Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer Pandemi chp cumhurbaşkanı erdoğan çin pkk tesk genel başkanı bendevi palandöken abd tesk türkiye istatistik kurumu gündem özeti

Bahçeli: CHP İnsansız Cumhurbaşkanı Adayı İçin Son Turları Atıyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Kriz severi, kaos neferi CHP’nin cumhurbaşkanı adayı çıkarma konusunda bunalıma düşmesi garip bir çaresizlik, 95 yıllık müktesebatı açısından kaygı verici bir çürümedir. Yine anlaşılan odur ki, CHP insansız cumhurbaşkanı adayı için son turlarını atmakta, son rötuşlarını, son hazırlıklarını yapmaktadır" dedi.

Bahçeli, İl ve İlçe Yöneticileri için genelge yayımladı. Bahçeli, MHP’nin 24 Haziran seçimlerine iki ana stratejiyle katılacağı belirterek, ilk stratejinin Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki adaylarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu dile getirdi. Bahçeli, ikinci stratejilerinin ise MHP’nin 27.Dönem TBMM’de sayısal ve siyasal ağırlık olarak çok güçlü bir şekilde temsil edilmesini mutlak anlamda tesis ve temin etmek olduğunu kaydetti.

“CUMHUR İTTİFAKI TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN İSTİKBALİNİ PIRIL PIRIL AYDINLATACAKTIR”

MHP’nin 24 Haziran seçimlerine yasal ve meşru bir temeli olan Cumhur İttifakı’nın ana siyasi aktörlerinden birisi olarak gireceğini dile getiren Bahçeli, “Cumhur İttifakı Türkiye’nin kader seçimlerine mührünü vurup desteğini aldığı millet iradesiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin istikbalini pırıl pırıl aydınlatacaktır. Amacımızın özü, arayışımızın esası budur” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin çok zor şartlar altında olduğu kaydeden Bahçeli, “İç ve dış sorun alanları yaygınlaşırken, risk ve tehditlerin cesamet ve cüreti de giderek yoğunlaşmaktadır” dedi. 

“MHP İLE AK PARTİ, CUMHURİYET TARİHİNDE YENİ BİR SİSTEMSEL DÖNEME GEÇİLMESİ İÇİN MUTABAKATA VARDI”

Muhtemel krizleri engellemek, düğümü açılmamış dehşet verici kaos ve karışıklıkların önüne geçmek maksadıyla hükümet etme sistemi üzerinde bekayı merkezine alan yeni bir düzenleme ile çığır açıcı yeni bir ahlaki değişimin mecburi olduğu ifade eden Bahçeli, “MHP ile AK Parti, bu mecburiyeti özümseyerek, bunun gereklerini yerine getirerek Cumhuriyet tarihinde yeni bir sistemsel döneme geçilmesi hususunda mutabakata varmışlardır. Bunun adı da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olmuştur” dedi.

“GAFİLLER 16 NİSAN’DA HÜSRANA UĞRAMIŞLARDIR”

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin cumhuriyet tarihinde üçüncü ve ilelebet var olmasını temenni ettiği “milli birlik ve dayanışma evresi” olduğunun altını çizen Bahçeli, “Dağılmamızı planlayanlar 16 Nisan Halkoylamasıyla felç geçirmişlerdir. Siyasi kutuplaşma ve anlaşmazlıklarla iç barış ve huzur ortamımızın zedeleneceğini, zaafa düşeceğini sanan gafiller 16 Nisan’da hüsrana uğramışlardır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, kuvvetler ayrımını net olarak sağlamıştır” ifadelerini kullandı.

“ŞANLI BAYRAĞIMIZDAKİ YILDIZ CUMHURBAŞKANLIĞINI İFADE VE TEMSİL EDİYOR”

Bahçeli’nin açıklaması şöyle devam etti:

“Nitekim şanlı bayrağımızın kırmızı rengi bağımsız yargıyı, hilali denge ve denetleme görevi olması gereken düzeye çıkacak yasamayı, yıldızı ise cumhurbaşkanlığını, yani yürütmeyi ifade ve temsil edecektir. Yürütme erkinin yasama organı üzerindeki fiili vesayet ve ambargosu milletimiz tarafından sonlandırılmıştır. Yargı yeni sistemle daha güçlü, adalet ve tarafsızlık ölçülerine daha müzahir hale gelmiştir.

