Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken fetö şehit adana abd tesk yunanistan tüik Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Bahçeli: 24 Haziran’da Elde Edilmiş Kazanımların 31 Mart’ta Heba Olmasını İstemiyoruz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “24 Haziran’da elde edilmiş kazanımların önümüzdeki yılın 31 Mart’ında heba olmasını istemiyor, beklemiyor, dilemiyor, arzu etmiyoruz” dedi.

MHP lideri Bahçeli, Etimesgut Belediyesi tarafından düzenlenen açılış ve temel atma törenine katıldı. Törene katılan vatandaşlara hitap eden Bahçeli,  Türkiye aleyhine çok yoğun bir kara kampanyanın tedavülde olduğunu belirterek, “Küresel emperyalizm her türlü ayak oyunu, kirli senaryoyla Türkiye’ye cephe almış, cephe açmıştır” ifadesini kullandı.

Suriye’nin Kuzeybatısında artan tehlikeli gerilim milli güvenliği tehdit ettiğini dile getiren Bahçeli, “Akdeniz’e adeta dünya üşüşmüş, ülkeler askeri çıkarma yarışına girmişlerdir. Bölgesel kutuplaşma giderek vahim seviyelere doğru genişlemektedir. Türkiye çok boyutlu bir mücadelenin içindedir” diye konuştu.

DÖVİZ FİYATINDAKİ YAPAY VE SPEKÜLATİF ARTIŞLAR EKONOMİK SABOTAJDIR”

Türkiye’nin bir yandan terörle mücadele ettiğini, diğer yanda kuzu postuna bürünmüş, müttefiklik boyasına sürünmüş ülkelerin ekonomik ve diplomatik saldırılarına direnç gösterdiğini aktaran MHP lideri Bahçeli,” Türkiye’nin mevzi kaybetmesi, içe kapanması, siyasal ve ekonomik krize sürüklenmesi amacıyla alçak bir kumpas, ahlaksız bir komplo sahnelenmektedir. Döviz fiyatındaki yapay ve spekülatif artışlar, bilinsin ki, apaçık ekonomik saldırı, ekonomik sabotaj, ekonomik suikasttır. Emperyalizme kan veren Evanjelist ve Siyonist vandallık tarafından infaz ve ihanetle görevlendirilmiş sermaye çeteleri üzerimize salınarak doğrudan hedef seçilmiş durumdayız. Kaldı ki bunun itirafı ABD’li bir yönetici tarafından kısa süre önce uluorta deşifre ve ilan edilmiştir. Türkiye’nin stratejik ortağı ABD, ittifak hukukunu hiçe sayarak aleyhimize kurulmuş stratejik bir tuzağın merkez üssü haline gelmiştir. Müttefiklik ilişkisi derin bir yara almıştır” şeklinde konuştu.

“KİMDEN NE ALACAĞIMIZI TESPİT HAKKI NE ZAMAN ABD’YE GEÇMİŞTİR?”

ABD’nin Türkiye’ye “adı konmamış siyasi ve ekonomik savaş” açtığını söyleyen Bahçeli, S-400 füze savunma sistemine karşı F-35 kozunun masaya sürüldüğünü aktardı. ABD’nin “Rusya’dan füzeyi almazsanız savaş uçağını vermeyi düşünürüz” dediğini belirten MHP lideri Bahçeli, “Bu küstahça ve kural dışı bir muameledir.  Anlayamadığımız, kimden ne alacağımızı, kime ne satacağımızı tayin ve tespit hakkı ne zaman ABD’ye geçmiştir? Böyle bir hakkı ABD kendinde nasıl görmektedir? Bağımsızlığımıza saygı duymayan, üzerimizde tahakküm kurmak, milletimizi tasallut altına almak, devletimize ambargo uygulamak için fırsat kollayan ülkeye dost demek mümkün müdür?” açıklamasında bulundu.

