Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken fetö şehit adana abd tesk yunanistan tüik Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

“Ayrışmaya Gerilimlere Karşı Hayır”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Hangi partiden, hangi görüşten olursanız olun, bizi kimse ayırmasın, bizi kimse bölmesin, biz Türk milleti olarak birlikte yaşamak istiyoruz. Bunu hayata geçirmek için sandığa gideceğiz, ‘Hayır’ diyeceğiz. Ayrışmaya, gerilimlere karşı ‘Hayır'” dedi.

Kılıçdaroğlu, anayasa referandumu çalışmaları kapsamında Kayseri’nin Sarız İlçesinde halka seslendi. CHP lideri, “Diyorlar ki parlamenter demokratik sistemden vazgeçeceğiz, tek adam rejimi getireceğiz, bir adam 80 milyondan akıllıdır’ diyorlar. Bir adamın aldığı kararlar 80 milyonu etkileyecek, ‘olsun’ diyorlar. Faturayı 80 milyon ödeyecek, ‘olsun’ diyorlar. Bu ülkenin milliyetçisine, ülkücüsüne, sosyal demokratına, liberaline, sivil toplum örgütlerine, sendikalarına sesleniyorum; biz demokrasiyi istiyoruz, kendi ülkemizde barış içinde, huzur içinde yaşamak istiyoruz. Gelin hep birlikte demokrasiyi koruyalım, hep birlikte yaşama irademizi hayat geçirelim ve bu anayasa değişikliğine hep birlikte ‘Hayır’ diyelim” diye konuştu.

“ATATÜRK HİÇBİR ZAMAN TEK ADAM OLMADI”

Milli iradeyi her zaman savunduklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Hiçbir zaman bir kişi Türkiye’de tek adam olmadı. Mustafa Kemal Atatürk de tek adam değildi. Sivas, Erzurum Kongresine bakın, 23 Nisan 1920’de açılan TBMM’ye bakın, Atatürk hiçbir zaman tek adam olmadı. Hep kararlarını birlikte aldılar, kongrede aldılar, TBMM’de. Şimdi, Mustafa Kemal Atatürk’e verilmeyen yetkileri bir kişiye verelim, diyorlar” dedi.

“ORTAK PAYDAMIZI KÜÇÜLTMEK İSTİYORLAR”


Ortak paydaların güçlendirilmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Nedir bizim ortak paydamız; bayrağımız, vatanımız, demokrasimiz, insan hakları, düşünce özgürlüğü, bağımsız, tarafsız yargı. Şimdi ortak paydamızı büyütmek yerine küçültmek istiyorlar. Bizi bir kişi arzu ettiği zaman cezalandırsın, diyorlar. Buna hep birlikte ‘Hayır’ diyeceğiz” diye konuştu.

“BAŞBAKANLIK MAKAMINI VE ONURUNU KORUMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Referandumdan ‘Hayır’ çıkması durumunda “kaos olacağı, memleketin karışacağı” söylemlerinin doğru olmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Sayın Cumhurbaşkanı yerinde duruyor zaten, dokunan var mı, yok. Sayın Binali Yıldırım, Başbakan olarak duruyor, karışan var mı, yok. ‘Hayır’ çıkarsa Binali Bey başbakanlık arabasına binecek, başbakanlık konutuna gidecek. Aslında biraz onun için çalışıyoruz. Onun haberi yok ama o kendisini tasfiye etmek için çalışıyor, biz de başbakanlık makamını ve onurunu korumaya çalışıyoruz. Çünkü bizim için söz konusu vatansa gerisi teferruattır” dedi.

ŞEHİT YAKINI: “BENDEN TERÖRİST OLUR MU?”

Konuşmasına ezan nedeniyle bir süre ara veren Kılıçdaroğlu, daha sonra mikrofonu oğlu gazi olan, bir şehit yakınına verdi. Vatandaş, “Ben bir gazi babasıyım. Amcamın oğlu da şehit oldu. Biz bu memleket için bedel ödedik, kan döktük. ‘Hayır’ oyu vereceğim diye bana ‘terörist’ damgası vuruyorlar. Benden terörist olur mu? Bu millet, Türk milleti. Bizi ayrıştırmaya kimsenin gücü yetmez. Biz Mustafa Kemal’in, Çanakkale’nin ruhuyla yaşayan bir milletiz” dedi.

“KINIYORUZ”

Kılıçdaroğlu da şöyle devam etti:

“Bu kadar acıları yaşayan bir kişiye siz kalkıp bir de ‘terörist’ dediğiniz zaman, bu ülkeyi bölersiniz, bu ülkeyi ayrıştırırsınız. Doğru değildir. Asla katılmıyoruz, söyleyenleri de kınıyoruz. Vatandaşımızı rahatsız ediyor. Bu kardeşimiz oğlunu gönderdi gazi oldu, diğer kardeşi oğlunu gönderdi şehit oldu. Bu ülkenin gariban vatandaşının oğlu El Bab’a gider şehit olur, PKK ile mücadele eder şehit olur ama bu Ankara’daki beyler kendi çocukları için gelecek hazırlıyorlar. 18 yaşında milletvekili yapacaklar, ömür boyu askerlikten muaf olacak. Bütün şehit yakınlarına, bütün gazilere sesleniyorum, bütün annelere sesleniyorum; bu anayasa değişikliğine ‘Hayır’ deme onuru hep birlikte yaşamalıyız. Şehitlerimiz, gazilerimiz için demeliyiz” diye konuştu.

“SANDIĞA GİDİN” ÇAĞRISI

Vatandaşlara sandığa gitme çağrısında bulunan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Birinci istediğim, 16 Nisan’da tek bir şeye kilitlenin, ‘eşimi, kardeşimi, dayımı, amcamı, komşumu alacağım ve sandığa gideceğim’, birinci şartımız bu, sandığa gideceğiz. İkincisi, onurumuzla, gururumuzla ‘Hayır’ oyu kullanacağız. Torunlarımıza diyeceğiz ki ‘Demokrasiyi kaldırmak istediler, izin vermedik. Parlamentonun itibarını düşürmek istediler, izin vermedik. 18 yaşında beylerin çocukları, milletvekili olacaktı, benim çocuğum askere gidecekti, ben bu ikiliğe izin vermedim. Cebimden 187 trilyon lira alacaklardı, 50 milletvekili artıracaklardı, ‘Hayır’ dedim’ diyeceksiniz. Hayırlı bir işi hep birlikte yapacağız. Hangi partiden, hangi görüşten olursanız olun, bizi kimse ayırmasın, bizi kimse bölmesin, biz Türk milleti olarak birlikte yaşamak istiyoruz. Bunu hayata geçirmek için sandığa gideceğiz, ‘Hayır’ diyeceğiz. Ayrışmaya, gerilimlere karşı ‘Hayır’.”
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.