Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari atatürk çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan kızılay operasyon chp haberleri

Bahçeli: Afrin Temizlenince Harekat Menbiç’e Alınmalı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Afrin temizlenir temizlenmez, harekâtın kapsamına Menbiç alınmalı, teröristler kaçtıkları yere kadar kovalanmalıdır” dedi.

Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli, yaklaşan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ’nünde hem Türkiye’de hem de dünyada kadınların konuşulduğunu belirtti. Bahçeli, bu yıl da 8 Mart’ta çok sayıda toplantı, panel, konferans, münazara, hatta münakaşa yapılacağını kaydederek, “Biz kadın deyince ne anlamalıyız? Beşik sallayan anne, çocuğunu doyurup, giydirip büyüten ebeveyn mi? Biz kadın denildiğinde neyi görmeliyiz? Evini çekip çeviren, eşine destek veren, aşını işini dert eden bir fedakârlık anıtı mı? Biz kadını nasıl tarif etmeliyiz? Şeref ve namus timsali, ar ve iffet simgesi mi? Kadına baktığımızda neyin mahcubiyetini yaşamalıyız? Dinmeyen şiddetin mi? Verilmeyen değerin mi? Eksilmeyen istismar ve cinayetlerin mi? Kadına baktığımızda bu söylediklerimin hepsi fazlasıyla vardır ve karşımızdadır” dedi.

-“Kadın Her Şeyden Önce İnsandır”-

En temel sorunun kadının bir insan olduğu gerçeğinin unutuluyor, umursanmıyor oluşu olduğunu belirten Bahçeli, “Kadın her şeyden önce bir insan, her şeyden önce eşref-i mahlûkattır. Ancak kadınların gönülleri yıkılmaktadır. Kadınlar şiddete, istismara, tacize maruz kalmaktadır ki, bu dehşet tablosu insanım diyen, vicdan sahibi her kişi için utançtır” diye konuştu.

Bahçeli, 2017 yılında Türkiye’de katledilen kadın sayısın 408 olduğuna dikkat çekerek bu kadınların çoğunluğunun devlet koruması altındayken ya da boşanma davası sürerken hedef olduğunu belirtti.

Yine 2017 yılında, 101 tecavüz, 247 taciz vakası yaşandığını belirten Bahçeli, “376 kız çocuğu cinsel istismar felaketinin kurbanı haline gelmiştir. İstismar suçuna getirilecek cezalar ister kimyasal isterse de ebedi mahkûmiyet olsun, sonuna kadar uygulanmalı, sonuna kadar istismarcıların hesabı görülerek iyi hal falan da dikkate alınmamalıdır. Amacım kadına, çocuğa yönelen anormal vandallıkları, aşağılık saldırıları bir nebze de olsa deşifre etmek, herkese göstermektir” dedi.

-“Ne Ara Bu Kadar Sapık Türedi?”-

Bahçeli, konuşmasında ilahiyatçı Nurettin Yıldız’ın açıklamalarına da tepki gösterdi. Bahçeli, şunları kaydetti:

“Meczubun birisi çıkıyor, kadınlara kocalarından dayak yedikleri için şükretmelerini tavsiye edebiliyor. Meselenin tuhaf yanı ise, bunu da din ve diyanet adına yapabiliyor. Asansöre yabancı bir erkek ile kadının birlikte binmesinin sakıncalarından utanmadan, sıkılmadan, yüzü kızarmadan bahsedebiliyor. Ne ara bu kadar sapık türedi? Hangi ara kadınlarımıza, çocuklarımıza göz koyan ahlaksızların, onları töhmet altında bırakan alçakların sesi çıkmaya başladı? Her kadın ve çocuk istismarı insanlığa ihanettir. Ve hiçbir ihanet cezasız bırakılmamalıdır.”

MHP lideri Bahçeli, kadının siyasetten ticarete, ekonomiden sanata, eğitimden spora layık olduğu mertebelere ulaşmasına vurgu yaparak kadınların yalnızca şiddet konuşulurken ve 8 Mart’a hatırlanmaması gerektiğini belirtti ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

-“Ateşkes Kararında Afrin’e Atıf Yok”-

Öte yandan Bahçeli, Doğu Guta’yı da kapsayan ateşkes kararını değerlendirdi. Bahçeli, ateşkes ilan edilmesine rağmen Esad’ın çok sayıda sivili öldürdüğünü iddia ederek, ABD sözcülerine yönelik eleştirilerde bulundu. Bahçeli şöyle konuştu:

“Okuduğunu anlama, duyduğunu anlamlandırma özürlüsü ABD’li sözcüler, BM Güvenlik Konseyi’nin 2401 Sayılı Kararı’nın Afrin’i de kapsadığını iddia ettiler.

Halep oradaysa arşın Ankara’dadır. Üstelik küstahça; ‘Türkiye söz konusu kararı iyice ve yeniden okusun’ dediler.

Okumasına okuduk, okuyoruz, okumayı da sürdürüyoruz. Çünkü ilk emir okudur, bunun gereğini yerine getiriyoruz. Çok şükür yazmasını da biliyoruz.

Ya ABD’li sözcülere ne demeli? Bunların zilletini nasıl izah ve ifade etmeli?

Diyor ya Fuzuli; ‘diploma insanın cehlini alsa da; hamurunda varsa eşeklik, baki kalır.’ Yani bu kadar cehalet ancak tahsille anılır. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Kararı’nda Afrin’e en küçük atıf yoktur. Durum buysa ABD niye rahatsız, niye tedirgindir?  Kaldı ki atıf olsa bile ne çıkacak, ne yazacaktır?

