Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan merkez bankası 10 Kasım amerika tsk çin transfer cumhurbaşkanı abd TÜRKPA Azerbaycan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sahil Babayev Saç dökülmesi tedavisinde ne gibi yöntemlere başvurulur

Ayhan Barut'tan Feryat Eden Esnafa Destek Çağrısı: "İktidar Esnafa Kan Ağlatıyor"

CHP  Adana Milletvekili Ayhan Barut, pandemiyle mücadele kapsamında alınan bazı önlem kararlarının her alanda iş yapan yaklaşık 2 milyon esnafı dolaylı ve doğrudan mağdur ettiğini belirterek destek çağrısında bulundu. Gelir kaybı yaşayan, evine ekmek dahi götüremeyen esnafın çaresiz bırakılmasına tepki gösteren Barut, sosyal devletin gereğinin yapılmasını, gelir desteği gibi esnafa can suyu olacak yardım yapılmasını istedi.

"MİLYONLARCA İNSAN MAĞDUR EDİLDİ"

Salgınla mücadelede alınan kararlar nedeniyle esnafın tükenme noktasını çoktan geçtiğini belirten CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, kantinciden kırtasiyeciye, lokantacıdan servisçiye 400 bini aşkın esnafın doğrudan mağdur olduğuna dikkat çekti. Türkiye'deki her alanda faaliyet gösteren 2 milyonu aşkın esnafın dolaylı yoldan pandemi ve önlem kararlarından olumsuz etkilendiğini aktaran Barut, "Bu süreçte 'Ben yaptım oldu' anlayışı yüz binlerce esnaf ile yanlarında çalışan 2 milyonu aşkın işçi ve emekçiyi perişan etti. Yasaklar nedeniyle işsiz kalan, gelirleri kesilen yüz binlerce esnaf ile milyonlarca garson, komi, usta, kalfa ve çırak adeta açlığa, adeta ölüme terk edildi" dedi.

"VERGİ, BORÇ VE ÖDEMELERİNE YARDIM EDİLMELİ"

Türkiye Cumhuriyeti'nin sosyal bir hukuk devleti olduğunu anımsatarak iktidarı esnafa çare üretip destek olmaya davet eden CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Sosyal devletin gereği kimse açlığa ve çaresizliğe terk edilemez. Bu nedenle esnafımıza ‘gelir kaybı ödeneği' verilmesini, esnafın yanında çalışan 2 milyon işçiye de şartsız ve kesintisiz destek sunulmasını istiyoruz. Gelin ekonomimizin bel kemiğini oluşturan esnafımıza sahip çıkalım.  Esnafın prim borçları, vergi, harç ve stopaj ödemeleri ile su, elektrik, telefon, doğalgaz ve kira ödemelerine yardımcı olalım" diye konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.