Bahçeli Kılıçdaroğlu’na Sert Çıktı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “CHP liderinin malum sanatçıların Afrin’de destan yazan Mehmetçiğe moral ziyaretini en hakaretamiz ifadelerle eleştirmesi akıl tutulması, ahlak kırılmasıdır. Böyle bir zihniyete tek kelimeyle ‘yazıklar olsun’ diyoruz. Bu CHP’den bir halt olmaz, bu CHP’den bir sonuç çıkmaz” diye konuştu.

Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi’nde yaşanan silahlı saldırıya değinen Bahçeli, “Aralarında ülküdaşımız Fatih Özmutlu’nun da bulunduğu dört üniversite mensubu, milletimizin dört evladı maalesef hayatını kaybetmiştir. Bu hain saldırı hakikaten de sözün bittiği noktayı işaret etmiştir” dedi.

“EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMALI”

Olayın önü ve arkası dikkate alındığında üzüntünün yanında kaygılarının da arttığını ifade eden Bahçeli, “Bu alçak, üniversitede adeta terör estirmiş, akademik özgürlük ve hoşgörünün düşmanı kesilmiştir. Önüne geleni, gözüne kestirdiğini, kafasına taktığını, hoşuna gitmeyeni, asılsız, mesnetsiz ihbar ve şikayetlerle FETÖ’cü gösteren, FETÖ’cü diye suçlayan cani, bu tavırlarıyla Osmangazi Üniversitesi’nde huzursuzluk ve korku odağı haline gelmiştir. Tertemiz insanlara çamur atan, üniversite ortamını karartan, çevresine huşunet ve husumetle davranan, bununla da kalmayıp dört ailenin umut ve hayallerini söndüren şerefsiz en ağır şekilde, hiçbir hafifletici sebep göstermeksizin cezalandırılmalı, bir daha da gün ışığı görmemelidir” diye konuştu.

“SUÇLU SADECE KURŞUNU SIKAN MI?”

Üniversite yönetiminin katil ile ilgili “akıl sağlığı yerinde değildi” açıklamasına da tepki gösteren Bahçeli, şöyle devam etti:

“Madem akıl sağlığı yoktu, neden gerekli önlemler alınmadı? Madem bu alçağın aklından zoru vardı, niye itibar cellatlığı yapmasına sessiz ve tepkisiz kalındı? Akli dengesi yerinde olmayan birisinin uyduruk şikayetlerine ihtimam, ufunetli jurnallerine itibar edilmesi vahim bir çarpıklık, bir bakıma suç ortaklığı değil midir? Ne işi vardır aklı ve ahlakı olmayan, üstelik ar damarı çatlak bir canavarın üniversitede? Osmangazi Üniversitesi’nin yönetiminde bulunan şahıslar, yaşanmış bu kadar trajedi ve ağır sonuçlar karşısında, gereğini yapacak iradeyi, görevden ayrılacak basireti ne zaman, daha hangi hallerde göstereceklerdir?

Sorarım sizlere, üniversitede ilim ve irfanın omuzlarda olması gerekirken, masumların içine sere serpe uzandığı tabutların omuzlara alınması nasıl izah edilmelidir? Suçlu sadece kurşunu sıkan mıdır? Anlaşılan malum kripto FETÖ’cü suçsuz günahsız insanlara bühtanla saldırarak, suç imal ederek kendisini saklamaya, emellerini gizlemeye gayret etmiştir. FETÖ’cü olduğu konusunda güçlü emareler bulunan bir namus yoksunu, mezkur üniversiteyi kana ve gözyaşına bulamış, dahası saygınlığına gölge düşürmüştür. YÖK derhal acil önlemleri devreye almalı, muhtemel saldırıların önüne geçmelidir.”

