Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Koca Dünya bugünün gündemi HAVA HAREKATI türk silahlı kuvvetleri süt ihracat tsk

Bahçeli: Kim Devlet İçin Bir Çivi Çaktıysa Şükranlarımı Sunarım

Milliyetçi Hareket Partisi Devlet Bahçeli Adana'da Adının Verildiği köprünün temel atma töreninde konuştu.  Devleti yaşatmanın insanı yaşatmaktan geçtiğini bilerek bugünlere geldiklerini, bundan sonra da bu amaçla hareket edeceklerini belirten Bahçeli, “Sadece bugünü değil, geleceği de kavrayan Milliyetçi Hareket Partisi samimiyetle, hevesle, heyecanla milletine hayırlı hizmetler yapmakta, bu uğurda da mücadelesine soluksuz devam etmektedir” dedi.

 

Yapımına başlanan Devlet Bahçeli köprüsü Seyhan Nehri ile ayrılan merkez Seyhan ve Yüreğir ilçelerini birleştirecek olan bağlantı ve ana yollara uzantısı ile birlikte 2450 metreyi bulan, 825 metre uzunluğundaki Devlet Bahçeli Köprüsü, üç boğaz köprüsünden sonra Türkiye’nin en uzun köprüsü olacak. Ayrıca Devlet Bahçeli Köprüsü tamamlandığında, Anadolu’nun en uzun köprüsü olan Şanlıurfa ve Adıyaman’ı birbirine bağlayan 610 metre uzunluğundaki Nissibi Köprüsü’nün de unvanını elinden almış olacak.

 

Her şehrin bir ruhu ve kimliği olduğunu, Adana’nın asil ruhuyla, milli kimliğiyle, tarihi ve kültürel değerleriyle geçmişin bereketinden geleceğin berraklığına koştuğunu söyleyen MHP Genel Başkanı, “Bunun için çırpınan, bunun için ter akıtan, belediyecilikte marka olan Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Bizim belediyeciliğimiz müşfik bir dokunuş, şefkat dolu diyalogdur. Bizim belediyeciliğimiz sımsıcak bir gülümseme, kapanmayacak hacet kapısıdır” açıklamasını yaptı.

 

“Denildi mi bir yere Türk beldesi, gözüm al bayrak arar, kulağım ezan sesi”

MHP’nin belediyecilik anlayışında “çatık kaş”,  “çatlak ses” ve “aciz bahane” olmadığını vurgulayan Bahçeli,

“Bizim belediyeciliğimizde insana değer, mazluma hürmet, mağdura yakın alaka hâkimdir. Çünkü bizim nazarımızda herkes eşittir Türkiye’dir. Anasının dili ve kökeni ne olursa olsun, yöresi, doğduğu yer neresi olursa olsun, Türk milletine mensubiyet bilinci taşıyan; al bayrağa bakınca göğsü kabaran, vatan deyince gözü yaşaran, şehit denilince gönlü şahlanan her vatan evladı bizimdir, öz kardeşimizdir. Biz kimseye yan gözle bakmayız, yeter ki vatan haini olmasın” ifadelerini paylaştı.

Konuşmasını Şair Necip Fazıl Kısakürek’in “Denildi mi bir yere Türk beldesi, gözüm al bayrak arar, kulağım ezan sesi” dizeleriyle sürdüren Bahçeli, bu kavrayışıyla vatan olarak gördükleri her yere hizmet götürdüklerini dile getirdi.

Devleti yaşatmanın insanı yaşatmaktan geçtiğini bilerek bugünlere geldiklerini, bundan sonra da bu amaçla hareket edeceklerini söyleyen Devlet Bahçeli, “Milli anlayışımızın eserlerinden bir yenisini, bugün de aynı şuurla Adana’ya kazandıracak olmanın derin gururunu yaşıyoruz. Üretken belediyeciliğimizin en güzel örneklerinden birisinin hamdolsun ilk kazmasını vuruyor, ilk adımını atıyoruz. Sadece bugünü değil, geleceği de kavrayan Milliyetçi Hareket Partisi samimiyetle, hevesle, heyecanla milletine hayırlı hizmetler yapmakta, bu uğurda da mücadelesine soluksuz devam etmektedir” diye konuştu.

Köprünün yapımı tamamlandığında Çukurova bölgesinin yükünü önemli ölçüde hafifleteceğini, bu köprünün günü kurtarmanın değil MHP’nin gelecek vizyonunun göstergesi olduğunu vurguladı.

 

 

“Ne Köprü Ne De Yol Yapılmasına Engel Oluruz''

Millet için kim tek bir çivi dahi çaktıysa, kim bir eser bıraktıysa, ülkenin gelişmesi ve kalkınması için kim uğraş verdiyse hiçbir ayrım gözetmeksizin hepsine şükranlarını sunduğunu söyleyen Bahçeli, “Bu konuda siyasi bir ayrım yapmayız. Bizim dışımızda, ne köprü yapılmasına karşı oluruz, ne yol yapılmasına engel çıkarırız. Ama bu hizmetlerin istismar edilmemesi gerektiğini söylemekten de çekinmeyiz” ifadelerini kullandı.

MHP’nin kıt imkanlarla da olsa yeni eserler yapmaya devam edeceğine dikkati çeken Bahçeli, “Bu başarıların üzerini gölgelemek için uğraş verecekler. Peşinen söylüyorum aldırmıyoruz, biz yolumuza devam ediyoruz. Milletimizi geleceğe, medeniyetin ötesine taşıyacak adım ve hamlelerle mücadelemizi sürdürüyoruz” dedi.

Bölücü tahriklerin Adana’da da amacına ulaşamayacağını, en başta Adanalıların buna müsaade etmeyeceğini vurgulayan Bahçeli, bu hassas ortamın dikkat, sağduyu ve akıl gerektirdiğini hatırlattı.

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.