Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan erdoğan Hakkari HAVA HAREKATI başbakan binali yıldırım kızılay atatürk operasyon

Bahçeli: El Bab’ın Kontrol ve Temizliği Ne Pahasına Olursa Olsun Sağlanmalı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “El Bab’ın meskûn mahallinin kontrol ve temizliği ne pahasına olursa olsun sağlanmalı, terörizmle yoğunlaşan mücadele tavsamadan, taviz vermeden, herhangi bir engele takılmadan sonuca ulaştırılmalıdır” dedi.

Bahçeli, El Bab operasyonunda 16 askerin şehit düşmesine ilişkin yazılı açıklamada yaptı. Türkiye’nin sınır ve toprak varlığını emniyete almak, milli güvenliğini hedef alan terör örgütlerini kaynağında etkisiz hale getirmek amacıyla başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı’nın üzerinden yaklaşık 4 aylık bir süre geçtiğini anımsatan Bahçeli, “Ne var ki geçen bu zaman zarfında vatan evlatlarımızın gün be gün artan şehadeti milletimizi derin bir üzüntüye sevk etmiştir” dedi.

“Geri Dönüş Yok”

Bahçeli, 24 Ağustos’tan bu yana Fırat Kalkanı Harekatı’nda şehit sayısının 37’ye, yaralı sayısının da 72’ye yükseldiğini belirterek, “Türk milleti varlığını muhafaza etmek için ağır bedeller ödemekte, nice badirelerle boğuşmaktadır. Ancak bu çileli ve külfetli mücadeleden geri dönüş düşünülemeyecektir. Çünkü atılacak her geri adım mevzi kaybına, hatta vatan mahvına yol açabilecektir” dedi.

“Büyükelçinin Vurulması Kuşatmanın Göstergesi”

Türkiye’nin terör örgütleri tarafından ablukaya alındığını ifade eden Bahçeli, “Halep’le ilgili sorunların çözümü için bir siyasi iklim doğmuşken, Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi’nin FETÖ bağlantılı olduğu söylenen bir katil tarafından kalleşçe sırtından vurulması nasıl büyük bir kuşatmaya maruz kaldığımızı göstermesi bakımından önemlidir. Maalesef ülkemiz her yönüyle darboğazdadır. Suriye topraklarında derinleşip yaygınlaşan kaos milli güvenliğimizi vahim ölçülerde etkilemekte, tehdit etmektedir” dedi.

IŞİD’in El Bab’tan Sökülüp Atılması Mecburi”

Türkiye’nin Suriye topraklarındaki mevcudiyetinin ise tamamen milli güvenliğini sağlamaya dönük olduğunu belirten Bahçeli, şunları kaydetti:

“Bu itibarla teröristleri kaynak ve odağında yok etmek ülkemizin istikbal ve istiklali için tarihi bir zorunluluktur. El Bab kuşatması tüm zorluk ve sorunlarına rağmen sürdürülmektedir. Kaldı ki başka yol ve çare de kalmamıştır. IŞİD’in El Bab’tan sökülüp atılması, bu Suriye kentinin huzur ve istikrara kavuşturulması kaçınılmaz bir gereklilik ve mecburi bir ihtiyaçtır. El Bab’ın meskûn mahallinin kontrol ve temizliği ne pahasına olursa olsun sağlanmalı, terörizmle yoğunlaşan mücadele tavsamadan, taviz vermeden, herhangi bir engele takılmadan sonuca ulaştırılmalıdır. 'Türkiye Seferdedir' Bahçeli, Türkiye’nin 'taşeron terör örgütleriyle' çok cepheli mücadele ederken hükümetin daha akıllı, daha sorumlu ve daha birleştirici politikalar takip etmesinin de milli bir vazife olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

“Karşımızdaki ihanet yapılanmasıyla birlik ve beraberlik hukukunu güçlendirerek, dayanışma ve yardımlaşma kanallarını açık tutarak başa çıkmak tek seçenektir. Başka bir Türkiye yoktur.Tıpkı Milli Mücadele yıllarında olduğu gibi, milletimiz sahnelenen düşmanlıkların üzerine topyekün gitmeli, ayrımcı ve dışlayıcı siyasi üsluptan kaçınılmalıdır. Türkiye seferdedir, zafer için bir olmak, diri olmak, hep birlikte büyük bir millet gibi davranmak şarttır.”

MHP’nin ön şartsız olarak Türk askerinin arkasında olduğunu vurgulayan Bahçeli, şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve Türk milletine başsağlığı diledi. 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.