Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan kuşadası HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari atatürk yapı kredi operasyon

Anadolu Aydınlanma Devriminin Ve Cumhuriyet’in Partisi CHP’nin 95. Kuruluş Yılı Kutlu Olsun…

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, "9 Eylül 1923 yılında Halk Fırkası olarak kurulan Cumhuriyet Halk Partisi ulusal kurtuluş savaşının ve bağımsızlık mücadelesinin öncüsü ve en büyük temsilcisidir. Anadolu aydınlanma devriminin meşalesi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün adıyla Cumhuriyet Halk Partisinin altı okunda yanmaya devam ediyor." dedi.

CHP Tokat Milletvekili, TBMM İdare Amiri Kadim Durmaz, Cumhuriyet Halk Partisinin 95. Kuruluş Yıl Dönümü Sebebiyle bir açıklama yayımladı. CHP’li Durmaz yapmış olduğu açıklamada;

"9 Eylül 1923 yılında Halk Fırkası olarak kurulan Cumhuriyet Halk Partisi ulusal kurtuluş savaşının ve bağımsızlık mücadelesinin öncüsü ve en büyük temsilcisidir. Anadolu aydınlanma devriminin meşalesi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün adıyla Cumhuriyet Halk Partisinin altı okunda yanmaya devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi 95 yıldır temel hak ve özgürlüklerin, hukukun ve aydınlanmanın temsilcisi olarak var olmaya; özgürlük, eşitlik, dayanışma, çoğulculuk gibi çağdaş evrensel değerlerle demokrasi mücadele vermeye devam etmektedir.

Büyük Önder Atatürk’ün “Bağımsızlık benim karakterimdir” sözü, daima Partimizin başat ilkesi ve pusulası olmuştur. Adını Cumhuriyet’ten alan Cumhuriyet Halk Partisi; cumhuriyetimizin, demokrasinin, sosyal adaletin ve özgürlüklerimizin teminatıdır.

Cumhuriyet; birliğin, bereketin, omuz omuza yürüyen bir milletin adıdır. Bu kültürle şekillenen CHP kadroları; Cumhuriyet’in kurucu değerleri ve ilkelerine bağlı kalarak, adil ve çağdaş bir hukuk devleti için bağımsızlık ve özgürlük mücadelesine kararlılıkla devam etmektedir.

"Çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden rahat yaşamanın yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini, daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar..."

Mustafa Kemal Atatürk

Cumhuriyet Halk Partisi; Atatürk’ün çizdiği yolda yürümeye, çalışmaya , üretmeye adanmış bir siyasi çizgiyle bilimsel çağdaş eğitimi, kalkınmayı, üretimi, eşit bölüşümü, milli tarım ve hayvancılığı, doğa haklarını,  tüm dünya ile barış içinde bir dış politika anlayışını daima savunacak ve uygulayacak yegâne siyasi güçtür.

Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarında çalışarak, üreterek, kalkınarak büyüyen laik ve aydınlık bir Cumhuriyeti, ayrımsız tüm yurttaşlarımızla yaşayacağız.

Bizler 95 yıl önce şanlı bir kurtuluş mücadelesiyle, yedi düvele karşı kazanılmış destansı zaferlerle bağımsızlığa yürüyen aziz bir milletin evlatlarıyız. Atalarımızdan devraldığımız bu kıymetli emaneti her zamanki heyecan ve kararlılıkla sonsuza kadar koruma ve kollama azmi taşıyoruz.

CHP, kurulduğu yıllarda nasıl bir umut ve aydınlık ışığı olmuşsa; bugün de tüm halkımızın biricik umudu olmaya devam etmektedir.

Bu inanç ve kararlılıkla, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü, merhum Genel Başkanlarımız İsmet İnönü ile Bülent Ecevit’i ve tüm aziz şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyor, 9 Eylül ruhunu bugünlere taşıyan bütün parti emekçilerimizi saygıyla selamlıyorum. Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi!"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.