Öne Çıkanlar terörist MSB Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti fırat kalkanı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu cumhurbaşkanı erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu deprem Kovid19 cumhurbaşkanı

Bahçeli: Başbuğ’a Sormak Lazım, Afrin’i Siyasete Alet Eden Kim?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Neymiş, Zeytin Dalı Harekatı siyasete alet edilmemeliymiş, asker operasyondayken siyaset doğru değilmiş. Bunu söyleyen Genelkurmay eski Başkanı Sayın İlker Başbuğ’a sormak lazımdır, Afrin’i siyasete alet eden kim ya da kimlerdir? Kimi kast ediyorsunuz?” dedi.

Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Afrin operasyonunun siyasete alet edilmemesi gerektiğini söyleyen Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’a sert çıktı. Bahçeli, şöyle konuştu:

“Neymiş, Zeytin Dalı Harekatı siyasete alet edilmemeliymiş, asker operasyondayken siyaset doğru değilmiş.  Bunu söyleyen Genelkurmay eski Başkanı Sayın İlker Başbuğ’a sormak lazımdır, Afrin’i siyasete alet eden kim ya da kimlerdir? Kimi kast ediyorsunuz?

PKK/PYD/YPG üzerinden siyaset yaptığını zanneden işbirlikçi emellere laf etmeyenler neyden gocunmuşlardır? Askerimiz operasyondayken, PYD’ye selam gönderip cesaretlendirenlere tek söz etmeyenlerin maksadı nedir?

Siyaset, beka mücadelesini konuşmayacak da neyi konuşacaktır? Fok balıklarının nasıl yaşadığını mı, yoksa nesli tükenen balinaları mı anlatalım? Neyi konuşalım? Kuş ve böcek türlerinden mi bahsedelim? Tanzaya’daki Serengeti Parkı’ndaki safarileri mi izleyelim? Leylekler ne zaman gelir, kırlangıçların yuvaları nerededir; bunları mı mesele yapalım?

“UCUZ YAKLAŞIM”

Var oluş-yok oluş mücadelesini siyaset dert etmeyecekse, söyleyiniz bana, neyi dert edecek, neyi dert etmesi beklenecektir? Siyaset onunla ilgilenmesin bununla ilgilenmesin, şuna bakmasın, buna yorum yapmasın değerlendirmesi ucuz, savruk, sakat bir yaklaşımdır.

Ülkemizin bugün karşı karşıya kaldığı ağır meseleler sonucunda mum gibi erimiyorsa insan, yanıyorum dememelidir. Yanmaktan korkuyorsa kişi, vatan ve millet aşkıyla kavrulmaya talip olmamalıdır. Ya yürekli davranacağız, ya da kor barındıracak bir yüreğe sahip olacağız. Bizim anlayışımız böyledir. Güvendiğiniz dağlara kar yağdığında en güzel çare, dağ ile karı baş başa bırakmaktır.

Gün gelip karlar eridiğinde, dağ yolunu gözleyince, en güzel cevap başka dağdan olan biteni ibretle izlemektir. Biz sabrediyoruz, samimiyetle gelişmeleri takip ediyoruz. Nitekim sabretmek öylece durup beklemek değil, öngörü sahibi olmak demektir. Dikene bakıp gülü, geceye bakıp gündüzü, kargaya bakıp bülbülü, ihanete bakıp sadakati tahayyül edebilmektir. Yaptığımız ve yapacağımız budur.

“İKİNCİ KOMUTANA GEREK YOK”

Bize göre TSK’nın başında hali hazırda değerli bir komutan vardır ve fiilen de olsa ikincisine gerek yoktur. Kaldı ki, ülkemizin bugünkü ateşle çevrili ortamında, Genelkurmay Başkanı’nı 221 sanığın yargılandığı Genelkurmay Çatı Davasının görüldüğü mahkemeye tanık olarak çağırmak düşüncesizce alınmış bir karardır. TSK’nın beka mücadelesi sürecinde meşgul edilmesi, şu günkü ahval ve şerait içinde isabetli ve dengeli bir karar da olmayacaktır.”

"ASIL FAŞİST, IRKÇI BELLİ VE MEYDANDA"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, isim vermeden HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı işaret ederek, “Cezaevinde çürürken mesaj gönderen eski eş başkan ise, HDP’nin, AKP-MHP’nin kurmak istediği faşist Türkiye’nin partisi olmadığını zırvalamıştır. Bunların zaten parti olmadığını biliyorduk, ama şunu da çok iyi biliyoruz asıl faşist, asil ırkçı belli ve meydandadır” dedi.

