Öne Çıkanlar Afrin Hakkari çin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı ak parti sözcüsü ömer çelik ak parti pkk Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek Übeyd Adıyaman Ömer Asaf Kolot Haberleri

Bahçeli: “Kerkük’e Vurulmak İstenen Pranga Sökülüp Atılacak, Başka Çare Yok”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “25 Eylül referandumu yoluyla Kerkük’e vurulmak istenen pranga sökülüp atılacak, milli güvenliğimize yönelen aşırı tehdit ve karşı saldırılara milli kenetlenme, kardeşlik ve gazilik hukukuyla karşı koyulacaktır. İnancım, ümidim, beklentim budur. Kaldı ki başka çare, çıkış ve çözüm de yoktur” dedi.

Bahçeli, Gaziler Günü nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı. Türk milletinin beka mücadelesinin, istiklal müdafaasının en şiddetli sayfalarından birisinin de Sakarya Meydan Savaşı olduğunu belirten Bahçeli, milli mücadelede eşsiz ve emsalsiz bir yeri olan Sakarya Meydan Savaşı’ndan sonra, 19 Eylül 1921 tarihinde Başkomutan Mustafa Kemal Paşa’ya “Gazilik ve Müşirlik” unvanının verildiğini anımsattı.

Bu tarihi olayın 96. yıldönümünde gazilik şuurunu hakkıyla değerlendirmek gerektiğini ifade eden Bahçeli, “Tarih boyunca destan destan büyüyen tüm şehitlerimize, tüm gazilerimize ikamesi mümkün olmayan şükran, minnet ve vefa borcumuz olduğunu unutmamak lazımdır. Eğer bağımsızsak, eğer milli kimliğimizle üzerinde yaşamış olduğumuz toprakları vatan yapmışsak bunun şeref payesi hem şehitlerimizin hem de gazilerimizindir. Şu tarihi ve manevi hakikati herkes bilmelidir ki şehadeti göze almış, gaziliği kader bilmiş Türk milletini yenecek, bekasını yıkacak henüz bir güç ve kudret var olmamıştır” dedi.

-REFERANDUMA DİKKAT ÇEKTİ-

Bahçeli, milli mücadeleden 15 Temmuz hain FETÖ darbe teşebbüsüne kadar gazilik onurunun, şehitlik gururunun her türlü istilaya, her türlü düşmanca akına karşı adeta etten duvar ördüğünü belirterek, “Türk milleti gazilerimiz ve şehitlerimiz sayesinde aydınlık bir geleceğe şanlı geçmişimizin hatıra ve emanetleriyle yürüyecek, bunun önüne de hiçbir hain mihrak ve müstevli emel geçemeyecektir” dedi.

Kuzey Irak’ta yapılması planlanan bağımsızlık referandumuna da dikkat çeken Bahçeli, şunları kaydetti:

“Çevremizde kurulmak istenen ihanet şantiyesine, sınırlarımız dibinde temeli kazılan terör devletine Türk milletinin gazilik onuru, asırları aşıp gelen kahramanlık duygusu yine izin vermeyecektir.

25 Eylül referandumu yoluyla Kerkük’e vurulmak istenen pranga sökülüp atılacak, milli güvenliğimize yönelen aşırı tehdit ve karşı saldırılara milli kenetlenme, kardeşlik ve gazilik hukukuyla karşı koyulacaktır. İnancım, ümidim, beklentim budur. Kaldı ki başka çare, çıkış ve çözüm de yoktur.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.