Öne Çıkanlar Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı bugünün gündemi gündem özeti cumhurbaşkanı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Kovid19 Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

Bahçeli: Kriz Bekleyenler Şaşkına Dönmüşlerdir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Cumhurbaşkanı Seçimi ilk turda sonuçlanmış, kriz bekleyenler şaşkına dönmüşlerdir. MHP, Sayın Cumhurbaşkanımızın arkasında tavizsiz durmuştur” dedi.

MHP lideri Bahçeli, partisinin genel merkezinde Cumhurbaşkanlığı ve 27’nci dönem Milletvekili seçimine ilişkin basın mensuplarına açıklama yaptı. Bugün tarihi bir gün yaşandığını dile getiren Bahçeli, cumhurun başarısına ve yükselişine şahit olduklarını belirtti.

“AZİZ MİLLETİMİZ GELECEĞİNİ YENİ HÜKÜMET SİSTEMİNDE GÖRMÜŞ, SEÇİM VE TERCİHİNİ BU YÖNDE KULLANMIŞTIR”

Türk milletinin kutlu iradesinin sandıkta tecelli ettiğini söyleyen Bahçeli, bu demokratik oluş ve olgunluğa saygılarının tam ve kesin olduğunu kaydetti. Seçimlerin sükûnet içerisinde yapılmış olması ve katılımın da yüksek çıkmasının kendi açılarından memnuniyet verici olduğunu belirten Bahçeli, “Türkiye bugün itibariyle resmen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçmiştir. Aziz milletimiz geleceğini yeni hükümet sisteminde görmüş, seçim ve tercihini bu yönde kullanmıştır” ifadelerini kullandı.

“PARTİMİZ BÜTÜN ENGELLERİ AŞARAK TBMM’DE TEMSİL EDİLME İMKANINA KAVUŞMUŞTUR”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı seçildiğini anımsatan MHP lideri Bahçeli, “Cumhurbaşkanı Seçimi ilk turda sonuçlanmış, kriz bekleyenler şaşkına dönmüşlerdir. MHP, Sayın Cumhurbaşkanımızın arkasında tavizsiz durmuştur. Aynı zamanda partimiz bütün engelleri aşarak, bütün oyunları bozarak, bütün karanlık senaryoları parçalayarak TBMM’de temsil edilme imkanına kavuşmuş, çok değerli bir milletvekili sayısına ulaşmıştır” şeklinde konuştu.

Türk milletinin, MHP’yi TBMM’nin kilit partisi ile denge ve denetleme görevi ile önemli bir sorumluluk yüklediğini kaydeden Bahçeli, “Türkiye’nin önü açılmıştır. Türkiye’nin geleceği aydınlanmıştır. MHP, önümüzdeki beş yıllık zaman süresinde milletimizin beklentileri doğrultusunda şevkle, heyecanla, sabırla, akılla, muazzam bir inanmışlıkla çalışmalarını sürdürecektir” diye konuştu.

“HEDEFİMİZ MİLLİ BİRLİK VE DAYANIŞMANIN GÜÇLENMESİDİR”

MHP lideri Bahçeli’nin konuşması şu şekilde devam etti:

“Önce ülke ve milletim, sonra partim ve ben kararlılığımızdan asla taviz vermeden mücadelemize mücadele katacağımızdan herkes emin olmalıdır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin tüm kurum ve kurallarıyla yerleşmesi konusunda üstümüze düşen her görevi azimle yerine getireceğiz. Tarafımız Türkiye’dir. Safımız büyük Türk milletidir. Hedefimiz milli birlik ve dayanışmanın güçlenmesidir. Temel önceliğimiz var olan, üst üste yığılan, günden güne tesir alanını genişleten vahim sorunların çözümüne katkı sunmak, destek vermektir. Bu maksatla da elimizi taşın altına koymaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Yapıcı, müspet, uzlaşmacı tavrımızı sonuna kadar muhafaza edeceğiz.

“CUMHUR İTTİFAKI’NA DÜŞEN SORUMLULUKLAR ÇOK FAZLADIR”

Milli ve yerli duruşun Türkiye’de tam hakim olması için tüm gücümüzle çalışacağız. Terörle mücadelenin başarıya ulaşması, Sosyal ve ekonomik meselelerin milletimizin arzuları doğrultusunda nihayete ermesi, Kardeşlik bağlarımızın daha da güçlenmesi ve elbette Türkiye’nin bölgesel, dahası küresel kuşatmadan tamamen kurtulması hususunda Cumhur İttifakı’na düşen sorumluluklar çok fazladır. Milliyetçi Hareket Partisi yeni sistem içinde vazifesini en etkili şekilde icra ve ifa edecektir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.