Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon başbakan binali yıldırım

Bahçeli: Biz Gülünü Dikenini Bilmeyiz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin bina edilmesini tavizsiz şekilde desteklediklerini, bu desteklerinin seçimle de sınırlı kalmayacağını belirterek, “Herkesin 2019 yılına müzahir tavrı da netleşmelidir. Biz gülünü dikenini bilmeyiz. Akarına kokarına bakmayız. Kayığından küreğinden, yatından katından anlamayız. Kalburla su taşıyanlara güler geçeriz. Muhalif partiler konfederasyonuna dönen CHP’yi, yanına aldığı HDP, İP, TKP, EMEP, FETÖ, PKK ve diğer yedekleri de mesele yapmaz, hiç kafaya takmayız” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin 2018 yılı ilk grup toplantısında cumhurbaşkanlığı seçimlerinden, terörle mücadeleye, dış politikaya değindi. 2017 yılının kolay geçmediğini, müessir olayların sayı ve seviyesinde herhangi bir azalma görülmediğini ifade eden Bahçeli, 2017 Cumhuriyet tarihinin en kritik, mana ve muhteva bakımından en uzun yılı olduğunu belirtti. 2017’de Türkiye’yi, Türk ve İslam alemini, aynı zamanda bölge ve dünya dengelerini doğrudan etkileyen pek çok gelişme yaşandığını anımsatan Bahçeli, terörle mücadeleye değinerek, “Terör örgütlerini kışkırtanlar bir defa İslam’a hasımdır. Muhakkak süratte Türk ve Türkiye’ye düşmandır. ABD’nin İsrail’le ittifak halinde gerçekleştirdiği Kudüs komplosu dinler ve kültürler arası cepheleşmeyi derinleştirmek şöyle dursun, koskoca Türk ve İslam dünyasına meydan okumak, savaş naraları atmakla eşanlamlı bir provokasyondur” dedi.

Türkiye’ye kumpas kuranlarla düşüp kalkanları, terör örgütlerini pışpışlayıp Türk düşmanlarının gözüne girmek için cambazlık yapanları, 15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsüne mali ve siyasi destek verdiği söylenenleri bildiklerini ifade eden Bahçeli, “Dönem dönem Türkiye’yi de yoklayan, deneyen, test eden zalimler; Gezi Parkı’ndan Kobani olaylarına, Doğu ve Güneydoğu il ve ilçelerinde hendek kazarak işgal teşebbüsünden 15 Temmuz FETÖ darbe girişimine kadar son beş yıldır her türlü rezalet ve hıyaneti sahnelemişlerdi. Adalet yürüyüşleri de boşuna icra edilmemişti. Irak, Suriye, Türkiye ve İran’ın belirli aralıklarla kafeslenmesi ve kaosa sürüklenmesi projelendirilmişti. Enjekte edilen zehir Irak ve Suriye’de tuttu. Ancak Türk milleti can pahasına direnerek, kahramanca bir mücadele göstererek her kumpası çürüttü, her oyunu bozdu, her saldırıyı püskürttü” diye konuştu.

DESTEK SEÇİMLE SINIRLI KALMAYACAK

2017’nin en mühim gelişmesinin hükümet sisteminde yapılan tarihi nitelikli değişim ve değişikliği olduğunu ifade eden Bahçeli, 2018 yılının, yeni hükümet sisteminin istikrarlı bir şekilde gelişmesi, siyasal ve yönetim sistemine yerleşmesi için önemli bir dönemeç olduğunu kaydetti. Bahçeli sözlerine şöyle devam etti:

“AKP ve MHP, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin hazırlık safhasından halkoylaması aşamasına kadar hayırlı ve başarılı bir işbirliği sürecini işletmişlerdir. İki parti de sorumlu ve dürüst bir uzlaşma hukukuyla kendilerine bağlanan ümitleri boşa çıkarmamışlardır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin bina edilmesini tavizsiz şekilde destekledik. Bu destek ve katkımız, açık açık söylüyorum, 2019’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerinde de mutlaka devam edecektir. Hatta seçimlerle sınırlı kalmayacak, 2019’dan sonraki beş yıl boyunca da yeni sistemin iyice kökleşmesi ve kalıcı hale gelmesi için milli ve tarihi sorumluluğumuz kapsamında süren işbirliğinin, doğacak ahlaki ittifakın gereğini gönül huzuruyla yapacağız.

