Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit adana tesk yunanistan Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Akşener esnaf

Bahçeli'den Muhaliflere ''Ezer Geçeriz'' Çıkışı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti içerisindeki muhalif kesimi sert ifadelerle eleştirerek sonlandırdı.

Bahçeli, Meclis’te MHP Grup toplantısında konuştu. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, AK Parti’nin terör politikası ve HDP’yi eleştirdi. Dokunulmazlıklar ile ilgili ise net tavır koydu.

 

 

ERDOĞAN’A MÜSLÜMAN ELEŞTİRİSİ

MHP lideri Bahçeli, Kutlu Doğum haftasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir anısına atıfta bulunarak, Erdoğan’ın konuşmasının değerlendirilmeye muhtaç olduğu vurgusunu yaptı.

Bahçeli,  Erdoğan’ın babasına, “Biz Laz mıyız, Türk müyüz?” diye sorduğu soruyu anımsatarak şöyle dedi:

“Merhum babasının da dedesine aynı soruyu yönelttiğini öğrenir. Erdoğan’ın büyük dedesi babasının bu sorusuna  karşılık şöyle cevap verir: ‘Yarın öleceğiz. Sana sordukları zaman Elhamdüllah Müslümanım de geç.’  Hamd olsun hepimiz Müslümanız. Bu tartışma götürmez bir hakikattir. Fakat, biz Müslüman olduğumuz kadar da Türk’üz. Değişmeyecek kaderimiz, yok sayılmayacak asaletimiz budur. Tarihimizi unutarak, kaynağımıza yüz çevirerek bir yere varamayız.”

 

 

DOKUNULMAZLIKLARIN KALDIRILMASI

Bahçeli, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunurken HDP’yi hedef gösterdi. Doğu ve Güneydoğu’da yaşananların arka planında, yabancıların dahli, kapanmamış tarihi hesapların parmak izi olduğunu belirten Bahçeli konuşmasını şöyle sürdürdü:
“HDP’li belediyeler teröristlerin at oynatacağı hayalet mahalleler kurarken hükümet uyuşmuştur.Köstebek yuvası gibi il ve ilçelerin altı kazılıp tüneller açılırken Başbakan ve hükümeti gaflet ve atalet çarkına yakalarını kaptırmışlardır. PKK, sırtını dayadığı efendilerinden aldığı öldürme ve fitne yayma talimatını birer birer uygulamaktadır. Gerek PKK, gerekse de siyasi görünümlü kuklası HDP Türkiye’ye meydan okuyan, Türk milletinin istiklalini karartmaya çalışan şer ve şiddet cephesidir.”

HDP’ye yönelttiği suçlamaların ardından sözü dokunulmazlıklara getiren Devlet Bahçeli, Genel Kurul’da AK Parti’nin teklifine destek vereceklerini açıkladı. Bahçeli konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Hiç kimse hesap vermekten kaçmamalıdır. Bizim için asıl olan teröre bulaşmış, teröristlere yardım ve yataklıktan suçları somutlaşmış milletvekillerinin dokunulmazlıkları öncelikle kaldırmaktır. Milliyetçi Hareket Partisi AKP’nin anayasa değişikliği önerisine destek verecek, daha önceki sözünü harfiyen tutacaktır. Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda, HDP’nin malum nedenlere dayanan itirazlarının yanı sıra, ana muhalefet partisi CHP’nin içinden bazı aykırı ve reddiyeci seslerin duyulduğuna da şahit oluyoruz. Şimdiden ayak sürüyenler belirginleşmiştir. Şimdiden sudan bahanelerle dokunulmazlığın kaldırılmasına şerh düşenlerin, karşı çıkanların sesi gittikçe yükselmektedir. HDP’nin bir eşbaşkanı özerklikle sonuç alınamayacağını birden bire hatırlamıştır. Bir diğer eşbaşkanı ise bu vatanı parçalatıp böldürmeyeceğiz havasındadır.Yoksa korku dağları sarınca taktik dönüşler mi yapmışlardır?”

Dokunulmazlıklar konusunda hem AK Parti’ye hem de CHP’ye seslenen Devlet Bahçeli, Madem ana muhalefet lideri de AKP’nin teklifine destek vereceklerini açıklamıştır, madem irade açıktır; o halde gelin hiçbir mazerete sığınmaksızın dokunulmazlıkları tek kalemden kaldıralım.Türk milletinin taleplerine kulak verelim” dedi.

 

 

AVRUPA PARLAMENTOSU’NUN TÜRKİYE RAPORU

Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye Raporu ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Devlet Bahçeli, “Rapor Türkiye’nin hiçbir hassasiyetini gözetmemiş, hiçbir değerine saygı duymamış ve dikkate almamıştır. Doğal olarak ölü doğmuş, Türkiye tarafından isabetli şekilde yok sayılmış ve aynen iade edilmesi yönünde bir irade belirmiştir” diye konuştu.

Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye raporunu, “taraflı” bulduğunu belirterek  eleştiren Bahçeli şöyle devam etti:

“Avrupa Parlamentosu, Türkiye’den PKK’ya orantılı güç kullanmasını yüzsüzce istemektedir. Avrupa zihniyeti orantılı olmaktan ne anlamaktadır? Teröristler evlatlarımıza kıyarken, büyükşehirlerimizde canlı bombalar patlarken orantısız ilgisizliğin içine gömülenler bize ne anlatmaktadır?Avrupa Parlamentosu ikircikli ve tutarsızdır. Ve Türkiye’nin aleyhine bir karara imza atmıştır.AKP hükümeti, AB dayatmalarına, AB hakaretlerine, AB küçümsemelerine bilmediğimiz hangi sınıra kadar tahammül ve sabır gösterecektir? Ancak Türkiye’ye şaşı ve sorunlu bakışı göstermesi bakımından oldukça ibretlik, oldukça da taraflıdır.”

 

 

 

"ALAYINA YETERİZ"

Devlet Bahçeli, konuşmasının sonunda parti içi muhaliflere sert sözlerle yüklendi.

"Milliyetçi Hareket Partisi'nin kalbi milletiyle beraber atmaktadır.  Milliyetçi Hareket Partisi bin yıllık kardeşliğin savunucusudur. Saklayacak bir ilişkimiz, boynumuzu bükecek bir yanlışımız çok şükür olmamıştır.  Milliyetçi Hareket Partisi onun bunun oyuncağı olmayacaktır. Manşetler ne derse desin. Köşelerini paralel kurşunu gibi kim kullanırsa kullansın. Biz bildiğimizi okuyacağız. İnandığımızı yapacağız. Ne okyanus ötesi elemanları, ne çeteler, ne devlet içine yuvalanmış şebekeler, ne siyasi senaristler, ne de fırıldak gibi ortada dönen ruhsuzlar şehit yadigarı bu kutlu çatıyı uçuramayacaklardır. Allah'ın izni ve kelamıyla alayına yeteriz. Biz iktidara gelmeye söz verdik. Yolumuza kim çıkarsa ya aşar, ya yener, ya da ezip geçeriz."

“Milliyetçi Hareket Partisi onun bunun oyuncağı olmayacak, onun bunun eline düşüp de iflasını kimseler göremeyecektir. Manşetler ne derse desin, köşelerini paralel kurşunu gibi kim kullanırsa kullansın, biz bildiğimizi okuyacağız, inandığımızı yapacağız. Ne okyanus ötesi elemanları, ne çeteler, ne devlet içine yuvalanmış şebekeler, ne siyasi senaristler, ne de fırıldak gibi ortalıkta dönen ruhsuzlar şehit yadigârı bu kutlu çatıyı uçuramayacaklardır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.