Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi soner çetin recep tayyip erdoğan binali yıldırım

Anayasa Komisyonuna Polis Kontrolü

Geçen hafta, dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin anayasa teklifinin görüşüldüğü ve çıkan kavga sonucu ertelen TBMM Anayasa Komisyonu bu kez polis kontrolünde toplandı. Milletvekilleri girdikten sonra basın mensupları kart kontrolünde toplantı salonuna girebildi. HDP’den üç danışmanın girebildiği komisyon toplantısına milletvekili ve basın mensupları dışında kimse alınmadı.

TBMM Anayasa Komisyonu, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifini görüşmek üzere Mustafa Şentop Başkanlığı’nda toplandı.

Toplantı öncesi Komisyon Başkanı Şentop, komisyonda temsil edilen partilerin sözcüleri ile görüştü. Geçen hafta yaşanan kavgalı oturumun bir benzerinin daha yaşanmaması için alınan bazı önlemleri anlattı. Komisyon toplantısına; komisyon üyesi milletvekillerinin danışmanları ve ismi gruplar tarafından isimleri bildirilen danışmanlar polis kontrolü altında alındılar. Toplantı başlamadan yarım saat önce komisyon üyeleri ve milletvekilleri toplantı salonuna alındı.

Ardından toplantıyı izleyecek yazılı basın mensupları kart göstererek polis kontrolü eşliğinde toplantı salonuna girebildiler. Toplantıya dört siyasi partiden de komisyon üyesi olmayan milletvekilleri katıldı.

Toplantıya katılım fazla olunca yine yer sorunu yaşandı. HDP’liler, taleplerini yeniden dile getirdiler. Toplantının başka bir salonda yapılması, danışmanların katılması ve görsel basının toplantıyı izlemesi taleplerini yeniden dile getiren HDP’liler, ayrıca teklifin anayasa aykırı olduğu gerekçesiyle, “anayasaya aykırılık önergesi” de verdiler.  Anayasa değişikliği teklifinin geneli üzerindeki görüşmeler devam ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.