-“ABD’nin Menbiç’le İlgili Türkiye’ye Yaptığı Çirkin Önerisi Belli”-

Türkiye Afrin’de bir savaşın tarafı değildir. ABD’nin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin Kararı’nı çarpıtması maksatlıdır, hezeyandır, temelsizdir.

Bu ülkenin Menbiç’le ilgili Türkiye’ye yaptığı çirkin önerisi bellidir. Terör örgütü PYD/YPG’yi Menbiç’ten çıkarıp, buranın denetimini yarı yarıya Türkiye’yle üstlenme teklifi getiren ABD yanlıştadır, dilinin altındaki baklayı çıkarmıştır.

Madem teröristleri Menbiç’ten çıkaracak kadar yaptırım gücü bulunan, sözü geçen ABD, aynı şeyi Afrin’de yapmaktan niye imtina etmektedir?

Terör örgütü PKK/PYD/YPG’yi Fırat’ın doğusuna konuşlandırmakla her sorunun biteceği, bölgenin huzura ereceği mi sanılmaktadır?

-“Afrin Temizlenir Temizlenmez, Harekâtın Kapsamına Menbiç Alınmalı”-

Fırat’ın batısında terörist olan, doğusuna geçince sütten çıkmış ak kaşık mı olacaktır? Hain her yerde hain, terörist her zeminde terörist ve katildir.

Bu işin doğusu batısı yoktur, amaç Türkiye’yi askeri, diplomatik ve siyasi meşguliyetle yormak, pazarlık iklimini yeşertmek, Suriye’nin kuzeyiyle Irak’ın kuzeyini birbirine eklemleyip terör devletini kurmaktır.

Afrin temizlenir temizlenmez, harekâtın kapsamına Menbiç alınmalı, teröristler kaçtıkları yere kadar kovalanmalıdır. Fırat’ın doğusuna geçelim diyorlarsa, ya Fırat’ın derinliklerine ya da Fırat’ın kıyılarına alayı gömülmelidir.

-“Düşmansanız, Adam Gibi Düşman Olun”-

Bahçeli, ABD’ye seslendiğini ifade ederek şöyle devam etti:

“Dolambaçlı yollara girmeden, vicdan uçurumuna düşmeden, insanlık haysiyetiyle oynamadan PKK/PYD/YPG’ye aman vurmayın, aman yapmayın desenize!  Her taşın altına fitne döşedik itirafını yapsanıza. Düşmansanız, adam gibi düşman olun. Müttefikseniz mertçe, samimiyetle, safiyetle müttefik olun. Ya olduğunuz gibi görünün, ya da göründüğünüz gibi olun.  Böyle ayak oyunlarına hiç tevessül etmeyin. Ateşkes nedir?  Kimler arasında yapılır, önce bu soruların cevabı verilsin.  Mazlumlara varil bombaları atan Esad niye vazgeçmiyor?  Niye önüne geçilemiyor?  Türk milletinin aklıyla, ahlakıyla, egemenlik haklarıyla oynayan, buna kalkışan emin olunuz yanlış hesap yapar ve bu hesap dün olduğu gibi bugün de muhatapları için pahalıya patlar.”

-“Gelecek Karanlığa Gebe”-

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in dünyanın her yanını vurabilecek büyük bir nükleer füze hazırladıklarını duyurması ise Bahçeli, geleceğin vahim bir karanlığa gebe olduğunun işareti olarak değerlendirdi.

-“Çözüm Çekya’dan Yakayı Kurtaran Hainin Ülkemize Verilmesi”-

PYD’nin eski eşbaşkanı Salih Müslim’in Çekya mahkemesince serbest bırakılmasına ilişkin Bahçeli, “Çekya, PKK/PYD’ye kıyağını çekmiştir” dedi. Bahçeli, Çekya’nın terörizme destek verdiğini iddia ederek, şu ifadeleri kullandı:

“Bu PYD’li cani, Çekya’dan sonra Almanya’ya geçmiştir. Türkiye de teröristin iadesini Almanya’dan resmen talep etmiştir. İşte Almanya’nın tarihi ve altın değerinde bir fırsat önündedir. Ya terörist Salih Müslim’i adalet önünde hesap vermek üzere Türkiye’ye teslim edecek ya da bir kez daha dostluk ve müttefiklik ilişkilerine darbe indirecektir. Almanya, Türkiye’yle ilişkilerinde yeni bir sayfa açıp, terörizmle arasına kalın bir mesafe koymayı gözetiyorsa, çare bellidir, çözüm yolu Çekya’dan yakayı kurtaran hainin ülkemize verilmesinden geçmektedir.”

-“Devlet Tüm Kurum Ve Kuruluşlarıyla Tetikte Ve Teyakkuzda Olmalı”-

Bahçeli, ABD Büyükelçiliği’ne eylem hazırlığı içinde olunduğuna ilişkin gelişmelerin dün medyaya yansıdığını belirterek, “Şayet ortada alavere dalavere yoksa, silah ters tepmiş, sahibini kaygı ve korkuya sevk etmiştir. ABD Büyükelçiliği’nin güvenlik tehdidi gerekçesiyle bir gün süreyle çalışmalarına ara vermesi, kendi vatandaşlarını ikaz ederek kalabalık yerlerden uzak durmalarını tavsiye etmesi akıllara pek çok soru işaretini de getirmiştir. Bizi kısmen rahatlatan husus elde edilmiş istihbarat bilgilerinin Türkiye’yle paylaşılmasıdır. Ülkemiz sınır ötesinde muazzam bir mücadele verirken, ateşi Anadolu’nun bağrına taşıma emel ve hedeflerine karşı devlet tüm kurum ve kuruluşlarıyla tetikte ve teyakkuzda olmalıdır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.