Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu türk silahlı kuvvetleri süt Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bugünün gündemi HAVA HAREKATI cumhurbaşkanı DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan ihracat bursa beşiktaş 14 Nisan 2024 Gündem Özeti

Arınç,“Ben Ne AK Parti, Ne Onun Genel Başkanına Zarar Verecek Hiçbir Hareketin İçinde Olmam”

TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, “AK Parti’den başka bir partiye başımı çevirmem. Başka bir parti ile ilgili hiçbir olumlu kanaatimi ortaya koymam. AK Parti’nin adayı konusunda da durum bundan ibarettir. Ben ne AK Parti, ne onun genel başkanına zarar verecek hiçbir hareketin içinde olmam” dedi.

TBMM eski Başkanı Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AK Parti Genel Merkezi’nde başbaşa görüştü. Görüşme sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Arınç,  gerçekleşen görüşmenin güzel ve olumlu olduğunu söyleyerek, “Kendisi ile güncel konular üzerinde de partimiz ile ilgili konular üzerinde de bir görüşme yaptık. Bazı konularda fikrimi aldı, fikirlerimi söyledim. Bazı konularda da ben kendilerine düşüncelerini rica ettim. Faydalı bir görüşme oldu. Bu görüşmelerimiz devam edecek .Umarım önümüzdeki seçimler içinde çok hayırlı sonuçları olur” ifadelerini kullandı.

“BANA MİLLETVEKİLLİĞİ KONUSUNDA HİÇ KİMSE TEKLİFTE BULUNMADI”

“AK Parti’den milletvekili adayı olacak mısınız?” sorusuna ise Arınç, aktif siyasete 7 Haziran 2015’te veda ettiğini hatırlatarak, “Ne 7 Haziran’da  ne 1 Kasım’da aday olmadım. Bu düşüncem bugün de devam ediyor” şeklinde cevap verdi.  Aktif siyasi hayatında meclis başkanlığı, başbakan yardımcılığı ve 20 yıl kadar süren milletvekilliği ile her kademede bulunduğunu dile getiren Arınç, “Kendi iradem ile isteyerek, arzu ederek ve bilinçli bir şekilde aktif siyasete veda ettim.  Bundan sonra tekrar milletvekilliğinden başlayacak durumda değilim. Bana bu konuda hiç kimse teklifte bulunmadı. Benim kararlılığımı bilirler. Bunu hiç düşünmüyorum. Bu teklif edilmiş bir konuda değil, üzerinde durulacak bir konuda değil. Aktif siyasi hayatta bulunmaya niyetim yok. Ama aktif siyasi hayatım dışında da bu ülke için yapılacak çok önemli hizmetler ve görevlerin olduğuna inanıyorum” açıklamalarında bulundu.

“KENDİ İÇİMİZDE MAHREM TUTUYORUZ”

11’nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanlığı adayı olacağı iddialarına ilişkin ise Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile her konuyu görüştüklerini, ancak bu konuda bir açıklama yapma yetkisini kendinde görmediğini söyledi. Arınç, “Sayın Cumhurbaşkanımız arzu ederlerse kendileri söyleyebilir. Bize izin verirlerse bizde konuşuruz. Ama çok özel konuşmalarımız şimdilik kendi içimizde mahrem tutuyoruz” dedi.

“BEN NE AK PARTİ, NE ONUN GENEL BAŞKANINA ZARAR VERECEK HİÇBİR HAREKETİN İÇİNDE OLMAM”

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 24 Haziran’daki adaylığını destekliyor musunuz?” sorusuna ise Arınç şu cümlelerle cevap verdi:

“Kendilerine başarılar diledim, sadece bunu ifade ettim. Ama bundan daha ötesini şöyle sorarsanız bana. Ben bir AK Partiliyim, partimden de memnunum. Bazı partililerin yaptıkları bizi her ne kadar rencide etse, üzse de ben AK Parti’nin bu ülkeye çok büyük hizmetleri olduğuna inanıyorum ve bu partinin kurucularından birisiyim. Dolayısıyla AK Parti’den başka bir partiye başımı çevirmem. Başka bir parti ile ilgili hiçbir olumlu kanaatimi ortaya koymam. AK Parti’nin adayı konusunda da durum bundan ibarettir. Ben ne AK Parti, ne onun genel başkanına zarar verecek hiçbir hareketin içinde olmam. Ben iyi bir AK Partiliyim, milli görüş çizgisinde siyaset yapmış bir insanım. Bizim edindiğimiz, gördüğümüz bütün terbiye, ahlak bize davamıza hangi noktada olursa olsun sahip çıkmayı gerektirir. Sadece bunları söylemiş olayım. Daha seçimlere çok var. Bu konuda kanaatimizi inşallah açıklama fırsatı buluruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.