“KRİPTO DAMAR TAM MANASIYLA DEŞİFRE EDİLMELİ”

Bahçeli, FETÖ’nün kripto damarının “son derece faal ve aktif” olduğunu belirtiken, “İlaveten devletle toplumu karşı karşıya getirmek için yeni tezgahlar peşindedir. FETÖ’yle mücadelede sonuç almak için projeyi hazırlayan mihraklar kadar, kripto damarın da tam manasıyla deşifresi, ardından da imhası çok acil ve kaçınılmaz bir ihtiyaçtır. FETÖ, yıllar boyunca devlet ve toplumla iç içe geçmiştir. Bu çok bariz bir gerçektir. Mücadelede örgütün tutunduğu zeminlerden sökülüp atılmasından ziyade yırtılarak, kazınarak, koparılarak yok edilmesi tek seçenek, tek çaredir” diye konuştu.

“OHAL’İ KALDIRMAYA TEŞEBBÜS CİNAYETTİR”

Bu şartlar altında OHAL’in devamını savunan Bahçeli, “Koro halinde, ‘OHAL kalksın’ diyenler, kaosa alkış tutan, kripto damara göz kırpan şuursuz ve sorumsuz zihniyetlerdir. Normal şartlarda değiliz ki OHAL’i kaldıralım. Tehdit geçmedi ki OHAL’e son verelim. CHP’sinden TÜSİAD’ına, AB’sinden BM’ne kadar OHAL’e karşı gelenler, öncelikle Türk milletinin beka meselesini kavramayan, kavramak gibi dertleri de olmayan maksatlı çevrelerdir. Kripto damar kan dökmek, can havliyle efendilerinden aldığı talimatı yerine getirmek için hazırda beklerken, OHAL’i kaldırmaya teşebbüs veya bunu teşvik cinayettir, cüretkar bir gafilliktir” dedi.

“ASIL HEDEFTEN ŞAŞMAYACAĞIZ”

Bahçeli, konuşmasında yerel seçimlere ilişkin teşkilata yönelik önemli mesajlar da verdi. Bahçeli, “2019 yılının Mart ayında yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri’nde dikkatli bir dil, hassas bir üslup, Cumhur İttifakı’nın doğasını zedelemeyecek bir kampanya stratejisi izleyeceğiz. Asıl hedeften şaşmayacağız. Ağaca bakarken, ormanı gözden kaçırmayacağız. Zarfa değil, mazrufa kafa yoracağız. Adalet ve Kalkınma Partisi’yle son derece olgun, düzeyli, seviyeli, anlaşmaya ve uzlaşmaya dayalı ittifak hukukunu Cumhurbaşkanı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerine kadar sürdüreceğiz. Yol kazası istemiyoruz, siyasi provokasyonlara kapalı duruyoruz. Kısır siyasi polemiklerle, sığ çıkar hesaplarıyla hareket etmedik, etmeyeceğiz” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU’NA: “POLİTİK ÇAPSIZLIK VE YETERSİZLİK SENDROMU”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la bir grup sanatçının Hatay Oğulpınar Hudut Karakolu ziyaretine yönelik eleştirilerine ise sert tepki gösteren Bahçeli, şunları kaydetti:

“Sayın Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı eşliğinde giden sanatçılara, sporculara ‘reziller’ diyerek kesif bir cephe açmıştır. Her yeni açıklaması bir öncekini aratan CHP liderindeki tahammülsüzlük, basiretsizlik; hezeyan boyutlarını aşmış, siyasi cinnete varmıştır. ‘Politik çapsızlık ve yetersizlik sendromu’ kronik bir hal alan Kılıçdaroğlu’nun ağzından çıkanı kulağı duymuyor; diline gelen, gönlünden geçene bile rahmet okutuyor. CHP liderinin malum sanatçıların Afrin’de destan yazan Mehmetçiğe moral ziyaretini en hakaretamiz ifadelerle eleştirmesi akıl tutulması, ahlak kırılmasıdır. Kılıçdaroğlu’nun Mehmetçiği bağrına basanlara büyük bir şiddetle saldırması, sadece düşünce özgürlüğüyle açıklanamaz.

