Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti abd fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat

Bahçeli: "İpin Sonu Mezbeleliktir"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Özellikle 7 Haziran’dan beri devam edegelen Türkiye ve MHP hazımsızlığı şimdi ete kemiğe bürünmüş, kendisine yuvalanacağı hastalıklı bir vücut, tutunacağı çürük bir ip bulmuştur. Bu vücudun sonu siyasi mezarlık, ipin sonu ise mezbeleliktir” dedi.

MHP lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Milliyetçi Hareket Partisi’nin çok cepheden saldırıya uğradığını, 1 Kasım’dan itibaren ise bu saldırıların hızlandığını belirten Bahçeli, Meral Akşener önderliğinde kurulan İYİ Parti için, “Özellikle 7 Haziran’dan beri devam edegelen Türkiye ve MHP hazımsızlığı şimdi ete kemiğe bürünmüş, kendisine yuvalanacağı hastalıklı bir vücut, tutunacağı çürük bir ip bulmuştur. Bu vücudun sonu siyasi mezarlık, ipin sonu ise mezbeleliktir. ‘MHP diye bir parti artık yok’ diyebilecek kadar cüret ve küstahlık gösteren kripto simaların, karaktersiz fırıldakların, parti değiştirirken dillerinin ayarını da kaçırmaları kendilerini kurtarmaya yetmeyecektir” dedi.

“Barzani Israrının Bedelini Taksit Taksit Ödemeye Başladı”

Bahçeli, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) 25 Eylül’de gerçekleşen bağımsızlık referandumuna ilişkin ise “25 Eylül korsan referandumu, Barzani’ye pahalıya patlamış, sonuçları doğal ve beklendiği gibi ağır olmuştur. Barzani ısrarının bedelini taksit taksit ödemeye başlamıştır. Atalarımız boşuna söylememiş; ‘Aptal ata binerse bey oldum sanır, şalgam aşa girerse yağ oldum sanır,’ Barzani’nin durumu da aynısıyla budur” dedi.

“Barzani’nin Defteri Çoktan Dürüldü, Fişi Çoktan Çekildi”

Barzani’nin 1 Kasım’da sona erecek olan görev süresine ilişkin Bahçeli, “Görevine devam etmeyeceği, süresinin uzatılma taleplerini kabullenmeyeceği medyaya yansımıştır. Bu arada, yetkilerinin de, hükümet, parlamento ve Adalet Konseyi’ne devredilmesiyle ilgili kararın da parlamentoda oy çokluğuyla kabul edildiği ortaya çıkmıştır. ABD ise bu durumdan memnun olduğunu dün itibariyle açıklamıştır. Barzani ister görevde olsun, ister olmasın; onun defteri çoktan dürülmüş, işi çoktan bitmiş, fişi çoktan çekilmiş, miadı da çoktan dolmuştur” diye konuştu.

“Erdoğan İle İbadi Arasındaki Temaslar Bölgesel Denge Ve Sükûnete Hizmet Edecek”

MHP lideri Bahçeli, geçen hafta Türkiye’yi ziyaret eden Irak Başbakanı Haydar el- İbadi’nin kararlı tutumunun, Türkiye’yle kurduğu dostane ve komşuluk hukukuna yaraşır ilişkilerin bölgesel huzur ve istikrar açısından önemli bir kazanç olduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Irak Başbakanı İbadi arasındaki temasların bölgesel denge ve sükûnete hizmet edeceğini düşünüyor, yapılan açıklamalardan bu sonucu çıkardığımızı da özellikle vurgulamak istiyorum. Irak hükümetinin, havaalanı ve hudut kapılarının peşmergeden alınarak kendi kontrolüne geçmesi için başlattığı çalışmalar ve buna Türkiye’nin desteği kayda değer önemdedir” dedi.

