Öne Çıkanlar Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Kovid19 cumhurbaşkanı Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı bugünün gündemi CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ENGİN ALTAY HAVA HAREKATI ihracat

Bahçeli Meclis Başkanının Mektubuna Yanıt Verdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın, Anayasa Mutabakat Komisyonu’nun çalışmalarına devam etmesi yönünde liderlere gönderdiği mektuba cevap verdi. Bahçeli, CHP’nin ikna edilmesini istedi, partisinin ise çalışmalara devamdan yana olduğunu bildirdi.

MHP’nin mevcut Anayasa'nın toplumsal ihtiyaç ve apk beklentilerini karşılayarak azami mutabakatla değiştirilmesi hususunda gerek 24. Dönemde gerekse bu dönemde Aziz Millete taahhütleri çerçevesinde tavrını ortaya koyduğunu ve bu uzlaşmayı temin edecek girişim ve tutum sergilediğini belirten Bahçeli, yeni komisyona ilk olumlu cevabı partisinin verdiğini de hatırlattı. Bahçeli çalışmanın kendileri açısından ana parametrelerini ilk aşamada paylaştıklarını anlattı, “Maalesef yeni dönemde kurulan Komisyon henüz Çalışma Usul ve Esaslarının belirlenmesi safhasında Milliyetçi Hareket Partisi dışında meydana gelen tartışma ve tutumdan dolayı esasa girilememiş olması beklentilerimizi karşılamamıştır” dedi.

Devlet Bahçeli, “Milliyetçi Hareket Partisi olarak tam bir mutabakat zemini oluşmadan anayasa hazırlığının sonuç vermeyeceğini, verse bile kapsayıcı olmayacağını düşünüyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi olarak Anayasanın azami mutabakat çerçevesinde çıkarılmasını teminen Cumhuriyet Halk Partisi nezdinde girişimlerinizin sonuç vermesini ve ikna edilmesini Anayasa konusunda toplumsal mutabakatın temini için gerekli gördüğümüzü ifade etmek isterim” dedi.

MHP lideri Bahçeli, cevabını partisinin dört partinin oluşturacağı Anayasa Uzlaşma Komisyonunda Anayasa yapım çalışmalarının sonuçlandırılması için olumlu çabalarını ve katkılarını sürdürmeye kararlı olduğunu ifade ederek bitirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.