“YAZIKLAR OLSUN”

CHP’nin sanatçı kabul ve takdir kriterleri de evlere şenliktir. Ana muhalefetin başındaki bu zat, her geçen gün tarzını ve üslubunu çirkinleştirmekte, çirkefleştirmektedir. Türkiye’de aşırı solcu olmayan, devlete isyan etmeyen, sözde barış adına Türk askerinin haklı operasyonlarına karşı çıkmayan, HDP’yi zımnen de olsa desteklemeyen sanatçı, CHP tarafından sanatçıdan sayılmıyor. Böyle bir zihniyete tek kelimeyle ‘yazıklar olsun’ diyoruz. CHP’nin, Afrin şehitlerini anmak isteyen üniversite öğrencilerine saldıran teröristlere ‘evlatlarımız’ diye sahip çıkmasıyla Afrin kahramanlarına moral ziyareti düzenleyen sanatçılara hakaret etmesi aynı ruh hastalığının belirtisidir.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, söz konusu çıkışıyla Türkiye’nin bekası için gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı’nı tenkit eden, ülkemizin terörle mücadelesine karşı çıkan emperyalist ülkelere ve onların taşeronlarına dolaylı destek vermiş, kucak açmıştır. Türk milleti temellerinden kopan CHP’yi mahkum edecek, siyasi erimeye bırakacaktır. Gezi seviciler, Kandil sevdalıları, YPG’ci düşükler, FETÖ’cü şerefsizler, eski tüfekler, komünist kalıntılar, Türklüğe ve devlete küfreden sözde sanatçılar CHP’nin çöken çatısı altında kalacaklar, sonlarını hazırlayacaklardır. Diyorum ki, bu CHP’den bir halt olmaz, bu CHP’den bir sonuç çıkmaz.”

“TÜRK GENÇLİĞİNİN DEİZME KAYDIĞINI SÖYLEMEK DENSİZ BİR UYDURMA”

Bahçeli, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bazı derneklerle düzenlediği “Gençlik ve İnanç Çalıştayı”nın sonuç bildirgesinde, “Türk gençliğinin deizme kaydığı” tespitinin ise tedirgin edici olduğunu belirtti.

İmam Hatipli öğrencilerin de bu kategoriye alınmasının oldukça “sarsıcı” olduğunu ifade eden Bahçeli, “Türk gençliğinin deizme kaydığını söylemek densiz bir uydurmadır. Yüzbinlerce ülkü ocaklı evladım bu tezi çürüten bir asalete, duruşa, ve inanca şuurla sahiptir. Türk gençliğinin itham edilmesi, töhmet altında bırakılması ayıplı ve ahlaksız bir komplodur. Deizmle uğraşanlar, önce haram yiyenlere baksınlar. Sahte fetva makamlarıyla uğraşsınlar. Çocukları istismar eden kansızlarla ilgili çalıştay düzenlesinler. Münafıklara, müşrik emellere, kafir niyetlere tedbir alsınlar” diye konuştu.

YUNAN SAVUNMA BAKANINA: “TARİHİ TEKERRÜR ETTİRMEK BİZİM İÇİN ÇOCUK OYUNCAĞI”

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos’a da yanıt veren Bahçeli, “Anlaşılan Yunan Savunma Bakanı aklını kaybetmiş, yediği yürek kendisini çıldırmanın eşiğine getirmiş. Anlaşılan bu şahıs tarihi unutmuş, kovalandıkları, denize döküldükleri günleri hafızasından çıkarmış. Arzu ederse, talebi olursa tarihi tekerrür ettirmek bizim için çocuk oyuncağıdır, bu defa Atina’ya kaçmakla da kurtulmaları imkansızdır. Konya kadar bile büyüklükte olmayan bir ülkenin sorumsuz ve sabıkalı siyasetçilerinin iki de bir dişlerini göstermesi beyhude bir çırpınmadır. Biz yeri gelirse o dişleri sökmesini, hatta kırmasını çok iyi biliriz. Keskin bıçak olmak için çok çekiç yedik, daha da çekiç kaldıran olursa kafasına geçiririz. Yunanistan’ın maceraperest bakanı ve aynı düşünceye sahip siyasetçileri önümüzü kesmeye kalkışırlarsa, enselerinden tutacak iradenin tıpkı 1920’li yıllarda olduğu gibi Anadolu’da hazır beklediğini de hesaba katmaları kendilerine hassaten tavsiyem ve tembihimdir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.