Öne Çıkanlar Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar Koronavirüs chp Covid19 terörist kılıçdaroğlu pkk AİLE galatasaray rusya abd tesk genel başkanı bendevi palandöken

“Ankapark Sadece Başkentimizin Değil, Tüm Türkiye’nin Gurur Sembollerinden Biridir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankapark “Wonderland Euroasia” Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Toplam büyüklüğü 1 milyon 200 bin metrekareye varan Ankapark, sadece Başkentimizin değil, tüm Türkiye’nin gurur sembollerinden biridir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankapark "Wonderland Euroasia" Açılış Töreni'ne katılarak bir konuşma yaptı.

“ANKAPARK, ANKARA’NIN MARKA DEĞERİNİ DAHA DA ARTIRACAK”

Konuşmasında, “Ankaralı kardeşlerimin, özellikle gençler ve çocuklarımızın hasretle beklediği büyük bir projenin açılışını gerçekleştirmek üzere bir aradayız” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Toplam büyüklüğü 1 milyon 200 bin metrekareye varan Ankapark,  sadece Başkentimizin değil, tüm Türkiye’nin gurur sembollerinden biridir. Çocuklar ve yetişkinler için her biri ayrı ayrı tasarlanmış bin 217 oyuncağın bulunduğu Ankapark, ayrıca 120 metre yüksekliğe ulaşabilen dünyanın en büyük ikinci fıskiyesine ev sahipliği yapıyor. Binlerce araçlık otoparkı, 5 kilometre uzunluğundaki raylı sistemleri, elektrik ihtiyacının belli bir kısmını karşılayan 10 megavatlık güneş enerjisi sistemiyle ile Ankapark, aynı zamanda çevre dostu bir projedir. Toplam maliyeti 1 milyar 396 milyon lirayı bulan Ankapark’tan Ankara Büyükşehir Belediyemiz, kira geliri ve diğer kalemlerde yıllık 50 milyon lira kazanç elde edecektir. İl dışından gelecek ziyaretçiler ve turistlerle birlikte Ankapark’ın, şehrimize çok ciddi katkıları olacaktır. Ankara’nın marka değerini daha da artıracağına inandığım bu önemli eserin size kardeşlerime hayırlı olmasını diliyorum” değerlendirmesinde bulundu.

“BİZ ŞEHİRLERİMİZİ BÜNYAD ETMENİN, AYAĞA KALDIRMANIN GAYRETİNDEYİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sadece bize oy veren vatandaşlarımız için değil, 81 vilayetimizin her biri, 82 milyonun her bir ferdi için çalıştık. Kırıkkaleli vatandaşımızın derdini de Hakkâri’deki kardeşimin sorununu da Ankaralı hemşehrimin sıkıntısını da kendi meselemiz olarak gördük. Sandıkta verilen görevin hakkını, sahada ter dökerek; koşarak, koşturarak ödemeye gayret gösterdik” şeklinde konuştu.

Şehirleri bünyad etme ve ayağa kaldırmanın gayreti içerisinde olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz ülkemizi 2023 hedefleriyle buluşturup dünyanın en güçlü 10 devletinden birisi yapmanın peşindeyiz. Biz insanımızı birleştirmenin, kucaklaştırmanın, aynı ortak payda etrafında bir araya getirmenin çabasındayız.”  dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.