Öne Çıkanlar deprem azerbaycan KENAN DOĞULU meclis demet akalın zorlu psm Sertab Erener Aleyna Tilki gülben ergen cem yılmaz Ebru Gündeş tarkan

“Aynı Hedefe Yürüyen Toplumların Önünde Hiçbir Engel Duramaz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ardahan mitinginde yaptığı konuşmada, “Toplu vuran yürekleri, hiçbir fani güç sindiremez, esir alamaz. Aynı ideal etrafında kenetlenen, aynı hedefe yürüyen toplumların önünde hiçbir engel duramaz. Türkiye'nin yürüyüşünü engellemeye çalışanların sürekli farklılıklarımızı kaşıması asla tesadüf değildir” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Mahallî İdareler Seçimleri kampanyası kapsamında AK Parti Ardahan mitingine katıldı. İstasyon Meydanı’nda düzenlenen mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

ARDAHAN, İSTİKRAR VE GÜVEN ORTAMININ DEĞERİNİ ÇOK İYİ BİLİR”

Ardahan’ın, Türkiye’nin çukur terörüyle esir alınmak istendiği o zorlu günlerde ‘teröre hayır’ dediğini 24 Haziran seçimlerinde AK Parti’yi ve Cumhur İttifakı’nı açık ara birinci yaptığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ardahanlılara desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Bu sene 100’üncü yılının kutlandığına işaret ederek Erzurum ve Sivas Kongrelerine öncülük eden Kars Millî İslâm Şurası, Oltu İslâm Şurası, Birinci ve İkinci Ardahan Kongreleriyle hürriyet meşalesinin ilk önce bu topraklarda yakıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ardahan, bu sebeple bağımsızlığın kıymetini bilir. Ardahan, hür yaşamanın, kendi toprağında özgür yaşamanın değerini iyi bilir. Ardahan, istikrar ve güven ortamının değerini çok iyi bilir” diye konuştu.

“EKONOMİK VE SOSYAL KALKINMANIN ANAHTARI BİRLİK SİYASETİDİR”

“Son bir asırda yaşadıklarımız bize şu gerçeği defalarca göstermiştir: Birlik olmadan dirlik olmaz. Barış olmadan huzur olmaz. Beraberlik olmadan zafer olmaz. Kenetlenme olmadan başarı olmaz. Dayanışma olmadan refah, kalkınma, gelişme olmaz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomik kalkınmanın da, soysal kalkınmanın da anahtarının birlik siyaseti olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Toplu vuran yürekleri, hiçbir fani güç sindiremez, esir alamaz. Aynı ideal etrafında kenetlenen, aynı hedefe yürüyen toplumların önünde hiçbir engel duramaz. Türkiye'nin yürüyüşünü engellemeye çalışanların sürekli farklılıklarımızı kaşıması asla tesadüf değildir” ifadelerini kullandı.

Daha önce sağ-sol ve Alevi-Sünni denilerek son 30 yıldır da Türk-Kürt denilerek milletin kardeş kavgasına sürüklenmek istediğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin bu kavgalar yüzünden 70’lerde, 80’lerde ve 90’larda ciddi bedeller ödediğini, kardeşi kardeşe kırdırma politikasının ülkeye maddi-manevi çok büyük faturalarının olduğunu kaydetti.

O dönemde darbe gölgesinin millî iradenin üstünden eksilmediğini, medya patronlarının bakan-başbakan tayin edip siyaseti dizayn ettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, yine o dönemde faili meçhullerin sıradanlaşıp sokaklarda terör, ölüm ve şiddetin kol gezdiği acı günlere şahit olunduğunu, gecelik faizlerin yüzde 7 bin 500’lere, yıllık enflasyonunun yüzde 100’lere ulaştığı zamanların yaşandığını hatırlattı.

“SON 17 YILDA DEMOKRASİMİZ GÜÇLENDİ, VESAYET GERİLEDİ, KARDEŞLİĞİMİZ HİÇ OLMADIĞI KADAR PERÇİNLENDİ”

Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin, terör tehdidinden dolayı hak ettiği hizmetlerin hiçbirini alamadığını, devletin yaptığı yatırımların ise terör örgütü mensupları tarafından engellendiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, devletin bölgeye gönderdiği öğretmen, doktor, kaymakam, hâkim-savcı, imam ve hemşirelerin bölücü terör örgütü tarafından tehdit edildiğine, bazılarının şehit edildiğine ve kaçırıldığına değindi.

