Öne Çıkanlar çin İyi Parti kosgeb Op. Dr. Volkan Erdoğan  Harp ve Vazife Malullerine Yapılacak 2021 Yılı Ek Ödemeleri BGMP 2021 FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası 2021 Türkiye Karting Şampiyonası Emirates NBD Bank PJSC 1 Haziran 2021 tarihine kadar Ankarada uygulanacak koronavirüs önlemleri Alkın Kalkavan 20202021 Sezonu Süper Lig 9. Hafta karşılaşmalarının hakemleri belli oldu.

Ayhan Barut: "Başka Felaketler Yaşanmadan Önlem Alınsın"

CHP Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Adana'nın Karataş ilçesinde 15 deniz mili açıklarında Yunanistan bayraklı bir tanker ile Türk bayraklı bir balıkçı teknesinin karıştığı kazayı Meclis gündemine taşıdı. Elim kazada yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Barut, "Buna benzer felaketlerin bir daha yaşanmaması için yetkilileri etkin önlem almaya çağırıyoruz" dedi.



ÜZÜNTÜSÜNÜ PAYLAŞIP BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda söz alan Ayhan Barut, elim kaza nedeniyle büyük bir üzüntü duyduklarını belirterek, "Bu elim kazada teknede bulunan balıkçılarımızın cansız bedenlerine ulaşıldı. Üzüntümüz çok büyük. Kaybettiğimiz balıkçılarımıza Allah'tan rahmet, kederli yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz" diye konuştu.

"BAŞKA FELAKETLER YAŞANMASIN"

Benzer faciaların yaşanmaması için önlem çağrısında bulunan Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Bölgemizde ilk kez böyle bir kazanın yaşandığı belirtiliyor ama bir daha yaşanmaması için de önlem alınması gerekiyor. Çünkü Karataş'ta balıkçılarımız böyle bir riskin sürekli yaşandığını söylüyor. Balıkçılık yaparak geçimini sağlayan yurttaşlarımız, açıktaki büyük gemilerin bazen balıkçı teknelerini fark edemediğini, bu nedenle her an bir felaket yaşanabileceğini ifade ediyor. Açıkta çapa atıp dinlenen, ağını toplayan, avda bulunan balıkçılarımızın başına böylesi bir felaketin tekrar gelmemesi için yetkilileri, uzmanları ve balıkçıları dinleyerek etkin önlem almaya çağırıyoruz."

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.