“YOL KAPALIDIR”

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin tam manasıyla oturması ve olgunluk kazanıp inşası için MHP üzerine düşen görevi eksiksiz yapmaya azimli, istekli ve iradelidir. Bu şartlar altında, dün de belirttiğim üzere, partimiz 2019’da uzlaşmaya açık ve talipli olduğundan Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacaktır. 2018’de yeni sisteme uyum için gerekli olan yasal düzenlemelerin süratle hayata geçirilmesi ise bir başka ana gündem maddesidir. Bu konudaki tercih ve kararımızın istikameti de bellidir. Parti olarak, 7 Ağustos Yenikapı ruhuna, 16 Nisan Halkoylaması şuuruna bağlıyız, bağlı kalacağız. Türk milletinin kabul ve tasdik ettiği Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden geriye dönüş yoktur. Bu yol kapalıdır.

“ARTIK TARAFLAR NETLEŞMİŞTİR, NİYETLER NETLEŞMİŞTİR”

Çalıyı tepesinden sürümek ahmaklıktır. Hz. Nuh’un cep telefonu kullanması kadar hayal mahsulüdür. Mevcut sistemden dönmeye çalışanları, dönüş için çağrıda bulunanları, çaba gösteren yandan çarklıları tanımıyoruz, tanımayacağız. Bunlar ki, getirdikleri su akmaz, yaptıkları baraj tutmaz, söyledikleri sözü kimseler yutmaz. Siyasetin dipsiz tencerelerine, camsız pencerelerine inanacak yoktur.

Artık taraflar netleşmiştir. Niyetler netleşmiştir. Bundan sonra herkesin 2019 yılına müzahir tavrı da netleşmelidir. Biz gülünü dikenini bilmeyiz. Akarına kokarına bakmayız. Kayığından küreğinden, yatından katından anlamayız. Kalburla su taşıyanlara güler geçeriz. Muhalif partiler konfederasyonuna dönen CHP’yi, yanına aldığı HDP, İP, TKP, EMEP, FETÖ, PKK ve diğer yedekleri de mesele yapmaz, hiç kafaya takmayız. Biz millet ne diyor ona bakarız. Tarih ne diyor ona dikkat kesiliriz. Türkiye’nin geleceğini şuna buna peşkeş çekmeyiz, çektirmeyiz.

“ORAYA BURAYA GÜL VE GÜLÜCÜKLER DAĞITANLARIN HADDİ DEĞİLDİR”

‘MHP’nin kapısına tasfiye sürecinde’ ibaresinin asıldığını onursuzca söyleyenler, alaycı ve ayıplı bir ağızla ‘Patron çıldırdı, kapatıyoruz’ sözleriyle irademizi saptıranlar, bilsinler ki, kendileri ve zihniyetleri çukurların en derinine, uçurumların en dibine çıldıra çıldıra düşmüşlerdir.

Yeni hükümet sistemi üzerinde ameliyat yapmak, FETÖ’nün dürtmesiyle 2019 vadeli geriye dönüş planları yapmak, uyarıyorum ki, birbirinin kayığına binip sefere çıkan, oraya buraya gül ve gülücükler dağıtanların haddi değildir.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilke ve esaslarıyla yönetim hayatımıza mühür vurması, 696 sayılı KHK’nin 121’nci maddesini muğlak bularak muradını deşifre eden ne Sayın Gül’ün harcı, ne de Gandiliğe özenen, ama Kandil’e tutunan Sayın Kılıçdaroğlu’nun harcıdır. Yeni sistem sadece ve sadece Türk milletinin harcıdır, haysiyetine emanettir. Biz bu haysiyeti koruyacağız, savunacağız, sahipleneceğiz. Fit sokmaya çalışanlara aldırmayacağız. Firavun taktiklerine eğilmeyeceğiz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.