Bahçeli, Zeytin Dalı Harekatı’nın ilk şehidi Musa Özalkan’ın emekli ikramiyesine ve otomobiline haciz koyma girişimlerini üzüntüyle öğrendiğini belirterek, “Bu ayıp ve çirkinliğe ortak olanları şiddetle lanetliyor, buna teşebbüs eden çürümüşlerin adaletin yüz karaları, hukukun utanç kaynakları olduğunu açık seçik ifade ediyorum. Şehide haciz millete hıyanettir. Bu hacir altındaki hayasızların mutlaka cezalandırılmaları da şühedaya vefanın gereğidir” dedi.

“HAİNE MESAJ VERDİM, YANKISI İŞBİRLİKÇİLERDEN DUYULDU”

Bahçeli, geçen haftaki grup toplantısında söylediği “gerekirse Afrin’e ben de giderim” sözlerini hatırlatarak, “Baktım ki sözde en hızlı demokrasi bezirganları PYD’ye zırh oldular. İçimizden devşirilen küçük bir azınlık YPG’nin kuyruğuna takıldı. Bu sözlerimden birileri fena halde rahatsız oldu, adeta kabus gördü. Çıkışımdan, terör bloğunun hazımsızlık yaşayacağını beklerken, tepki CHP’den İP’ten ve yedeklerinden sıra sıra geldi. Haine mesaj verdim, yankısı işbirlikçilerden duyuldu. Herkes sevdiğine benzer, onunla anılırmış. Afrin’e operasyona katılan, bu vatan için toprağa düşen tüm kahraman askerlerimiz benim öz be öz evladımdır. Evlatlarımla birlikte aynı cephede yer almayacağım da kimlerle alacağım?” diye konuştu.

“SUÇLULAR ÖVÜLMÜŞ, SUÇ ALKIŞLANMIŞTIR”

Bahçeli, haftasonu yapılan HDP’nin 3. Olağan Kongresinde Zeytin Dalı Harekatı aleyhine açıklamalar yapıldığını belirterek, sert eleştirilerde bulundu. Bahçeli şöyle konuştu:

“Türkiye’nin beka mücadelesi verdiği esnada, Ankara’da teröre destek verilmiş, PKK/PYD ve bebek katili selamlanmıştır. Bunun adı tam anlamıyla vatana ihanet, millete hakarettir. Bölücü terörün siyasi taşeronu HDP’nin bir eş başkanı Afrin’deki hainleri kast ederek, ‘halk kendini savunuyor, kendini koruyor’ diyecek kadar gözü ve vicdanı kararmıştır. Suçlular övülmüş, suç alkışlanmıştır.

“ASIL FAŞİST ASLI IRKÇI MEYDANDADIR”

Cezaevinde çürürken mesaj gönderen eski eş başkan ise, HDP’nin, AKP-MHP’nin kurmak istediği faşist Türkiye’nin partisi olmadığını zırvalamıştır. Bunların zaten parti olmadığını biliyorduk, ama şunu da çok iyi biliyoruz asıl faşist, asil ırkçı belli ve meydandadır.

Bir yanda millet şehitlerine ağlarken, diğer yanda terör yandaşları, Ankara’nın göbeğinde, sanki kutlama yapar gibi, halaylar çekmiş, oyun havaları çalmışlardır. Zeytin Dalı Harekatı aleyhine açıklamalar yapılmıştır. Üstelik bu harekâtta sivillerin katledildiği alçakça iddia edilmiştir. Afrin’i ve Kandil’i Ankara’ya taşımaya kalkışanları hukuk devletinin ilke ve esaslarıyla tanıştırmak, işledikleri suçları burunlarından getirmek Türk milletine şeref ve namus borcudur. Bunlar yaptıklarının bedelini mutlaka ödemelidir. Ankara’da sahnelenen melanet ve rezaletler terör figüranlarının yanına bırakılmamalıdır.

“KATILIMCI CHP’LİLER KEPAZELİKLERE TEPKİ GÖSTERMEDİ”

Ne ibretliktir ki, HDP kurultayında onca provokasyon, onca hıyanet vuku bulurken, katılımcı CHP’liler yerlerinden kımıldamamış, kepazeliklere tepki göstermemişlerdir. CHP ile HDP alenen pişti olmuş, aynı kazanda kaynamışlardır. Boşuna söylemiyorum ha CHP, ha HDP; ha CHP, ha İP, FETÖ, PKK/PYD; bunlar arasında herhangi bir fark yoktur.”