“CHP, KANDİL VE PENSİLVANYA’NIN ARKASINA SAKLANARAK TÜRKİYE’Yİ TAŞLIYOR”

TBMM, asıl fonksiyon ve vasfına kavuşmuş, net olarak gücüne güç katmıştır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni karalayan, kötüleyen, felaket çığırtkanlığı yapan siyaset ve sivil toplum kuruluşları dış kaynaklı huşunet serumu, husumet yardımı, fitne takviyesi ile ayakta kalmaya çırpınan ucube ve ucuz zihniyetlerdir. Kandil ve Pensilvanya’nın arkasına saklanarak Türkiye’yi taşlayan CHP bunlardan birisidir. İpini FETÖ’ye zimmetleyen, siyasi iliğini fikirsizlikle, ikbalini fenalıklarla zenginleştiren dönek ve kaçkınlar bunlardan bir diğeridir.

“CHP, İPE DOLANSA DA, İP CHP’YE BULAŞSA DA TÜRK MİLLETİNİN HÜKMÜNDEN KAÇAMAYACAKLARDIR”

Türk milleti siyaseti çıkarlarına endeksleyen; tutarsız, ilkesiz, yetersiz, gayesiz, erdemsiz, geçimsiz siyasi tufeylilere şans tanımayacak, elbette pirim ve geçer not vermeyecektir. Bunlar ne söylerse söylesin, hangi ilkel ve itibarsız ittifakın içerisinde gürültü patırtı çıkarırlarsa çıkarsınlar hazin akıbetlerinden yakalarını kurtaramayacaklardır. CHP, ipe dolansa da, ip CHP’ye bulaşsa da, FETÖ, PKK, HDP, PYD, YPG, DHKP-C, Türk düşmanları kudursa da Türk milletinin hükmünden kaçamayacaklardır. 22 Nisan vakasıyla, CHP’nin ipe kiralık verdiği 15 milletvekili demokrasi tarihimizde görülmemiş, duyulmamış skandal ve kara bir leke gibi muhataplarının alınlarına kazınmıştır. Anlaşılan odur ki, ip, CHP’nin kötü bir suretidir. CHP ise Pensilvanya’nın sözcüsü, Türkiye düşmanlarının gözcüsüdür. Ve aziz Atatürk’ün mirasıyla köprüleri tamamen atmıştır.

“DEMOKRASİ İTTİFAKINDAN BAHSEDENLER KİRALIK 15 MİLLETVEKİLİNİN HESABINI MİLLETİMİZE VERMEK DURUMUNDADIR”

Kriz severi, kaos neferi CHP’nin cumhurbaşkanı adayı çıkarma konusunda bunalıma düşmesi garip bir çaresizlik, 95 yıllık müktesebatı açısından kaygı verici bir çürümedir. Yine anlaşılan odur ki, CHP insansız cumhurbaşkanı adayı için son turlarını atmakta, son rötuşlarını, son hazırlıklarını yapmaktadır. Varsın onlar aday araya dursunlar, imza topladık, topluyoruz tantanasıyla oyalansınlar, Cumhur İttifakı ihanet kervanını Allah’ın izniyle ezip geçecektir. Demokrasi ittifakından bahsedenler, bir defa zorla, adeta sürgüne gönderilen kürek mahkumları gibi, adeta işlemiş oldukları büyük bir suçun mahcubiyetiyle başlarını öne eğen, gözleri yaşaran kiralık 15 milletvekilinin hesabını milletimize, kendilerine umut bağlayanlara vermek durumundadır. Demokratik ahlak gereği bu kaçınılmaz bir zorunluluktur.”

“YENİ HÜKÜMET SİSTEMİ 24 HAZİRAN’DAN SONRA RESMİLEŞECEKTİR”

“24 Haziran’dan sonra; itibarlı istikbal, iradeli istiklal Cumhur İttifakıyla gelecektir” diyen MHP lideri Bahçeli, “24 Haziran’da Cumhuriyet’in istikbali, milletin istiklali oylanacaktır. İnanıyor ve iddiayla ifade ediyorum ki, Cumhur İttifakı’yla istikrar, irade, istikbal, itibar kazanacaktır” ifadelerini kullandı. Bahçeli, 24 Haziran’da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin millet tarafından tekraren oylanarak devreye alınacağını kaydederek, “Yeni bir hükümet sistemi 24 Haziran’dan sonra resmileşecektir. Bu açıdan önümüzdeki seçim tarihi bir kavşak noktasıdır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.