“Irak Ve Suriye Sınırlarımız Tam Olarak Emniyete Alınmalı”

Astana Süreci kapsamında, Gerginliği Azaltma Bölgelerinden biri olarak belirlenen İdlib’te, Türk askerinin 8 Ekim’den itibaren gözlem noktaları tesis etmek için çalışmalarına başladığını hatırlatan Bahçeli, şunları kaydetti:

“13 Ekim’de 1 Numaralı Gözlem Noktası, 23 Ekim’de de 2 Numaralı Gözlem Noktası oluşturulmuştur. Yapılan açıklamalardan anlaşılmaktadır ki, Türkiye, Batı Halep ve Afrin yakınlarında 9 askeri nokta daha kuracaktır. Bab bölgesinde patlayıcı ve mayın arama-temizleme çalışmaları devam etmektedir.
PKK-PYD terör örgütünün Afrin’den doğuya, Münbiç’ten batıya doğru muhtemel saldırı ve tahriklerine karşı her tedbir yerinde ve zamanında alınmaktadır. Kahraman Türk askerinin, beka mücadelemizde eşsiz ve emsalsiz fedakarlıklar yaptığını iftiharla ifade ediyor, hepsine üstün başarılar diliyorum. Teröristler, Azez-Mare bölgesiyle Münbiç bölgesinden belirli aralıklarla yaptıkları taciz atışıyla Türk Silahlı Kuvvetlerine saldırmaktadır. Ne var ki, bu eşkıyalık, bu kana susamışlık hainlerin son çırpınışlarıdır. Terör belası ya bitecek ya bitecektir; artık başka yol ve çare kalmamıştır. İdlib’den sonra Afrin’e çöreklenmiş hainlerin başına ateş topu gibi düşmeli, Irak ve Suriye sınırlarımız tam olarak emniyete alınmalıdır.”

“Biz NATO’ya Değil KATO’ya Bakıyoruz”

Bahçeli NATO ile ilgili ise şu değerlendirmelerde bulundu:

“NATO Askeri Komite Başkanı, ağzından baklayı sonunda çıkarmış, Türkiye’nin Rusya’dan hava savunma sistemi satın almasının sonuçları olacağını söylemiştir. Tehdit vari üslupla konuşan bu zat, ‘ülkelerin, karar almakta bağımsız olduğu gibi, aldıkları kararın sonuçlarıyla yüzleşmekte de bağımsız olduklarını’ yüzü kızarmadan hatırlatma gereği duymuştur. Kimden ne alacağımızı NATO’ya mı soracaktık? Türkiye’nin milli güvenliği korkunç saldırılarla kuşatmaya alınırken, bu NATO neredeydi, ne yapıyordu, hangi kumpasın peşindeydi? Ülkemiz NATO’ya 1952’de üye olmuştur. Her zaman sorumluluğunun gereğini yapmıştır. Ancak NATO bugüne kadar, huzur ve milli bekamız için hangi fedakârlık ve faaliyetlerde bulunmuştur? Nerede kirli ve örtülü bir ilişki ağı varsa altında NATO’nun parmağı olduğu yıllarca iddia edilmiştir. Nerede kapalı devre bir faaliyet varsa ucunda kıyısında NATO’nun izi olduğu söylenegelmiştir. Askeri darbelerdeki payını ise sağır sultan bile duymuştur.

“Canımız Kimden İsterse Ondan Silah Alırız”

Türkiye bağımsız bir ülkedir, zoruna giden varsa kendi meselesidir. Türkiye, kendi ihtiyaçları doğrultusunda istediği silahı, istediği ülkelerden bedeli mukabilince alabilecektir. Biz NATO’ya değil, KATO’ya bakıyoruz, Kandil’i gözümüze kestiyoruz, akıllarınca katlimizin fermanını imzalayan katillerle ölüm kalım mücadelesi veriyoruz.
Canımız kimden isterse silahı ondan alırız, bunun hesabını da NATO’ya matoya vermeyiz, veremeyiz. Herkes yerini yurdunu bilsin. Brüksel’den bize parmak sallamaktan vazgeçsin. O parmak sahibini eninde sonunda mahcup edecektir.”

“İspanya Diken Üstündedir”

Katalonya Parlamentosu’nun 27 Ekim’de bağımsızlık ilan etmesi üzerine Bahçeli, “İspanya, Katalonya Özerk Bölgesi’nin bağımsızlık ilanından sonra diken üstündedir. Karşılıklı restleşmeler had safhadadır. İnsanlar sokaklardadır. Avrupa tedirgin ve korku içindedir” dedi.

2018 Bütçesi Hayırlı Olsun

Bahçeli sözlerine son verirken, TBMM’de görüşülen 2018 yılı bütçesinin hayırlı olmasını dileyerek, milletvekillerinin bütçe sürecini ilgili komisyonlarda yakından takip etmesini istedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.