Öne Çıkanlar çin galatasaray beşiktaş MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank chp Koronavirüs Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener AİLE chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu

Albayrak’tan Siber Güvenlik Açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, “Dünyanın birçok yerinden çok farklı saldırılar alıyoruz. Bunların hepsini ayyuka çıkarmamak için her gün bir şey söylemiyoruz. Yazılım olarak Türkiye’deki yazılım firmalarıyla görüşüyoruz. Yabancı yazılımlarla Türk yazılımları birleştirip buralarla ilgili hangi adımlarda siber güvenlik açısından adımlar atabiliriz biz bunları çalışıyoruz” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda dün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesinin görüşülmesinin ardından Bakan Albayrak, gazetecilerin siber güvenlik hakkında sorduğu soruları yanıtladı.

Türkiye’nin 2017 Ocak ayından itibaren yoğun siber saldırılara maruz kaldığını açıklayan Albayrak’a bu saldırılara karşı ne tür önlemlerin alındığı soruldu. Siber güvenlik alanında çalışmaların devam ettiğini belirten Bakan Albayrak, “Dünyanın birçok yerinden çok farklı saldırılar alıyoruz. Bunların hepsini ayyuka çıkarmamak için her gün bir şey söylemiyoruz. Madenlerle ilgili ciddi bir ihbar geliyor, sabotaj şeyi geliyor. Şimdi yani bir yerleri rahatsız ediyoruz demek ki. Bunları her gün söylemiyoruz ama tedbir alıyoruz denetimi artırmaya çalışıyoruz. Yazılım olarak Türkiye’deki yazılım firmalarıyla görüşüyoruz. Yabancı yazılımlarla Türk yazılımları birleştirip buralarla ilgili hangi adımlarda siber güvenlik açısından adımlar atabiliriz biz bunları çalışıyoruz ama kolay değil tabi zaman alacak bir süreç” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.