Konuşmasının bir bölümünde, alandaki kurulu dev ekrandan, bölücü terör örgütü güdümündeki partinin yetkilileri tarafından PKK-PYD-YPG terör örgütleri ve örgüt elebaşı için söylenmiş destek ve övgü ifadelerini içeren görüntüleri vatandaşlara izleten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölücü terör örgütünün bölgede eğitim, sağlık, emniyet, ulaşım gibi en temel hizmetleri dahi bölgede yaşayanlara çok gördüğünü kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu makûs talihin, milletin desteği kendilerinin gayretleriyle 3 Kasım 2002’den itibaren değişmeye başladığının ve Türkiye’nin, ayağına vurulan prangalardan kendi dönemlerinde kurtulduğunun altını çizerek, “Milletimiz yıllardır hasretini çektiği birlik siyasetine, hizmet ve eser siyasetine AK Parti iktidarları döneminde kavuştu. Son 17 yılda demokrasimiz güçlendi, vesayet geriledi, kardeşliğimiz hiç olmadığı kadar perçinlendi” şeklinde konuştu.

“BÖLGELER VE VİLAYETLER ARASINDAKİ GELİŞMİŞLİK FARKI EN ÇOK BİZİM DÖNEMİMİZDE AZALDI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin devamında şunları söyledi: “AK Partinin birlik siyasetiyle ülkemiz sadece kurulan tuzakları bozmadı, aynı zamanda ekonomik kaynaklarını çok daha verimli, çok daha etkin bir şekilde kullanmayı başardı. Bakınız, uzun yıllar sonra başta doğu illerimiz olmak üzere 81 vilayetimizin tamamı layık olduğu hizmetlere ilk defa bizim dönemimizde kavuştu. Bölgeler arasındaki, vilayetler arasındaki gelişmişlik farkı en çok bizim dönemimizde azaldı, çünkü biz birileri gibi bölge siyaseti yapmadık, istismar siyaseti yapmadık, biz hiçbir zaman Türkiye haritasını renklere göre bölmedik. Biz, CHP gibi sadece belli illere, belli bölgelere, sadece sahil kenarlarına hapsolan bir parti olmadık. Bilakis, ülkemizin tüm illerinden, tüm toplum kesimlerinden oy alan, çok güçlü destek gören bir siyasi hareket olduk. Biz batıya ne götürdüysek doğuya da onu götürdük. Niye? Biz 780 bin kilometrekarenin iktidarıyız. Bugün Türk’ün de, Kürt’ün de, Alevi’nin de, Sünni’nin de, dindarın da, sekülerin de, gencin de, yaşlının da partisi AK Partidir.”

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerine geçen 17 yılda 290 milyar liralık yatırım yaptıklarına işaret ederek tarımsal desteklerde 33,5, işsizlik yardımlarında 2, sosyal yardımlarda 59, ilçe ve köylere altyapı katkısı olarak 18, kalkınma ajansları vasıtasıyla üreticilere 5,5 milyar lira destek verdiklerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, altı olan üniversite sayısını 18’e, üniversite öğrencisi sayısını ise 107 binden 616 bine çıkardıklarını hatırlattı.

Yine bu dönemde Doğu Anadolu Bölgesinde 788 binden fazla haneyi doğal gaz konforuyla tanıştırdıklarını, bölünmüş yol uzunluğunu 260 kilometreden 3 bin 884 kilometreye yükselttiklerini, havalimanı sayısını sekizden 12’ye, uçak yolcusu sayısını 436 binden 8 milyona çıkardıklarını sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ardahan’a yapılan yatırım ve hizmetlere ilişkin de bilgi verdi.

ARDAHAN’A YAPILAN YATIRIMLAR

Son 17 yılda Ardahan’a 6 milyar lira tutarında yatırım yaptıklarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehre; eğitimde 986 yeni dersliği, Ardahan Üniversitesini, 3 bin 79 kişilik yükseköğrenim yurtlarını, gençlik merkezini, kapalı yarı olimpik yüzme havuzu, futbol sahası, spor salonları ile sağlıkta 18 sağlık tesisi kazandırdıklarını aktardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehirde bin 546 konut yaptıklarını, Ardahanlı ihtiyaç sahiplerine 475 milyon liralık destek sağladıklarını dile getirdi.

