Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd tesk adana yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Bahçeli: MHP Üzerine Düşeni Yapacaktır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP Eş Genel Başkanları ile birlikte üç milletvekili hakkındaki dokunulmazlık fezlekesine tavırlarına ilişkin "Fezlekeler Meclis'e geldiğinde MHP 40 milletvekili ile üzerine düşeni yapacaktır" dedi.

Bahçeli, parti genel merkezinde, “Siyaset ve Liderlik Okulu’nun 12. Dönem Açılış Töreni”ne katılırken gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Türkiye'nin yoğun terör döneminde teröristlerle barışık halde faaliyetlerinin bulunması sonucunda fezlekeye karşı MHP'nin milli hassassiyetlerinin belli olduğunu kaydeden Bahçeli, gösterecekleri tavrı "Gerekçeler iyi incelenirse bu yolla dokunulmazlıkların kaldırılması ve yargının önüne çıkarılması temel tercihimiz olcaktır" diye açıkladı.

 Zaman gazetesine kayyum atanmasını "Bir fidanın iki dalı ayrılmış hale gelmişlerdir. Örtülü ve açık bir çatışma ortamına girmişlerdir. Hem üretim alanında hem medya alanında önemli çalışmalar yaratan veya Türk toplumunun bilgilendirilmesine katkı sağlayan müesseseleri bu tür davranışlarla ortaya koyulan davranışı tasvip etmemekteyiz. Bu kurgulamalardan başta siyasi iktidar vazgeçmelidir. Medyaya gerekli alakayı göstermelidir" sözleriyle değerlendirdi.

TBMM Anayasa mutabakat masasında üç parti olmasının "çok sığ kalacağını" anlatan Devlet Bahçeli, "iktidarla CHP arasında bazı temel kavramlar üzerinde farklılıklara uzlaşma komisyonunda tartışmaları yerinde ön şart olarak sunmaları yanlış bir yaklaşım olmuştur. Dünyada her tarafta masalar kuruldu, bizde de masa tercihini yapmak doğru değil. MHP komisyonda bulunmayı, fikirlerini açıkça söylemeyi tercih etmektedir. Çalışmalarımız sürecektir" dedi.

Bahçeli şöyle devam etti:

"MHP masadan kaçmaz. Masada oturduğu yerde üç milletvekilimiz oturuyor ama komisyonun verimli olması için TBMM'de olan tüm partilerin çalışma usul ve esaslarına göre orada bulunmalarında yarar var. Masadan kalkmadan herkesi davet ederiz. Gelmezlerse siyasi iktidar B Planı'nı ortaya koymalıdır. TBMM'yi bilgilenmelidirler. Bu ancak referandum yolu ile mümkün olabilir. Onun için de milletvekilinin 330'a tamamlanması lazım. Böyle bir durumda da bir referandum söz konusu olursa MHP'nin anayasa konusundaki hassasiyetleri göz önünde bulunularak gerekli katkıyı sağlanacaktır."

-"KİMSE KONGRE PARTİLERİNE ÖZENMESİN"-

MHP'deki olağanüstü kurultay girişimlerinin nasıl sonuca bağlanacağı sorusunu cevaplayan Bahçeli, "MHP'de 200'ü aşkın il, ilçelerde imza toplanmıştır. Bu imzayı MHP incelemektedir. Biz kimsenin demokratik hakkını kullanmasına karşı değiliz ancak her partinin geleneğine uygun siyasi yapısı vardır. Basın ile fısıltı ile MHP'nin demokratik hakkını kullanmak yerine tasfiye etmeye yönelik çabalara katı sağlayan yanlışlıklar olmuştur. Bunlardan bir tanesi 17 il başkanımızdır. İl başkanları aynı zamanda delegedir. Genel merkeze olmadık beyanlarla hakaret edilmesine müsade etmeyiz. MHP'nin hiyararşik kademesine aksaklık yoktur. Bazı demeçler tüzüğümüzle bağdaşmayan konular olduğu için disiplin kurulu yolunda izlenecektir. Kimse kongre partilerine özenmemelidir" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.