“EKONOMİK YIKIMA BİLEREK HİZMET EDEN KİM VARSA TESCİLLİ VATAN HAİNİDİR”

ABD ile yaşanan gelişmelerden dolayı bölgesele ve küresel dengenin ağır hasar aldığını söyleyen Bahçeli’nin konuşması şu cümlelerle devam etti:

“ABD, uluslararası hukuka aykırı fiillerin, korsan ve karaborsa devlet mantığının odağı haline gelmiştir. Buna rağmen, Türkiye saldırılara karşı tek yumruktur. Trump ve yardımcısı Pence karşı tek nefes, tek yürek, tek sestir. Türkiye’yi teslim almaya, Papazı bahane ederek duruşumuzu bozmaya, milletimizi pes ettirmeye Pensilvanya bekçilerinin, zulüm nöbetçilerinin güçleri de, takatleri de yetmeyecektir. Ekonomik yıkıma bilerek hizmet eden, zalimlerin gözüne girmek için felaket tellallığı yapan, kriz çığırtkanlığına soyunan, işbirlikçilikten medet uman kim varsa, Etimesgut’tan söylüyorum ki, tescilli vatan hainidir. Emperyalizme tahkimat yapanlar, duruş ve beyanatlarıyla el sallayanlar yanlıştadır, yozlaşmanın ve satılmışlığın dibindedir. Türkiye bugünleri milli dayanışmayla, milli şuurla atlatacaktır. Yokuşu çıktık, artık nefeslenip rahatlayacağız.”

“DEVLET VE HÜKÜMETE DESTEĞİMİZ TAMDIR”

24 Haziran Cumhurbaşkanı ve Milletvekilliği Genel Seçimi’nden sonra resmen devreye giren Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni kabullenemeyen, hazım güçlüğü çeken iç ve dış çevrelerin karşısında Türk milletinin bütün heybetiyle ayakta olduğunun altını çizen MHP lideri Bahçeli, “ Bizi yenemeyecekler, yıkamayacaklar, kanlı ve alçak maşalarını fütursuzca kullansalar bile sonuç alamayacaklar. Döviz, faiz, borç ve enflasyon girdabında boğulmamızı bekleyenler Allah’ın izniyle mahv-ı perişan olacaklar, hayal kırıklığına uğrayacaklar. Devlet ve hükümete desteğimiz tamdır” ifadelerini kullandı.

“MHP TÜRKİYE’NİN BEKA MÜCADELESİ VERDİĞİ BU DÖNEMDE YİNE MİLLİ SİYASETİ TAKİP EDECEKTİR”

Türkiye’nin 24 Haziran seçimleri sonrası yeni bir demokratik imtihana 31 Mart 2019’da gireceğini dile getiren Bahçeli, “ Mahalli İdareler Seçimleriyle Türkiye’nin önümüzdeki beş yıllık döneminde büyükşehir, il, ilçe, belde belediye yönetimleriyle köy ve mahalle muhtarları seçilmek suretiyle belirlenecektir. Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye’nin beka mücadelesi verdiği bu sıcak ve yüksek riskli dönemde yine sorumlu, yine uzlaşmacı, yine soğukkanlı, yine milli duruş ve siyasetini takip edecektir” dedi.

“24 HAZİRAN’DA ELDE EDİLMİŞ KAZANIMLARIN 31 MART’TA HEBA OLMASINI İSTEMİYORUZ”

“24 Haziran’da elde edilmiş kazanımların önümüzdeki yılın 31 Mart’ında heba olmasını istemiyor, beklemiyor, dilemiyor, arzu etmiyoruz” diyen MHP lideri Bahçeli, “ Kısır, sığ, güdük ve dağınık siyasi polemiklerle anlaşmazlıkların tecellisini, bunun yanında denizden geçmişken derede boğulmayı çok mahsurlu, çok maliyetli, Türkiye’ye yapılacak büyük bir kötülük olarak değerlendiriyoruz” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.