Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Bahçeli: Bir An Evvel Uyum Yasalarının Çıkartılması Gerekmekte

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 16 Nisan Referandumunda kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni anımsatarak,  “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin istikrarlı kalıcı ve ülke yönetiminde etkin olabilmesi için bir an evvel uyum yasalarının çıkartılması ve 1 Ekim’den itibaren de Türkiye’nin, çok önemli sosyal siyasi ekonomik sorunların çözüme kavuşturulması gerekmektedir. Bu yapılmadığı takdirde, Türkiye’nin birliğinden dirliğinden kardeşliğinden uzaklaştırıcı faaliyetlerin artacağı unutulmamaktadır” dedi.

Devlet Bahçeli, Kurban Bayramı’nın ikinci gününde parti teşkilatının düzenlediği “Bayramlaşma” programında konuştu. Bahçeli yaptığı konuşmada; Türkiye’nin bir an önce içerde ve dışarda normalleşme sürecine girmesi gerektiğine dikkat çekerek şunları kaydetti:

“Ülkemiz açık ve riskli bir tehdit altındadır.  Başta terör olmak üzere; bölgemizdeki gelişmeler Türkiye’yi kuşatmaktadır. Bunların aşılması Türkiye’nin huzura, istikrara güvene kavuşması ve bölgesi ve İslam coğrafyasında lider ülke olması önümüzdeki dönemlerde gösterilecek gayretlere bağlıdır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak Türkiye’de birlik ve beraberliğin sağlanması, kutuplaşmanın önlenmesi, bütün unsurlarıyla milletimizin ve sivil toplum kuruluşlarımız siyasi partiler olmak üzere herkesle kucaklaşması gerilim getiren unsurlardan uzaklaştırılması ve Türkiye’yi normalleşme sürecine ve demokratikleşme sürecine bir an evvel geçmesinin önünün sağlanması hepimizin bir milli görevi olmalıdır.  Bunu başlatmak mecburiyetindeyiz.”

Uyum Yasaları İçin Çağrı

MHP lideri Bahçeli, Türkiye’nin normalleşme sürecine girmesi için,  16 Nisan’da referandumla kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini hatırlatarak, bu sistemin istikrarlı olabilmesi için “uyum yasalarının” çıkması gerektiğine dikkat çekti. Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine geçilmiştir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin istikrarlı kalıcı ve ülke yönetiminde etkin olabilmesi için bir an evvel uyum yasalarının çıkartılması ve 1 Ekim’den itibaren de Türkiye’nin, çok önemli sosyal siyasi ekonomik sorunların çözüme kavuşturulması gerekmektedir. Bu yapılmadığı takdirde, Türkiye’nin birliğinden dirliğinden kardeşliğinden uzaklaştırıcı faaliyetlerin artacağı unutulmamaktadır. MHP bu anlayışla önümüzdeki dönemlerde üzerine düşen sorumluluğu dün olduğu gibi milletimize hizmet etme aşkını ve sevdasını sürdürecektir.”

MHP lideri Bahçeli, partisinin genel merkezinde düzenlenen bayramlaşma programında MHP’lilerle bir araya geldi. Etkinlikte gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, Meral Akşener liderliğinde oluşturulmaya çalışılan siyasi partiye ilişkin, “Bizlerden ayrı düşünenler veya ayıklanmış olanların siyasi tercihleriyle nasıl bir yol izleyecekleri onların bileceği iştir bu süreci takip ediyoruz. Önümüzdeki günlerde millet olarak hep birlikte göreceğiz” dedi.

“Şehitlerimizin Bulunduğu Bir Alanda Rakı İçilmesini Doğru Bulmamaktayız”

CHP’nin Çanakkale’de düzenlediği Adalet Kurultayı’nda yaşanan içki krizi hakkında yaptığı “Kör Niko’nun Meyhanesine gidip içsinler” değerlendirmesi ile gündeme oturan Bahçeli, Kör Niko’nun Meyhanesi ile ne demek istediği yönündeki soruya şu yanıtı verdi:
“Çanakkale şehitliğinde adaletle alakalı bir toplantının yapıldığı bir dönemde bazı CHP’lilerin çilingir sofrası kurarak içki aldıklarına dair basında yer alan görüşler olmuştur. CHP’nin yöneticileri de bunu yapanları tespit etmek suretiyle gerekli tedbirleri alacaklarını ifade etmişlerdir. Türkiye’de şehitlerimizin bulunduğu herhangi bir alanda çilingir sofrası kurulması ve rakı içilmesi veyahut değişik içkilerin içilmesini doğru bulmamaktayız.
“Kör Çiko”
Bu konuda Türkiye’de bir içki yasağı da yoktur. Herkes her yerde içki alabilir ama bu şehitlerimizin mekanında değil meyhanelerde olması lazımdır. İstanbul’da da çok sayıda tarihi meyhaneler vardır bunlardan bir tanesi de ‘Kör Çiko’dur. ‘Kör Niko’dur pardon. Burada dilimin sürçmesi veya tekrarını düşünmem Niko’nun nerede olduğunu bilmemezlikten gelmekten kaynaklanıyor. Onun için Cumhuriyet Gazetesi’ne bir sürpriz yapayım dedim telaffuzda zorluk çektiğimi öğrenirlerse Niko ile bir alakamızın olmadığını da anlamış olurlar. Ama belli çevreler saat 6’dan sonra rakı burcuna girdiklerinde nerede kimin olduğunu hepimizden iyi bilirler. Onlara da diyecek bir sözümüz yoktur. Böyle meyhaneler vardır.

“Onunla Bizim Söylediklerimizi Karıştırmamak Lazım”


Bunların içerisinde yine bir şeyi not olarak düşmek istiyoruz. Meyhaneyi akşam mekan tutanlar, orada sazlı sözlü eğlenceye de girebilirler, koro halinde olduğu gibi solo halinde de şarkılar okunabilir. Bazı müzik sevdalıları ticaret erbabı her şarkının kasetini CD’sini yaptığı gibi meyhane şarkılarının da CD’sini yapıp kasetini hazırlamış olabilirler. Onunla bizim söylediklerimizi karıştırmamak lazım. Bir tanesi siyasidir, bir tanesi bir tepkidir, bir yanlışlığın bir daha yapılmaması için bir uyarıdır, ikisini birbirinden ayırt etmek lazımdır. Kör Niko Türkiye’nin gündeminden öne geçti ben de ona yanıyorum.”

Şefkat Çetin

Öte yandan, birkaç gün önce gündeme gelen MHP lideri Bahçeli'nin MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin'in istifasını istediği iddialarının ardından bayramlaşma töreninde Çetin'in Bahçeli'nin sağında durması dikkat çekti. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.