Öne Çıkanlar Afrin Hakkari çin İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı ak parti sözcüsü ömer çelik ak parti pkk Übeyd Adıyaman Ömer Asaf Kolot Haberleri 2018 Türkiye Pist Şampiyonası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

Bahçeli: Döviz Ve Kur Oyunları Bizans Yöntemidir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, son dönemde ekonomide yaşanan gelişmelere değinerek, “Döviz ve kur oyunları Bizans yöntemidir. 947 yıldır üzerimize geliyorlar. 947 yıldır Türk milletini Anadolu’dan çıkarmanın planını yapıyorlar. 26 Ağustos 1071’de vatan kurmuştuk, bundan 851 yıl sonra da, yani 26 Ağustos 1922’de Büyük Taarruz’la vatan kurtardık. 9.5 asırdır zulme, Haçlı operasyonlarına, barbar emperyalizme direniyor, dik duruyoruz” dedi.

MHP lideri Bahçeli, Muş’un Malazgirt ilçesinde Malazgirt Zaferi’nin 947’nci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen “Anadolu’nun Fethi Malazgirt 1071” programına katıldı. Vatandaşlara hitap eden Bahçeli, Malazgirt Zaferi’nin yankılarının hala devam ettiğini söyleyerek, “Malazgirt, hala devam eden haç ile hilalin çatışmasına, hak ile batılın çarpışmasına sahne olmuştur” ifadesini kullandı.

"Malazgirt Zaferi Türkiye Cumhuriyeti'nin Muhkem Bir Harcıdır"

Malazgirt Zaferi’nin beşeriyetin kaderini ve karar dinamiklerini derinden etkilediğini dile getiren MHP lideri Bahçeli, “Türk milletinin yurt tutma arzu ve arayışı mükafatla neticelendi. Anadolu prangalarından sökülüp kurtarıldı. Malazgirt Zaferi, İstanbul’un fethinin mutlak bir habercisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin muhkem bir harcıdır” diye konuştu.

"Türk Milleti Düşene Vurmaz, Aman Dileyene El Kaldırmaz"

Malazgirt’te sadece vatan kazanılmadığını Anadolu’da parlak bir istikbal, perçinleşmiş bir irade kazanıldığının altını çizen Bahçeli, “Böylelikle Türk Milleti hakkaniyetini, adaletini, temizliğini, mertliğini, Anadolu’yu merkezine alarak Viyana’ya kadar gururla taşıdı” şeklinde konuştu. Sultan Alparslan’ın Malazgirt Savaşı’nda yenilen Romen Diyojen’e gösterdiği muamelenin asla hatır ve hafızalardan çıkmayacak bir asaletin özeti olduğunu söyleyen MHP lideri Bahçeli, “Türk milleti düşene vurmaz, aman dileyene el kaldırmaz. Çünkü bizim medeniyet müktesebatımızda zulüm yoktur, eziyet yoktur, işkence yoktur” açıklamasında bulundu.

"Bizans Kalıntıları Mazisi 947 Yılı Bulan Mağlubiyeti Hazmedemiyorlar"

“Vatan dedik, 947 yıldır nice badireleri göğüsledik. Bayrak dedik, 947 yıldır nice musibetleri ezdik. Ezan dedik, 947 yıldır nice saldırı ve suikastları birlik ve dayanışma azmiyle erittik” diyen Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti:

“Buna karşılık Bizans da ölmedi, ne yaparsak yapalım tarihten silinmedi. Her seferinde, her fırsatta Bizans fitnesi ete kemiğe bürünüp 947 yıl önceki hezimetin rövanşını almak istiyor. Zaman geçse de, aktörler değişse de Bizans’ın kalıntıları, Bizans’ın varisleri Malazgirt’in intikamını almak için kuyruğa giriyorlar. Mazisi 947 yılı bulan mağlubiyeti hazmedemiyorlar. Bu nedenle komplo üstüne komplo tezgahlıyorlar. Asırlardır Türk ve İslam düşmanlarının emelleri bir ve benzerdir. Su uyusa da düşman hiç uyumuyor. Anadolu’nun fethiyle ezilen Bizans ruhu şimdilerde ülkeden ülkeye geçiyor, vücuttan vücuda girip kıtalar arası mekik dokuyor.”

“Döviz ve Kur Oyunları Bizans Yöntemidir" 

Bugün Türk milletinin, 947 yıl önceki zaferi kabullenemeyen, punduna getirip bedel ödetmeye çabalayan Türk düşmanları tarafından açıkça, alçakça hedef alındığını belirten MHP lideri Bahçeli, terör örgütlerinin kullanan taktiğinin “Bizans taktiği” olduğunu belirtti. Siyasi ve ekonomik operasyonları vahşice kurgulayanların ilham kaynağı Bizans tahriki olduğunu işaret eden Bahçeli, “Döviz ve kur oyunları Bizans yöntemidir. 947 yıldır üzerimize geliyorlar. 947 yıldır Türk milletini Anadolu’dan çıkarmanın planını yapıyorlar. 26 Ağustos 1071’de vatan kurmuştuk, bundan 851 yıl sonra da, yani 26 Ağustos 1922’de Büyük Taarruz’la vatan kurtardık. 9,5 asırdır zulme, Haçlı operasyonlarına, barbar emperyalizme direniyor, dik duruyoruz” diye konuştu.

"Doğduğumuz Bu Topraklarda Sonsuza Kadar Da Var Olmaya Ant İçtik"

Malazgirt’te yenilenler, İzmir’de denize dökülenler tekrar hıyanete teşebbüs ederlerse, tekrar kalkışmaya ve işgale heveslenirlerse ya istiklal ya ölüm seçeneğini masaya koyup can feda olsun diyerek gereğini seve seve yapacaklarını dile getiren Bahçeli, “Malazgirt Zaferiyle doğduğumuz bu topraklarda, Büyük Taarruzla doğrulmayı başardık, sonsuza kadar da var olmaya ant içtik” ifadesini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.