Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen

Bahçeli: ‘Hayır’ Diyen Kardeşlerime Sesleniyorum, Kararınızı Gözden Geçirin

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Hayır’ diyen kardeşlerim sizlere sesleniyorum; Türkiye’nin şartlarını düşünün, gelişmeleri yorumlayın, araştırın, sorgulayın, inceleyin, muhatap kalınan badirelere dikkat edin. Samimiyetle ‘Hayır’ kararınızı tekrar gözden geçirin” dedi.

Bahçeli, anayasa referandumu kapsamında Bursa’da düzenlediği mitingde halka hitap etti. Bugüne kadar, 1982 Anayasası’nın 100’ü aşkın maddesinde değişikliğe gidildiğini, bugüne kadar da tam 6 kez referandum gerçekleştirildiğini anımsatan Bahçeli, “Türkiye’nin tıkanan hükümet etme sistemi 16 Nisan’da açılmalıdır. Türk milletinin içine çekildiği fiili çıkmaz ve çarpıklık 16 Nisan’da tasfiye edilmelidir. Ülkemiz mevcut hal ve şartlarda daha fazla mesafe alamaz. Alsa bile ayakta kalamaz, istikrar ve istiklali kalıcı olamaz” dedi.

“RUS ASKERİNİN YPG ARMASIYLA POZ VERMESİ MEYDAN OKUMA”
Türkiye’nin Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab’taki “kahramanca” mücadelesini çekemeyenlerin yeni oyunlar peşinde olduğunu ifade eden Bahçeli, “ABD’li askerlerin ardından Rus askerleri de PYD-YPG armalarıyla poz vermektedir. Bu bir defa milletimize meydan okumaktır. Türkiye’nin, ‘PYD’nin Menbiç’ten çekilmemesi halinde vururuz’ açıklamasını ciddiye ve dikkate alan yoktur. Sınırlarımızın hemen dibindeki Afrin, Cezire, Ayn el Arab, yani Kobani’de PYD sözde federal yönetim ilan etmiştir. Rusya, Suriye topraklarında özerk ve federal yönetim kurulmasından bahsetmektedir” dedi.

“SURİYE’NİN BÖLÜNMESİ KONUSUNDA İŞBİRLİĞİ DEVREDE”
“PYD-PKK ofisleri Moskova’dadır” diyen Bahçeli, “Rusya, Esad, PYD-YPG ittifak halindedir. ABD ise bu koalisyona örtülü destek vermektedir. Suriye’nin bölünmesi konusunda derin ve tesirli bir işbirliği devrededir. Bu durum, Türkiye için bir beka ve güvenlik sorunudur. IŞİD’le mücadele örtüsü altında etrafımızdaki kuşatma daralmaktadır. Türkiye’nin, 24 Ağustos 2016’da başlattığı Fırat Kalkanı Harekatı’nda başarısız olması halinde vatan topraklarımız direkt tehlikeye girecektir. Güneydoğu ve Doğu Anadolu ateşe atılmış olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

“MİLLİ GÜVENLİĞİMİZ DOĞRUDAN HEDEF”
Irak’ta da Türkiye’nin güvenliğini tehlikeye atacak gelişmelerin yaşandığını belirten Bahçeli, “Sözde Kürdistan bayrakları şerefsizce asılmaktadır. Kerkük Valisi’nin provokasyonları, Barzani’nin tertip ve tuzakları soydaşlarımızın varlığına kast etmektedir. PKK Kandil’den sonra Sincar’a yerleşmiştir. Bundan dolayı milli güvenliğimiz doğrudan hedeftir” diye konuştu.

“TÜRK MİLLETİ 16 NİSAN’DA OYUNU BOZACAK”
Avrupa ülkelerinin 16 Nisan referandumundan rahatsız olduğunu savunan Bahçeli, “Milletimizin kaderine sahip çıkacak olması Hollanda’sından Almanya’sına kadar birçok ülkeyi korkutmaktadır. PKK’nın, FETÖ’nün 16 Nisan’da ‘Hayır’ diyecek olması, efendilerinin buyruk ve beklentisidir. Ancak çabalar boşunadır, Türk milleti 16 Nisan’da oyunu bozacaktır” dedi.

