Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bugünün gündemi HAVA HAREKATI türk silahlı kuvvetleri süt ihracat tsk 14 Nisan 2024 Gündem Özeti

Albayrak: 2019, Türkiye’nin Enflasyonla Mücadelesinde Çok Güçlü Bir Yıl Olacak

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Gerek Merkez Bankası, gerek paydaşlarımızla birlikte 2019 yılı başlayacak yeni süreç Türkiye’nin enflasyonla mücadelesinde çok güçlü bir yıl olacağını” dile getirdi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk Reform Eylem Grubu toplantısı Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığında düzenlendi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül katıldığı toplantı sonrası ortak basın açıklaması düzenlendi. Basın toplantısında ilk olarak konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu,  önümüzdeki süreçte Avrupa Konseyi ile daha yakın çalışmayı düşündüklerini dile getirerek, “Bugüne kadar Avrupa Konseyi ile aramızdaki ortak komisyonlar, çalışma grupları ve yakın işbirliğimiz her iki tarafında yararına olmuştur” ifadesini kullandı

“AB İLE VİZE SERBESTİ ÖNCELİKLİ KONUMUZ”

Türkiye- AB ilişkilerinde sonuç alınabilecek konulara odaklanılacağını dile getiren Çavuşoğlu, “Bu konulardan bir tanesi Gümrük Birliği Müzakerelerinin tekrar başlatılması ve yine vize serbestisinin hayata geçirilmesi” olduğunu belirtti. Avrupa Birliğinden beklentileri olduğunu söyleyen Bakan Çavuşoğlu, “Tüm çabalarımızın karşılığını almak istiyoruz. Önümüze siyasi engellerin çıkarılmasını istemiyoruz” açıklamasında bulundu.

GÜL: AB İLE İLİŞKİLERE İLİŞKİN ÇOK ÖNEMLİ KARARLAR ALDIK

Adalet Bakanı Gül, Türkiye’nin AB ile olan diyaloğunun artırılması anlamında da çok önemli bir toplantı düzenlendiği belirterek, “Burada, AB ile ilişkilerin reform çerçevesi içerisinde uygulanmasına yönelik çok önemli adımlar ve kararlar aldık” diye konuştu. Toplantıda yargı reformu strateji belgesini Kasım ayında güncellemeyi kararlaştırdıklarını söyleyen Gül, insan hakları ve özgürlüğü geliştirecek, daha fazla özgürlük daha fazla insan haklarını oluşturacak çalışmaları arttıracaklarını belirtti.

ALBAYRAK: BU SÜREÇ TÜRKİYE’NİN EKONOMİK GÖSTERGELERİYLE AÇIKLANAMAZ

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, Türkiye ve AB ilişkileri açısından toplantının çok önemli olduğunu söyleyerek, “Gümrük Birliği Güncellemesi, hem Türkiye’nin ekonomik ve ticaret altyapısı noktasında hem de AB’nin ticaret hacmi noktasında etkileyecek önemli detayların konuşulduğu verimli bir toplantı oldu” şeklinde konuştu.  ABD tarafından Türkiye’ye yönelik başlatılan ekonomik yaptırımı sürecine ilişkin de konuşan Albayrak, “Birçok kesimin malum olduğu üzere tamamen siyasi saiklerle yapılan bu saldırılar sonrası AB, Fransa ve Almanya başta olmak üzere birçok muhatabımızdan oldukça olumlu, sağduyulu ve müttefiklik ruhuna yakışır yönde açıklamalarla yeni bir süreç gelişmeye başladı” dedi. Bu sürecin Türkiye’nin ekonomik göstergeleriyle açıklanamayacağını dile getiren Bakan Albayrak, “Bu süreçte hızlı bir şekilde devreye aldığımız aksiyon planımız ve özellikle bankalarımız ve reel sektörümüzle birlikte ortaya koyduğumuz destekle adımlar atmaya başladık” ifadelerini kullandı.

“2019, TÜRKİYE’NİN ENFLASYONLA MÜCADELESİNDE ÇOK GÜÇLÜ BİR YIL OLACAK”

Enflasyonla mücadele noktasında çok daha fazla sorumluluk alınacağını bildiren Bakan Albayrak, “Hükümet olarak ortaya koyacağımız güçlü mali politikalarla, para politikalarını desteklemek. Gerek Merkez Bankası, gerek paydaşlarımızla birlikte 2019 yılı başlayacak yeni süreç Türkiye’nin enflasyonla mücadelesinde çok güçlü bir yıl olacağını” söyledi.

SOYLU: TÜRKİYE SINIR GÜVENLİĞİ KONUSUNDA ÖNEMLİ ADIMLAR ATMIŞTIR

İçişleri Bakanı Soylu, toplantıda çok olumlu bir havanını oluştuğunu ifade ederek, Türkiye’nin bir yandan AB’ye taahhütlerini yerine getirmeye çalıştığını bir yandan da terörle mücadele ettiğini dile getirdi.  Soylu, Türkiye, 18 Mart Mutabakatına çok net bir şekilde sadık kaldığını belirterek, “Türkiye, sınır konusunda, sınır güvenliği konusunda önemli adımlar atmıştır” dedi. Türkiye’nin hem uyuşturucu ile mücadele hem de organize suçlarla mücadele ettiğini belirten Soylu, “Eğer Türkiye, bunlara devam etmemiş olsa inanıyoruz ki Avrupa bu konuda ciddi bir tehdit altında kalacaktır” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.