Ulaşım, tarım, sulama, hayvancılık ve diğer alanlarda şehirde gerçekleştirilen ve hâlen yapım ya da proje aşamasında olan yatırım ve hizmetlerden de örnekler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yıl içinde Damal ve Hanak ilçelerine doğal gaz verileceğini, Aziziye Kışlası’nın olduğu alana, içinde müze ve millet kıraathanesinin de olduğu bir millet bahçesi yapılacağını, Bakü-Tiflis-Kars demir yolu projesi kapsamında, şehrin ticaret ve turizm potansiyeline katkı vermesi amacıyla, gümrük işletme merkezi ve donatıları da olan bir istasyonunun kurulacağını açıkladı.

Türkiye’nin sosyal devlet kavramıyla gerçek manada kendi dönemlerinde tanıştığına vurgu yaparak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) gibi sosyal devletin lafını ve istismarını değil, icraatını yaptıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları ekledi: “Senelerdir bu milleti bu CHP zihniyeti ‘makarnacı’, ‘kömürcü’ diyerek aşağılayanlar, sanki kendileri değilmiş gibi çıkmışlar bir de utanmadan ‘Türkiye’de sosyal devlet bitti’ diyorlar. 17 yıldır insanımıza her türlü hakareti yapanlar, ufuk seçim sandığını görünce şimdi sosyal devlet ilkesinden bahsediyorlar.” dedi. 

“SOSYAL YARDIM ALAN VATANDAŞLAR ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİ ALMAYA BAŞLAYACAK”

Vaktiyle genel müdürlüğünü yaptığı Sosyal Sigortalar Kurumu’nu batıran, söz konusu partinin liderinin şimdi sosyal devlet dersi veremeyeceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu yüzsüzlüktür. Genel Müdürlüğü sırasında kendine bağlı hastaneleri pisliğe, bakımsızlığa mahkûm eden bir zatın bırakın bizi eleştirmeyi, sosyal devlet lafını ağzına almaya dahi hakkı yoktur” değerlendirmesinde bulundu.

“Şimdi bu zatı biraz daha mahcup edecek, biraz daha rahatsız edecek yeni bir projeyi devreye alıyoruz” diyerek, düzenli sosyal yardım alan vatandaşların hanedeki kişi sayısına göre aylık 150 kilovatsaat karşılığı elektrik tüketim desteği almaya başlayacağını müjdeleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bütün bu hizmetlerin, bu yatırımların kesintiye uğramaması için 31 Mart seçimlerinin çok önemli olduğunu söyledi.

“BİZİ AYIRMAYA, BİZİ BİRBİRİMİZE HASIM GİBİ GÖSTERMEYE ÇALIŞANLARA ASLA FIRSAT VERMEYECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “31 Mart’ta sadece belediye başkanlarını, meclis üyelerini, muhtarları seçmekle kalmayacak, aynı zamanda çok kritik bir tercihte bulunacağız. Ya son 17 yıldır olduğu gibi ‘İstikrar sürsün, Türkiye büyüsün’ diyeceğiz ya da ülkemizin önünde belirsizliklere kapı aralayacağız. Unutmayın, terör belirsizlikleri sever, darbeciler güçsüz hükûmetleri sever. Milletin ekmeğine, aşına musallat olanlar zayıf iktidarları sever. Türkiye’ye husumet besleyenler kolayca yönlendirilebilecekleri öyle siyasetçileri sever. 7 Haziran sonrasında yaşadıklarımız en ufak bir zafiyette Türkiye’nin nelerle karşı karşıya kalabileceğini hepimize göstermiştir. Birliğimize, beraberliğimize hep birlikte sahip çıkacak, inşallah bir daha ülkemizi böyle bir belirsizliğin içine sokmayacağız. Bizi ayırmaya, bizi birbirimize hasım gibi göstermeye çalışanlara asla fırsat vermeyeceğiz.”

Sözlerinin devamında “tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet” vurgusunda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını, Ardahanlıları AK Parti merkez ve ilçe belediye başkan adaylarına destek vermeye, millî iradeye bir kez daha sahip çıkmaya çağırarak tamamladı.

Anahtar Kelimeler:
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.