Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Bahçeli: Af Konusunda Yasa Teklifi Sunacağız

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, af konusunun gündemlerinde olduğunu kaydederek, Meclis’te yasama faaliyetleri başladığı zaman milletvekillerinin bir yasa teklifi sunacağını belirtti.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin genel merkezinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. TBMM Genel Kurulu’nda MHP ile İYİ Parti arasında bir yakınlaşma tablosunun ortaya çıktığı ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın durumu, “Bahçeli söylediklerinden pişman olmuş” şeklinde yorumladığının anımsatılması üzerine Bahçeli, “Sayın Koray Aydın tecrübeli bir siyasetçidir, daha dikkatli konuşmasını tavsiye ederim. Bazı konuları da anlaması gerekir. Bir selam vermek, bir el sıkmak şerle hayrı birbirinden ayırır, o bunun kavrayamıyor. Bizde tahribat yaparak kopanlardan kimi dost kimi şer, selam ve el sıkmakla belli olur. O gün onlar imtihandan geçmiştir, bu imtihanın farkında bile değillerdir” dedi.

Bahçeli, MHP’den İYİ Parti’ye geçenlerin olabileceği yönündeki iddialara ilişkin ise “Rüyalar, hayaller, hülyalar çok güzel şeylerdir” dedi.

-“49 Milletvekili İle Ne Kadarını Başarırız Onu Zaman Gösterecek”-

“Meclis açılınca af konusunu gündeme getirecek misiniz” sorusuna Bahçeli, af konusunun gündemlerinde olduğunu, Meclis’te yasama faaliyetleri başladığı zaman milletvekillerinin bir yasa teklifi sunacağını belirterek, “Konunun takipçisi olacağız. 49 milletvekili ile ne kadarını başarırız onu da zaman içerisinde göreceğiz” dedi.

Bahçeli, 18 Temmuz’da Olağanüstü Hal (OHAL) süresinin sona ereceğinin anımsatılması üzerine, OHAL’in kaldırılmasının bir toplumsal talep haline dönüştüğünü fakat OHAL’in uygulamasında aksayan, ülkeye zarar veren boyutların yeni bir yasa hazırlığı ile giderilebileceğini kaydederek bu yasanın Meclis’e gelmesi halinde MHP’nin gereğini yapacağını belirtti.

-“Cumhurbaşkanı Tektir, Başkan 50 Tane Var”-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için “Başkan, Kurucu Cumhurbaşkanı” ifadeleri konusunda ise Bahçeli, “Sayın Cumhurbaşkanı kendisine nasıl hitap edilmesini istiyorsa, o şekilde yapmak isteyenler yapsın. Yalnız Cumhurbaşkanı tektir, başkan ise şu salonda 50 tane var. Kurucu Cumhurbaşkanı doğru bir tabirdir. 1994 yılından bu yana Türkiye’de 3. evre olarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi oluşmuştur bunun kurucusu, ilk Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları olacaktır. Bu tabirlerin arkasında başka şeyler aramaya gerek yok. Bunlar doğru ve anlamlı tabirlerdir ve yapılması gereken bir anlayışın işaretidir” dedi.

-“Beklentimiz, Talebimiz Yok”-

Bahçeli’ye, Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurulacak kurul ve ofislerde Cumhur İttifakı’nın üyesi olan MHP’den temsilcilerin olup olmayacağı da soruldu. Bahçeli, herhangi bir talep ve beklentilerinin olmadığını belirterek, “Artık Cumhurbaşkanlığı yürütmeyi temsil etmektedir. Kendi inançları, ilkeleri doğrultusunda nasıl hareket edecekler onların takdirindedir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.