Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken şehit adana fetö tüik abd tesk yunanistan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Bahçeli: ABD’nin YPG Aşkı Kara Sevdaya Dönüşmüş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “ABD’nin YPG aşkı kara sevdaya dönüşmüş, silah ve mühimmatla kanlı ortağını ödüllendirmeye devam etmiştir” dedi.

MHP lideri Bahçeli, partisinin Meclis Grup Toplantısı’nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. FETÖ’nün zirve isimlerinin, elebaşlarının önemli bir bölümünün Türkiye’den firar ederek Avrupa ülkelerine ve ABD’ye kaçtığını ifade eden Bahçeli, “Terörist başı gülen hala Pennsylvania’daki inindedir, ABD tarafından açıkça korunmaktadır, kollanmaktadır. Türkiye’nin tüm müracaatlarına ve mücadelelerine rağmen bu hain Türkiye’ye iade edilmemiş, edilmesi dahi gündeme gelmemiş, getirilmemiştir. Çünkü FETÖ’nün arkasında sıraya geçen ülkeleri gizleyen esrar perdesi aralanmış, kötürüm niyetler deşifre edilmiştir. FETÖ’yü ABD’den ayrı düşünmek, ABD’yi FETÖ’den bağımsız yorumlamak geldiğimiz bu aşamada makul ve mantıklı bir izah tarzı olmayacaktır. Suç ve suçluların saklanmasına imkân yoktur ve Türkiye’nin varlığını yok etmeye çalışan herkesle gücü ve kuvveti ne olursa olsun kapanmamış bir hesabımız vardır, er ya da geç bu hesap görülecektir” diye konuştu.

“ABD TÜRKİYE’YE KAST ETMEK İÇİN KUYRUĞA GİREN KATİLLERİN GEÇİM KAPISI OLDU”

Bahçeli’nin, ABD öncülüğündeki koalisyonun, PYD/YPG ağırlığındaki Suriye Demokratik Güçleriyle “sınır gücü” kurma kararına tepkisi sert oldu. Bahçeli, şöyle konuştu:

“ABD, Suriye’nin Kuzeyinde PKK/PYD/YPG’yle gayri meşru birliktelik içindedir. Düşününüz, ABD lafa gelince müttefikimiz, hatta stratejik ortağımızdır. Geldiğimiz bu aşamada bunların ne kadar gerçek dışı ve hayal mahsulü olduğu belli ve belirgin olmuştur. ABD Suriye’de terörü ve teröristleri himaye etmektedir.  Uluslararası hukuku açıkça çiğnemektedir. Devlet olma vasfını terör örgütleriyle aynı seviyeye düşürerek dinamitlemekte, tarihsel çizgi ve rotasından sapmaktadır.

ABD’nin YPG aşkı kara sevdaya dönüşmüş, silah ve mühimmatla kanlı ortağını ödüllendirmeye devam etmiştir. Yazıklar olsun ki, ABD Türkiye’ye kast etmek için kuyruğa giren katillerin ümit aşısı, geçim kapısı haline gelmiştir.

“ABD, BÖYLESİ BİR KEPAZELİĞE NASIL ONAY VERMİŞ”

Terör örgütlerine sözde ordu kurdurulması ne demektir? ABD, böylesi bir kepazeliğe nasıl onay vermiş, ne hakla teşvik etmiştir?

Terör örgütü PKK/PYD/YPG’den sınır muhafız birlikleri adında ordu kurulursa, bundan sonra dünyanın huzur ve istikrarından, ülkeler arası kalıcı ilişki ve işbirliğinden kimler, nasıl bahsedebileceklerdir?

PYD ile anlaşma yapıldığı, diplomatlardan kurulu heyetin bölgeye intikal ettiği yazılıp çizilmektedir. Kirli emelleriyle simsiyah kesilen Beyaz Saray yönetimi, Suriye’deki terörist ortaklarıyla 30 bin kişilik sözde Kuzey Ordusu kurmak için kolları sıvamıştır.

Sınırlarımızın mücavir alanlarında konuşlanacak teröristlerden mütevellit sözde sınır birliklerinin komutası paravan ve paramiliter yapı olan Suriye Demokratik Güçleri’nin olacaktır. İddialar böyledir. Peki, Suriye Demokratik Güçleri ne demektir?  Elbette PKK’lıların, PYD’lilerin, YPG’li canavarların kamuflajı, kendilerini emniyete aldıkları kanlı bir maskedir.

“ABD, PKK-PYD’YE DEVLET KURMUŞTUR DA BİZİM Mİ HABERİMİZ OLMAMIŞTIR?”

Sınır demek devlet demektir, egemenlik alanlarının çizildiği yer demektir. Ordu demek aynı zamanda devlet emaresi, bağımsızlık alametidir. ABD, PKK-PYD’ye devlet kurmuştur da bizim mi haberimiz olmamıştır? Gelişmeler karşısında, sözde kuzey ordusunun kurulmasıyla ilgili haberlerin ifşa olması üzerine ABD Büyükelçiliği Maslahatgüzarı 10 Ocak 2018 tarihinde Dışişleri Bakanlığı’na çağrılarak izahat talep edilmiştir. Elbette olan bitenlerin tevil edilecek yanı yoktur. ABD, fenersiz ve frensiz şekilde terör örgütleriyle suçüstü basılmış, yakayı ele vermiştir.”

