabilecek yeni siyasi partiler kurulmuş olmazdı. Bu yolu açan sizlersiniz, bizleriz. İnsanlarımıza cesaretle durmayı ortaya koyan sizlersiniz, bizleriz. 

"İNŞALLAH SAYIN ERDOĞAN DA ‘ALLAH SONUMUZU HAYREYLESİN’ SÖZÜNDEN BİR ÖZ ELEŞTİRİ YAPMAK DURUMUNDA KALIR"

Elbette dünyadaki bu gelişmeler Azerbaycan’ın Karabağ’daki ilerlemesi, işgal edilmiş şehirleri geri alması bizler için çok önemli, sevinçle karşıladığımız, devamının gelmesini dilediğimiz bir adım, bir ilerleme, bir sonuç ama bunun yanında eksiğin gediğin giderilmesi amaçlı dış politikanın daha dikkatli, daha kurumsal, daha liyakate dayalı olması gerektiğini de dün söyledik, bugün söylüyoruz, yarın da söylemeye devam edeceğiz. Çünkü dış politikadaki hatalar eksiklerin bedelini hem bu aziz millet hem de gelecekte gençlerimiz ödemeye devam ediyor. Ekonominin toparlanmasına yönelik atılan bir adım var. Bugün özellikle Sayın Albayrak’ın istifa metninde Allah sonumuzu hayreylesin sözünü çok önemli bulduğumuzu ifade etmek isterim. Buna dair o sadece Allah bu arkadaşların sonunu hayreylesin değil bu milletin sonunu hareylesin anlamını çıkarmak durumundayız. Burada atılacak adımların son derece önemli olduğunu belirtmek isterim. İnsanların artık dost, ahbap, akraba, gelin, kaynana, damat, kayınbirader vs. gibi nepotizmin dibine vurulmuş alandan çıkarılması, bu beklentilerin ortadan kaldırılması ve milletimizin derdine çare olacak liyakatte başaran insanların, arka planı olan kadroların iş başına getirilmesine dair bir tutum olabilir mi, olmalıdır iradesini hepbirlikte göreceğiz ve inşallah olur. İnşallah Sayın Erdoğan da bu Allah sonumuzu hayreylesin sözünden bir öz eleştiri yapmak durumunda kalır. Bunların hepsinin sağlanması için en büyük tavrı tutumu bütün haksız saldırılara rağmen kulağını tıkayıp milletiyle yol yürüyen İYİ Partiye borçlu olunduğunu söylemek durumundayım. Sizlere bizlere borçlu olunduğunu söylemek zorundayım. Çünkü biz doruya doğru yanlışa yanlış dedik, demeye devam edeceğiz. Kutuplaştırma siyasetinin dışında olacağımızı ilan ettik olmaya devam edeceğiz haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır hükmüne de devam edeceğiz. Burada tutum almaya devam edeceğiz. 

"PARTİMİZ BÜYÜYOR, İYİ’LER AİLESİNE KATILAN KARDEŞLERİM; HOŞGELDİNİZ"

Şimdi bu partimizin kuruluş yolculuğunun geldiği nokta Türkiye’de en azından demokrasinin, seçimlerin yapılabileceğinin ümidinin tecessüm etmiş halidir İYİ Parti. İYİ Parti olmasaydı İstanbul ve Ankara alınamazdı. İYİ Parti’nin iradesi olmasaydı İstanbul Büyükşehir Belediyesinde envai çeşit yolsuzluğun, soygunun, talanın devam edeceği bir sistem aşikardı. Ama İYİ Parti bir proje yaptı. İYİ Parti’nin yaptığı proje millet ittifakına yerel seçimlerde birlikte yol yürümek teklifiydi. Bu siyasi proje sizindir bizimdir. BU projenin sonucu itibarı ile İstanbul ve Ankara’nın sandıkta alınmış olması, bütün alengirli işlere rağmen sonuçta millet iradesinin tecelli etmesi ve buna uyulmak mecburiyetinde kalınması, Türkiye’de İYİ Parti’nin kurulmasıyla çok şeyin değişebileceği ümidinin, kanaatinin, ortaya çıkmasını ve seçmenimizin biz istersek bazı şeyleri değiştirebiliriz kanaatine sahip olmasına sebep oldu. Tekrar söylüyorum eğer İstanbul ve Ankara alınmamış olsaydı, nasıl bir Türkiye ile karşı karşıya kalacaktık. İYİ Parti kurulmamış olsaydı o eziyetlere, haksızlıklara, iftiralara, çirkinliklere dayanılmamış olsaydı. Zülüm çerçevesinde zalimlerle karşılaştınız ama boynunuzu bükmediniz, başınızı eğmediniz bugün büyüyen bir siyasi parti olarak milletimizin karşısındayız. Partimiz büyüyor, bugün de işte ailemize, İYİler ailesine bugün de katılan, bu aileye güç vermek üzere aramızda bulunan kardeşlerim var. Onlara hoşgeldiniz diyorum, en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Allah onlardan razı olsun büyümeye devam edeceğiz” 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, konuşmasının ardından, Parti'ye katılanlara rozetlerini taktı.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.