Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer Pandemi cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istatistik kurumu gündem özeti çin beşiktaş abd Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Cihangir İslam Hakkında Soruşturma Başlattı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Nazır Cihangir İslam hakkında, “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama, suçu ve suçluyu övme” suçlarından soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, İslam hakkında @cihangirislam isimli Twitter hesabından yapmış olduğu paylaşımları nedeniyle, “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama, suçu ve suçluyu övme” suçlarından re’sen soruşturma başlattı.

Cihangir İslam, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada AK Partiye ve hükümete sert eleştirilende bulunmuştu. Genel Kurul konuşmasını Twitter hesabından da paylaşan İslam, “Allah’a değil, en çok aldatıldım diyen âciz bir kula kulluk ediyorsunuz... KHK mağdurlarını ve ailelerini adeta sefalete sürüklüyorsunuz. Biran önce bu haksız mağduriyetler giderilmeli... Siyaseten sonunuz yakın; biz geliyoruz, gideceksiniz” diye yazmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.