“AFRİN TEMİZLENMELİ”

Bahçeli, Türk devletinin bütün milli güç unsurlarıyla terörizmi kaynağında imha etmek için harekete geçmesi gerektiğine vurgu yaparak, “Afrin’e bir şafak vakti girip, terör koridorunun Akdenizle bağlantı yollarını kesmek, teröristlere Türk milletinin demir yumruğunu ve hakikat dolu müdahalesini göstermek helal-i hakkımızdır. Afrin temizlenmeli, Münbiç ve diğer fitne kaynakları, adi terör kampları, terörist üreme alanları yerle bir edilmelidir” dedi.

“İDLİB ÇIKMAZINA KİMİN YOL AÇTIĞI AÇ ÇOK BELLİ”

Bahçeli, Suriye’nin İdlib kentinde Türkiye’nin sınır ötesinde keşif faaliyetine başlamasını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Fakat Rus üslerine insansız hava araçlarıyla yapılan saldırılar neticesinde, İdlip ve güneyi karışmış, yeni bir göç dalgası sınırlarımıza dayanmıştır. İdlib bunalımına, İdlib çıkmazına kimlerin yol açtığı az çok bellidir. ABD, yöneltilen suçlamaları reddetmektedir. Peki drone saldırılarının sorumlusu kimdir? Ateşkes ihlal edilmiştir. İdlib krize girmiş, barış ve istikrar çabaları baltalanmıştır. Bu durum karşısında Rusya Savunma Bakanlığı; hayret edilecek bir nezaketsizlik ve siyasi gafletle Türk Dışişleri Bakanlığını atlayarak, doğrudan Genelkurmay Başkanlığı’na ve MİT’e mektup göndermiştir.

Bununla Türkiye’nin töhmet altına alındığı bu mektup basına sızdırılarak hata üstüne hata yapılmıştır. Rusya’nın Türkiye’yi itham etmesi, tartışmaya açması Astana ruhuna terstir.

“DÜŞMAN BİRSE KUTUPLAŞMANIN ANLAMI YOK”

PKK/PYD’nin ABD gözetiminde sözde ordu kurması Suriye’nin varlığını bombalamak, Türkiye’yi ateşe vermek demektir. Düşman birse, kutuplaşmanın anlamı yoktur. Tehdit aynıysa, ayrı düşmenin, keskin uçlara sürüklenmenin alemi de yoktur ve olmayacaktır.”

“MHP’Yİ KİM KÜRT DÜŞMANI GÖSTERİYORSA, SÜTÜNDE HARAM VARDIR”

“Kürt kökenli kardeşlerimiz canımız, ciğer paremiz, civan mert kardeşlerimizdir” diyen MHP lideri Bahçeli, Kürt vatandaşlarla ayrı gayrı olmadığını belirterek, “Biz Türk milletiyiz” dedi. Bahçeli, 2019 yılı için tesis edilen milli ittifakı çekemeyenlerin Kürt kökenli vatandaşları tahrik ettiğini iddia ederek şunları kaydetti:

“Şimdi ifade edeceğim bazı makale başlıklarına lütfen dikkat ediniz; ‘Kürtler Adalet ve Kalkınma Partisi’ne küser mi? 2019’un anahtarı da Kürt Seçmeni.’ Bunların Kürt kökenli kardeşlerimizi falan umursadığı zaten yoktur. Maksat farklı, uyandırılmak istenen fesat bildiktir.

Güya AKP-MHP ittifakının Kürt kökenli kardeşlerimizi ürküteceği ima ve dolambaçlı yollardan ifşa edilmeye çalışılmaktadır. Ahlaklarının çivisi çıkmış bu eyyam ağaları milli ittifakı yıpratmak, yaralamak için gözlerini fal taşı gibi açmaya, kalemlerini silah gibi kullanmaya başlamışlardır. MHP’yi kim Kürt düşmanı gösteriyorsa, bilinmelidir ki, alçaktır, haindir, sütünde haram, kanında irin vardır. Kürt kökenli kardeşlerimiz bizdir, bizim eşit ve saygın vatandaşımız, kardeşimiz, kader ortağımızdır. Kalleşlere ise buradan ekmek çıkmayacaktır.”

“VARSIN KUDURSUNLAR, AŞILARI 2019’DA SANDIKTA YAPILACAK”

CHP sözcülerini gülerek takip ettiğini belirten MHP lideri Bahçeli, CHP’ye yönelik eleştirilerde bulunarak,  “Anahtarı teslim etmişiz, dükkânı kapatmışız, saraydan kadro almışız, havlu atmışız, eriyormuşuz. Yüzde bilmem kaça inmişiz. Daha neler neler, saymakla bitmez, bu iftira ve kara çalmaların anlatmakla sonu gelmez. Çıldırmış gibi bağırış çağırışları duyunca, taşı doğru yere attığımızdan emin oluyor, huzur doluyorum. Varsın kudursunlar, aşıları inşallah 2019’da sandıkta yapılacaktır. CHP’nin marazi sözcüleri binmişler bir alamete, gidiyorlar kıyamete. Verimsiz topraktan farksızlar, ne ekseniz çürüyor, ne atsanız kuruyor, ne koysanız kokuyor” diye konuştu.

“GEÇMİŞ OLSUN ALAN ALMIŞ, BU DEFTER BURADA KAPANMIŞTIR”

Bahçeli, milli ittifakın Türk milletinin karar ve iradesi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ise Türk milletinin tercihi olduğunu belirterek, “CHP’li sözcüler, yardakçı közcüler, düşmana gözcülük yapanlar, hepinize geçmiş olsun, hepinize uğurlar olsun. Alan almış, bu defter burada kapanmıştır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.