Bahçeli: Barzani İngiliz’i Amerika’yı Tanır Ama Türk’ü Tanımaz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bayram namazı çıkışında yaptığı konuşmada, “57 Müslüman ülke vardır. 24 Milyon kilometrekare toprak üzerinde yaşamaktadır. Bütün bunları toplayabilmek bir önder ülkeye, varlığına bağlıdır. Bu ülke Türkiye olmalıdır” diye konuştu.

MHP lideri Bahçeli bayram namazının ardından Alparslan Türkeş’in mezarını ziyaret etti ve açıklamalarda bulundu. İslam ülkelerinde yaşanan olaylar nedeni ile buruk bir bayram yaşandığını ifade eden Bahçeli, “Ama buna karşılık bayramlar kucaklayıcı olmalıdır, kaynaştırıcı olmalıdır, birlik ve beraberliği sağlayıcı olmalıdır. Ülkelerde istikrarı kuran bir anlayışın hakim olmasını gerekli kılmalıdır. İşte böyle bir dönemde buna ihtiyaç vardır. Bir an hep beraber düşünelim. 57 Müslüman ülke vardır, 24 milyon kilometrekare toprak üzerinde yaşamaktadır. Bütün bunları toplayabilmek bir önder ülkeye, varlığına bağlıdır. Bu ülke Türkiye olmalıdır” şeklinde konuştu.

-“ 80 MİLYON OLARAK KERKÜK’TE YAŞAYAN SOYDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ”-

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) yapılacak bağımsızlık referandumuna ilişkin, “Barzani inatçı bir üslup kullanıyor. Amerika Birleşik Devletleri’nden büyük destek aldığı bu anlayışıyla cesaretli olduğunu ortaya koymaya çalışıyor. Ama Barzani İngiliz’i tanır, Amerika’yı tanır ama Türk’ü tanımaz” diyen Bahçeli, Kerkük’ün de referanduma katılma kararı almasını, “Bunu bizim Türkmenlerle, orada yaşayan Araplar kabul etmemektedir. ‘Kerkük Türk’tür, Türk kalacaktır’ diye de eskiden beri de söylemlerimiz vardır. Ve 80 milyon olarak Kerkük’te yaşayan soydaşlarımızın yanındayız. Telafer bugün tamamen Türkler’in yaşadığı bölge olarak DAEŞ’ten kurtarılmıştır. Türkiye elden gelen desteği vermek suretiyle Telafer’in yeniden imarını sağlamalı ve Türkmenlerin sağa sola dağılmış hallerini gidererek orada tekrar bulunmalarını gerçekleştirmelidir” ifadeleriyle değerlendirdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.