Öne Çıkanlar AİLE Covid19 Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi Aboubakar Aleksey Navalnıy bahçeli kasımpaşa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Alparslan Türkeş Hoşgör Sen Sıkıntı Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ

“Anayasa Değişikliğini Millete Götüreceğiz”

Başbakan Binali Yıldırım, başkanlık sistemi ile ilgili anayasa değişikliğine destek sözü veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den sonra CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na “Gelin bu kervana siz de katılın. Hep beraber Türkiye'nin gündemini meşgul eden anayasa meselesini çözelim, son sözü millet söylesin. Bu grupta söz veriyorum. Anayasa değişikliği Meclis’te 367’yi bulsa dahi millete götüreceğiz” diye seslendi.
 
Başbakan Yıldırım, Meclis’te AK Parti grup toplantısında konuştu. Sözlerine Azerbaycan’ın bağımsızlık günü nedeniyle kutlama temennisiyle başlayan Yıldırım, “Can Azerbaycanlı kardeşlerimize buradan Türk milletinin selamlarını sevgilerini iletiyorum” diye konuştu.
 
Geçen hafta Türkiye’deki iç ve dış gelişmeleri değerlendiren Yıldırım, Hükümet’in gerçekleştirdiği açılış ve projelerden bahsetti.
 
Musul Operasyonu
 
“Uzun vadede geleceği yatırım yapma planlarınız varsa İstanbul Finans Merkezi sizin için en güvenli limandır” diyen Yıldırım, Musul operasyonu ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Operasyonun içinde de olacağız, masada da” sözlerini anımsatarak konuşmasına şöyle devam etti:
 
“Bugün Fırat Kalkanı Operasyonu'nun 56. günü. Bizim amacımız bölgede barışı, güvenliği ve istikrarı sağlamak. Türkiye ülkemize yönelik her türlü tehdide karşı gerekeni anında yapar. Hiç kimsenin iznine, icazetine ihtiyacımız yok. Türkiye, hudutlarının güvenliğini her şart altında korumaya devam edecek. Musul'da uzun süredir konuşulan operasyon başladı. Olan biteni yakından takip ediyoruz. Planlarımız, hesaplarımız yapılmıştır. Türkiye'nin aleyhine herhangi bir durum ortaya çıkarsa gereken adım anında atılacak ve misliyle karşılık verilecektir. Operasyonda da olacağız, masada da olacağız sözünün arkasındayız. Operasyonda ön saflarda olanlar bizim Başika'da eğittiğimiz Ninova Mücahitleri'dir. Ayrıca koalisyon güçleri içerisindeki bizim hava kuvvetlerimiz de yer almıştır. 'Musul'da Türkiye'nin işi yok' diyenler cevabını almıştır.”
 
15 Temmuz
 
15 Temmuz askeri darbe girişimini her grup toplantısında hatırlatan Başbakan Yıldırım mücadelenin devam ettiğini vurguladı. 15 Temmuz darbe girişiminin asıl amacının, Türkiye'yi Irak'ta ve Suriye'de devre dışı bırakıp, bölgede emperyalist planları hayata geçirmek olduğuna işaret eden Yıldırım,  “Bu aziz millet yalnızca FETÖ'cüleri durdurmadı, komşu ülkelerin beka mücadelesini de gerçekleştirdi” dedi. Yıldırım konuşmasına şöyle devam etti:
 
“Aziz millet kendi ülkesinin ve komşu milletlerin beka mücadelesini de gerçekleştirdi. PKK ile FETÖ ortak hareket ettiler. Çünkü ikisi de maşa, iki maşayı aynı el tutuyor. Bunların ne dinle, ne milletle alakaları var. İki örgüt de tek bir amaca, kendi hedeflerine hizmet veriyor. Türkiye'nin bekası için, istiklalimiz için içerde ne gerekiyorsa yapacağız, dışarıda da aynen yapacağız. Devleti tehdit eden, milleti esir almak isteyen karanlık yapının mensuplarını savunmaya kalkmak ayrı bir ihanettir. Biz kefenimizi giyerek yola çıktı. Bu kutlu dava erlerini hiçbir terör örgütü korkutamaz. Bunun hesabını bu alçak katillerden mutlaka soracağız. Kimsenin toprağında gözümüz yok. Akan kan dursun, zulüm son bulsun. 15 Temmuz gecesi FETÖ tarafından bu güzel ülkeye bu necip millete yaşatılanları asla unutmayacağız. 241 şehidimizi daima gönlümüzde taşıyacağız. Darbe yapan, ülkemizi yıkmaya çalışan hiç kimse ben mağdurum edebiyatı yapmasın.”
 
Başkanlık Sistemi
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin çağrısı ile gündeme gelen başkanlık sistemi ile ilgili Binali Yıldırım, CHP’ye, “Gelin bu kervana siz de katılın” çağrısında bulundu.
 
Türkiye’nin bugüne kadar çözüm bulmayan sorunların başkanlık sistemi ile çözüleceğini belirten Başbakan, cumhurbaşkanlığı seçimlerini örnek göstererek adresin ise millet olduğunu belirtti. Yıldırım şöyle dedi:
 
“AK Parti'yi sandıkta alt edemeyenler yeni bir icat çıkarmıştı. Bu işin öncülüğünü de yine ana muhalefet partisi çekti. Sistem krizini yine vatandaş çözdü. Millet AK Parti'yi daha da güçlendirerek çözümü gösterdi. 2010 referandumuyla Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi bir hüküm olarak girdi. Yüzde 52 oyla seçilmiş Cumhurbaşkanımız var. Biz diyoruz ki mevcut durumu anayasaya uygun hale getirelim. Bu sürdürülebilir bir yol değil. Halkın iradesinin üzerinde başka bir yol olmaz. Artık her şey Cumhurbaşkanının doğrudan halk tarafından seçilmesi ile değişmiştir. Siyasi sorumluluğu doğmuştur. Bu kargaşasının ortadan kalkmasını istiyoruz. Bunun yolu da mevcut durumu anayasa ile uygun hale getirmektir. Ya Meclis bu sorunu çözecek ya da millete havale edecek. Sayın Bahçeli de fiili durumun anayasa ile uyumsuzluk içerdiğini ve adresin de millet olduğunu açıkça söyledi. Şimdi icraat zamanı. Sistem sorununu milletin önüne götürüp çözüm üretme zamanı. Ben buradan Kılıçdaroğlu'na da çağrıda bulunuyorum. Gelin bu kervana katılın. Hep beraber Türkiye'nin gündemini meşgul eden anayasa meselesini çözelim, son sözü millet söylesin. Buradan AK Parti Grubunda söz veriyoruz. Meclis’te anayasa değişikliği 367'nin üstüne de çıksak son sözü millet söyleyecek. İşin sahibi millet biz vekiliz. Millete götürürüz millet kararını verir. Ondan sonra da bütün tartışmalar son bulur.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.