“KILIÇDAROĞLU BİR KEZ DAHA ÇUVALLADI”

Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik de eleştirilerde bulunarak, “Dün bir gazetede mülakatı yayımlanan Sayın Kılıçdaroğlu HDP ile de beraber olacak mısınız sorusuna hayır dememiş; demokrasiyi, insan haklarını savunan herkesle beraberlik iradesini göstererek bir kez daha çuvallamıştır. Nitekim malumunun ilanını ve kendisine yakışanı yapmıştır. Afrin’e girilmesin diyen CHP Genel Başkanı, acaba PYD/YPG’li kan ve kader ortaklarıyla ne zaman buluşacaktır? Teröristlere destek açıklaması yapan peşmergeyle nerede kavuşacaktır?” diye konuştu.

“SİZE GÖRE TOPRAĞA DÜŞEN ŞEHİTLERİMİZ KAÇ OY EDER?”

Afrin bölgesindeki Zeytin Dalı Harekatı’nı sekteye uğratmak için açık ve örtülü faaliyetlerde bir artışın gözlemlendiğini belirten Bahçeli şunları kaydetti:

“Her gün gazete köşelerinde, televizyon ekranlarında Afrin konuşulmakta, sözüm ona birbirinden uzman kişiler Zeytin Dalı Harekâtını yorumlamaktadır. Eline sazı alan operasyon uzmanı kesilmiş, ağzı olan değerlendirmeler yapmıştır. Cevabı aranan şu soruya bakar mısınız; bu operasyon 3 Kasım 2019’da yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi’ni nasıl etkilermiş? Hangi partilerin oyları artar, hangi partilerin oyları azalırmış? Hangi liderler çıkışta, hangileri inişteymiş?

Böylesi arayış içinde olan, sorgulamalar yapan vicdansızlar; Hiç mi utanmanız kalmadı? Size göre toprağa düşen şehitlerimiz kaç oy eder? Size göre milletimizin yüreğine düşen ateşin ederi yüzde kaçtır? Size göre Mehmetlerimiz bu operasyondan sonra seçim pusulasında kaçıncı sırada yer alır? Zilletten vazgeçin, zehirli dilinizi kesin. 

Enerjinizi Zeytin Dalı Harekatı üzerinden yaptığınız sinsi sandık planlarıyla heba ve israf etmeyin. Partimizin, Afrin üzerinden siyasi plan içinde olduğunu iddia edenler de en hafif tabirle küstah ve karakter yoksunudur.”

“BEYAZ SARAY AÇIK SÖYLESİN DOST MUYUZ DÜŞMAN MI?”

MHP lideri Bahçeli, Türkiye- Amerika arasındaki ilişkilerini de değerlendirdi. İlişkilerdeki gerginliğin azalmaması durumunda feci gelişmelerin olabileceğini belirten Bahçeli, “Eğer, Türkiye ile ABD arasında görüş menzili sıfıra iner, diyalog kopar, temas kesilir, eller tetiğe gider, siyaset yerine silah konuşursa olacakları hesap eden var mıdır? Beyaz Saray yönetimi açık açık söylesin; Dost muyuz, düşman mı? İttifak mı, ihtilaf mı? Devam mı, tamam mı? Türkiye’ye gelen ABD Ulusal Güvenlik Danışmanından sonra, önümüzdeki günlerde ülkemizi ziyaret edecek ABD Dışişleri Bakanı’nın bu sorulara nasıl cevap vereceği hakikaten de merak konusudur” dedi.

Öte yandan Bahçeli, Ankara’daki ABD Büyükelçiliği’nin bulunduğu Nevzat Tandoğan Caddesi’nin adının “Zeytin Dalı” olarak değiştirilmesi teklifinin de isabetli bir karar olduğunu ifade etti.

“SURİYE’DE VERİLEN SÖZLER EKSİKSİZ TUTULMALI”

14-15 Şubat  tarihlerinde Brüksel’de yapılacak NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nda da Türkiye-ABD Savunma Bakanlarının görüşeceğinin ifade edildiğini belirten Bahçeli, “Bizim beklentimiz nettir, Suriye’de verilen sözler eksiksiz tutulmalıdır. PKK/PYD terör örgütüne verilen destek derhal kesilmelidir. Teröristlerin elindeki kanlı silahlar bir an evvel toplanmalıdır. Menbiç’ten teröristler çıkarılmalı, Menbiçliler kendi topraklarına yerleşmelidir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.