Öne Çıkanlar deprem HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen meclis Hakurk Aleyna Tilki Yıldız Tilbe

Aydın: 'Ya Demokrasi  Diyeceğiz Ya  Terör  Diyeceğiz'

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, herkesin safını belli etmesi gerektiğini belirterek, "Demokrasiyle terör bir arada yürümez. Ya demokrasi diyeceğiz ya terör diyeceğiz. Ya siyaset diyeceğiz ya silah diyeceğiz" dedi.

Aydın, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Fen Lisesi inşaat alanı ve Kaymakamlık Konağı inşaat çalışmalarında incelemelerde bulundu. Burada gazetecilere açıklama yapan Aydın, devletin terörle mücadeleyi ciddi ve kararlı bir şekilde sürdürdüğünü vurguladı.

Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde terörün meşru bir araç olarak gösterilmediğine dikkati çeken Aydın, teröre destek verenlere, yardım ve yataklık yapanlara iyi gözle bakılmadığını, terörün dünyanın tüm ülkelerinde suç olduğunu anımsattı.

Terörün hiçbir şekilde meşru gösterilmeye çalışılmaması gerektiğini vurgulayan Aydın, şöyle devam etti:

"Herkes safını belli etmeli. Demokrasiyle terör bir arada yürümez. Ya demokrasi diyeceğiz ya terör diyeceğiz. Ya siyaset diyeceğiz ya silah diyeceğiz. Hem demokrasi hem terör, hem silah hem siyaset bir arada yürümez. Terörle mücadeleyi sanki Kürtlerle mücadeleymiş gibi göstermeye çalışanlara sözüm şudur ki; öncelikle çukurların kapatılması, patlamaya hazır bombaların sona erdirilmesi ve terör estirerek amacına ulaşmaya çalışanlara 'dur' denmesi gerekir diye düşünüyorum. Çünkü hiçbir sebep terörü meşru göstermez. Bu ülkede özellikle siyasetçiler siyaset yapacaklarsa teröre karşı dik ve ortak tavır göstermek zorundalar. 29 vatandaşın katline sebep olanların taziyesine giderek bu yapılmaz."

"Bölge halkı omuz omuza terörle mücadele ediyor"

Aydın, kendisinin de Kürt olduğunu belirterek, "Ne olursa olsun bir etnik unsurun katliamı varmış gibi bir algı operasyonu yürütülmeye müsaade edilmez. Bu mücadele Kürtlerle değil, Kürtleri tutsak etmeye çalışan, düşüncelerine ipotek koymaya çalışan, onların hizmet almasını engelleyen, onlara baskı uygulayan, çoluk çocuğunu dağa kaçıranlarla bir mücadele var ve onlar asla Kürtleri temsil etmiyor. Terörle mücadele sonuna kadar devam edecektir" dedi.

Bölge halkına teşekkür eden Aydın, halkın bugüne kadar duasıyla desteğiyle sürekli yanlarında olduklarını bildirdi.

Aydın, terörden ciddi zarar gören bölge halkının teröre prim vermediğine işaret etti.

Aydın, şunları kaydetti:

"Kürtler artık onlara 'elinizi yakamızdan çekiniz, masumları öldürmeyiniz' diyor. Artık terör örgütü şunu anlamalı ki, insan öldürerek, dağa kaçırarak, çukur kazarak, bomba patlatarak, masumları öldürerek kimse amacına kavuşamaz. Bizler de inciniyoruz. Kürtleri temsil ettiğini söyleyenler, en büyük zararı onlara veriyor. Kürtler ve bölge halkı teröre karşı omuz omuza mücadele veriyor. Onların haklarını geliştirerek ve terörle mücadeleyi sonuna kadar sürdürerek, ülkedeki kardeşlik bağı güçlendirilecektir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.