Öne Çıkanlar Afrin İyi Parti ak parti sözcüsü ömer çelik çin ak parti İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Akşener İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Hakkari AİLE kosgeb pkk

“Anayasa Değişikliğimiz İnşallah 2019 Kasım Seçimlerinde Tamamen Yürürlüğe Girecek”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Cumhurun ittifakıyla inşallah Türkiye’de yeni bir dönem başlayacak. Milletimizin gönlünde yaptığı, bizim de halk oylamasıyla sandığa teşmil ettiğimiz bu ittifakı 2019 milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimine de inşallah taşıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin erken seçim çağrısına karşın Erdoğan’ın konuşmasında, seçimler için birkaç kez “2019” tarihini kullanması dikkat çekti. 16 Nisan Anayasa Referandumu’nun yıldönümüne işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti:

“Evet’ diyerek ülkemizin ve milletimizin tarihi yol ayrımında iradesini ortaya koyan milletimizin her bir ferdine şükranlarımı ifade ediyorum. Halk oylamasıyla önemli bir anayasa değişikliği kabul edildi. Cumhuriyet döneminde yaşadığımız siyasi ve ekonomik krizlerin en önemli sebeplerinden biri olan yönetim sistemimizdeki tıkanıkların aşılmasına vesile olacağına inandığım anayasa değişikliğimiz inşallah 2019 Kasım seçimlerinde tamamen yürürlüğe girecek.

AK Parti olarak MHP ile birlikte 7 Ağustos sürecine bizler sadık kaldık ama sözde ana muhalefet oraya daveti kabul etmeyip son anda geldi. Oradaki konuşmadan sonra da hemen aleyhte konuşmalara başladı çünkü akşam başka, sabah başka. Fakat bu süreç MHP ile AK Parti’yi işte gördüğünüz gibi cumhurun ittifakına taşıdı. Şimdi cumhurun ittifakıyla inşallah Türkiye’de yeni bir dönem başlayacak. Milletimizin gönlünde yaptığı, bizim de halk oylamasıyla sandığa teşmil ettiğimiz bu ittifakı 2019 milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimine de inşallah taşıyoruz.

Bu konuyla ilgili gereken hukuki düzenlemeler yapıldı ve Meclis’imiz tarafından da kabul edilerek yürürlüğe girdi. Böylece sadece yönetim sistemini değiştirmekle kalmadık, aynı zamanda Türk siyasetinde farklı isimler atında örgütlenen partilerin ülkenin ve milletin geleceği için güç birliği yapabilmelerinin hukuki alt yapısını da kurmuş olduk.”

ERDOĞAN VE BAHÇELİ YARIN BİR ARAYA GELECEK

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısı öncesinde, gazetecilerin Bahçeli’nin erken seçim çağrısına ilişkin sorusu üzerine ise yarın kendisi ile bir görüşmesinin olacağını söyledi.


BİZ MEHMETÇİĞİN PARKASINI VE POSTALINI GİYERİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kendisine postal ve parka gönderme teklifinde bulunmuştum. Bunun üzerine CHP’nin başındaki bu zat, ‘parkayı ve postalı öğrenciliğimden beri giyiyorum’ demişti. Biz de ona diyoruz zaten siz teröristlerin giydiği parkayı ve postalı giyersiniz, biz Mehmetçiğin parkasını ve postalını giyeriz, aramızdaki fark bu” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan konuşmasında CHP’ye ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilerde bulunarak, “Türkiye’de güya ilericilik, devrimcilik, solculuk adına ülkenin ve milletin hayrına her türlü değişime karşı çıkan bir güruh bugün de aynı şekilde iş başındadır. Ana muhalefet partisine hakim olan zihniyet bunun en çarpıcı örneğidir. Muhalif olmakla yeminli muarız olmayı birbirine karıştıran bu partinin ve onun başındaki zatın ülkemizle, milletimizle, devletimizle olan bağı gün geçtikçe zayıflamaktadır. Öyle ki bu partinin başındaki zatın görevlendirmesiyle bölücü örgütün güdümündeki partinin eski genel başkanının duruşmasını takip eden bir CHP yöneticisi ‘tarihe not düşecek bir savunma’ diyebilmiştir. Terör örgütünün yandaşı partinin eski genel başkanını, bu partinin milletvekillerinden daha çok, partililerden daha çok CHP milletvekilleri ziyaret etmiştir. Terörist sevicilikten başka hiçbir vasfı bulunmayan bir partiye ve onun sabık genel başkanına gösterilen bu hayranlıkla CHP’nin gideceği yer olsa olsa Kandil olur. Gerçi biz o Kandil’i de teröristlerin başına yıkacağız” dedi.

“ZİYARETİMİZ SIRASINDA GİYDİĞİMİZ KAMUFLAJA DA HAYRAN KALDI HERHALDE”

Kılıçdaroğlu’nun Afrin şehir merkezine girilmemesi yönündeki sözlerini hatırlatan Erdoğan, “Peki kahraman Mehmetçiğimiz ve Özgür Suriye Ordusu Afrin şehir merkezine girdi de ne oldu Bay Kemal, hiçbir şey çünkü teröristler onlar gelmeden kuyruklarını paçalarının arasına sıkıştırıp kaçıp gitmişlerdi. Tabi geride şu ana kadar sayıları 4 bin 200’e yaklaşan ceset bırakarak kaçtılar” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sanatçılarla yaptığı Hatay’daki sınır karakolu ziyaretine değinirken, “Bu zat herkese hakaretler yağdırmıştı, sanatçılara hakaretler yağdırmıştı. Bunun üzerine milletimiz kendisini rezil rüsva etmiş olacak ki kalktı kendisi de Hatay’a gitti. Bir başka bizim ziyaretimiz sırasında giydiğimiz kamuflaja da hayran kaldı herhalde, onun için laf attı. Kendisine postal ve parka gönderme teklifinde bulunmuştum. Bunun üzerine CHP’nin başındaki bu zat, ‘parkayı ve postalı öğrenciliğimden beri giyiyorum’ demişti. Nihayet 40 yılda doğru bir söz etti. Biz de ona diyoruz zaten siz teröristlerin giydiği parkayı ve postalı giyersiniz, biz Mehmetçiğin parkasını ve postalını giyeriz, aramızdaki fark bu” dedi.

“BİNDE ÜÇLÜK, BEŞLİK PARTİLERİN ÜSLUBU VE TARZIYLA ANA MUHALEFETLİK YAPILMAZ”

“Bizim demokrasi anlayışımıza göre muhalefetin en az iktidar kadar güçlü olması gerekir” diyen Erdoğan, rekabetin siyasette bereket olduğunu ifade etti. Erdoğan, “Binde üçlük, beşlik partilerin üslubu ve tarzıyla ana muhalefetlik yapılmaz, yapılamaz. Eğer ana muhalefetlik iddiasında bulunuyorsanız en az yüzde 50’ye talip olmak zorundasınız. CHP bindelik oranlara talipse bizim yapacak bir şeyimiz yok. Türkiye’de iktidarda bir değişiklik beklentisi olmayabilir ama ana muhalefet konusunda çok ciddi bir değişiklik beklentisinin oluştuğunu görebiliyoruz. 2019’dan sonra AK Parti yine güçlü bir şekilde Meclis’te ve Cumhurbaşkanlığı’nda yer almayı sürdürecek ama CHP’nin akıbetini kestiremiyoruz” diye konuştu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.