ABD’YE SERT ÇIKTI
ABD’nin aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 8 ülkeden yapılacak direkt uçuşlara elektronik cihaz yasağı getirmesine de tepki gösteren Bahçeli, “Türkiye’nin itibar ve saygınlığına gölge düşürme teşebbüsü demek olan ABD’nin siyasi kararı art niyetlidir, müttefiklik hukukuna aykırıdır. ABD terörizme verdiği desteği ne çabuk unutmuştur? yaptığın PYD-YPG’ye bak, onların caniliklerine kafayı tak. Teröristbaşı Pensilvanya’dadır, ABD yönetiminin burnunun dibinde, himayesi altındadır” dedi.
Bahçeli, “İçte ve dışta nifak kuyruğuna girenler çılgına dönüp kudursalar da; 16 Nisan’da millet için evet, devlet için evet, Cumhuriyet için evet, Türklüğün bekası için ‘Evet’ diyeceğiz” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NA: “YÜZSÜZCE ELEŞTİRİLERİNİ SÜRDÜRÜYOR”
Konuşmasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da sert sözlerle yüklenen Bahçeli, şunları kaydetti:
“FETÖ diyoruz, ama ‘Hayır’da ısrar eden CHP’nin Genel Başkanı 15 Temmuz’u neredeyse ağzına almıyor. Hiç konuşmuyor, hiç oralı olmuyor. Yüzsüzce ‘freni olmayan bir anayasaya 80 milyonu bindiriyorlar’ sözleriyle eleştirilerini sürdürüyor. Aslında kendi partisinin freni patlamış, şanzımanı dağılmış görmüyor, göremiyor.
16 Nisan’da ‘Evet’ çıkması durumunda Suriye’de, Irak’ta, Libya’da ne olduysa Türkiye’de olacağını pervasızca söyleyebiliyor. Sayın Kılıçdaroğlu, ‘Evet felakettir, kaostur’ diyor ama zihniyetinin karanlık ve kriz olduğunu gizlemiyor, gizleyemiyor.
Asıl ‘Hayır çıkarsa Türkiye’nin yeni darbelere, yeni kutuplaşma ve kavgalara gebe olduğunu ya anlamıyor, ya da kafası almıyor. CHP’nin yanında eli kanlı aydınlıkçılar, PKK, PYD, YPG, FETÖ, DHKP-C, hayırcı yoldaşları varken çok şükür bizim yanımızda Bursa vardır, Türk milleti ayaktadır.
Rejim değişikliği diye kızılca kıyameti koparan CHP ve yanında hizalanmış terör ve bölücülük lobisinin yalanlarını boşa çıkarıp sistemsel yenilenme için güçlü bir ‘Evet’ için çalışıyoruz.”

“HAYIR’DA HAYIR YOKTUR”
“Hayır’ diyen kardeşlerim sizlere sesleniyorum” diyen Bahçeli, şöyle devam etti:
“Türkiye’nin şartlarını düşünün, gelişmeleri yorumlayın, araştırın, sorgulayın, inceleyin, muhatap kalınan badirelere dikkat edin. Samimiyetle ‘Hayır’ kararınızı tekrar gözden geçirin, ülkeniz için, geleceğiniz için inisiyatif üstlenin. Biliniz ki, ‘Hayır’da hayır yoktur. 16 Nisan’a henüz vakit varken ‘Hayır’dan vazgeçip ‘Evet’le buluşun, Türkiye’nin bekası ‘Evet’e dönün çünkü ‘Hayır’ lobisi içindeki örgüt ve partiler bekanın karşısındadır, milli ve manevi dirilişin karşı kutbudur.
Diyoruz ki devlet, millet, cumhuriyet görüşümüz ‘Evet’. Biz şahsa değil, sistemin bakiliğine ‘Evet’ diyoruz.
Milliyetçi-Ülkücü Hareket gönüldaşlarıyla, sevdalılarıyla, ülküdaşlarıyla, milletiyle, oy veren vermeyen milyonlarca kardeşiyle bir ve beraberdir.  Bunu karartmaya hiçbir çapsız ve çamur zihniyetin ömrü yetmeyecektir.
FETÖ’cülerin, bunların kuklalarının entrika ve algı oyunları tutmayacaktır. Yeni darbeden bahsedenler ise bilsinler ki, eğer yeni bir istila harekatı olursa, can feda olsun, bu vatanı son damla kanımıza kadar, korkusuzca savunacağız, darbeye kalkışanları da rezil rüsva edeceğiz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.