Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Melatonin hormonu Mangal Cansu İvecen Kuru Gürültü Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı Entube hasta sayısı Medikal Aile Terapisi nedir Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank

Almanya 143 Sığınmacı Kabul Etti

Türkiye ile AB arasında varılan mülteci anlaşması çerçevesinde 16 Ağustos’ta Türkiye’den Almanya’ya 143 Suriyeli sığınmacı daha gönderildiği bildirildi.

Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada Almanya’nın 16 Ağustos günü Türkiye’den 143 Suriyeli sığınmacı daha kabul ettiği vurgulanırken “Böylece, Federal Hükümetin anlaşmanın uygulanması bağlamında düzenlediği üçüncü charter uçuşu gerçekleştirilmiştir. Almanya, 2016 Mart ayından bu yana Türkiye’den toplam 437 Suriyeli sığınmacı kabul etmiştir” denildi.

"Türkiye Yunan adalarına gelen sığınmacıları geri alacak"

Büyükelçilğin bir sözcüsü de, “143 sığınmacının Almanya’ya gönderilmesi, AB ile Türkiye arasındaki sığınmacı anlaşmasının işlediğini göstermektedir. Anlaşmanın uygulanması aşamasında Türk partnerlerimiz ile sıkı işbirliği halindeyiz” dedi. Büyükelçiliğin açıklaması şu şekilde devam etti:

“AB ve Türkiye Mart 2016’da sığınmacı kriziyle ilgili olarak daha güçlü önlemler üzerinde anlaşmışlardır. Buna göre, Türkiye Yunan adalarına gelen sığınmacıları geri alacak; AB de Türkiye'nin aldığı her bir Suriyeli sığınmacı karşılığında Türkiye'den bir sığınmacıyı kabul edecektir. Böylece, yasadışı yollardan AB’ye gitmenin cazibesi büyük oranda azaltılmaktadır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.