Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit tesk adana Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel esnaf Pandemi yunanistan Akşener

Bahçeli’den Terörle Mücadele İçin Çözüm Önerisi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, terörle mücadele konusunda, “Bizden çözüm isteniyorsa, işte bizim çözüm önerimiz, daha önce de dile getirdiğim gibi, aynısıyla şudur; yurt içinde ve yurt dışındaki bütün teröristler silahları ile birlikte teslim olmalıdır. Tamamı Türk adaletine hesap vermeli ve verilecek hükme rıza göstermelidir” dedi.

MHP lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 10 Kasım’ın yaklaşması üzerine Atatürk’ü özlemle andığını, hayranlıkla anılarında taşıdığını belirten Bahçeli, “Muktedir bir komutan, muazzez bir devlet adamı, muteber bir siyasetçidir. O, cehaletin, sefaletin ve taassubun hüküm sürmesine karşı gelmiştir. O, tahribata, teslimiyete, tavizkar anlayışlara karşı çıkmıştır” dedi.

Bahçeli, son yıllarda Atatürk’e ilişkin yapılan yorumları ise eleştirerek,” Aziz Atatürk’ün özel hayatını kurcalayarak ağır ve ahlaksız sorgu ve yargılamalara teşebbüs edenlerin bayağı tavır ve ayağa düşmüş zihniyetleri dikkat çekicidir. Muhterem ve merhume annesine bile iftira atan, her türlü rezil iddiayı değişik platformlarda diline dolayan güruhun varlığı bize göre utanç vericidir. Atatürk düşmanlığına heves edenler, Sakarya’da Türk’ün süngüsüyle kalan tek dişleri de sökülmüş işgalcilerin bu çağdaki mirasçılarıdır” diye konuştu.

“İĞRENÇ MAHLUKLAR”

Hafta sonu Ankara- Eskişehir karayolunda trafikte yol verme tartışmasında iki gazinin saldırıya uğraması konusunda ise Bahçeli, “Gazilerimiz 6 gözü dönmüş alçak tarafından darp edilmişlerdir. Bu olayı lanetliyor, saldırgan suçluların savunmasız gazilerimize vurmanın ne demek olduğunu, bunun sonuçlarının neler olacağını burunlarından fitil fitil gelesiye kadar yaşayıp görmelerini tez elden bekliyorum. Gazilerimize el kaldıran, tekme sallayan, küfür ve hakaret yağdıran bu iğrenç mahluklar doğduklarına pişman edilmeli, ağır ve acımasız bir şekilde cezalandırılmalıdır. Sürecin takipçisi olacağımızı, bu namertlerin peşinin bırakılmamasını yürekten temenni ediyor, bunu bekliyorum” dedi.

“BU SÜREÇTE SEÇİLMİŞ HÜKÜMETİN DESTEKÇİSİYİZ”

“Bizden çözüm isteniyorsa, işte bizim çözüm önerimiz” diyen MHP lideri Bahçeli, terörle mücadeleye ilişkin, “Yurt içinde ve yurt dışındaki bütün teröristler silahları ile birlikte teslim olmalıdır. Tamamı Türk adaletine hesap vermeli ve verilecek hükme rıza göstermelidir. Hükümetin de ilk görevi tamamını teslim alıp, adaletin önüne yaka paça çıkartmak, bu mümkün olmuyorsa mücadelenin doğası kapsamında gereğini eksiksiz yapmaktır. Bu süreçte devletin yanındayız. Seçilmiş hükümetin destekçisiyiz” diye konuştu.

ABD’YE TAZİYE

31 Ekim’de ABD’nin New York şehrinde meydana gelen terör saldırısını, 6 Kasım Pazar günü de Teksas eyaletinde kilisede meydana gelen silahlı saldırıyı şiddetle kınadığını ifade eden Bahçeli, hadiselerden dolayı ABD halkına taziyelerini bildirdi.

“ÖLDÜRÜLEN BABASININ AKIBETİNDEN KORKMUŞTUR”

Bahçeli, Lübnan Başbakanı Saad El Hariri’nin hayatının tehlikede olduğunu belirterek istifa etmesini ise “2005’te öldürülen babasının akıbetinden korkmuştur” sözleriyle değerlendirdi.

TERÖR TERÖRLE YOK EDİLMEYECEK”

4 Kasım’da Yemen’in Riyat’a füze fırlatmasını hatırlatan Bahçeli, şöyle devam etti:

“İki ülke arasında gerilim doruktadır. Suudi Arabistan’da süren ve gün geçtikçe yaygınlaşan mıntıka temizliğiyle; aralarında bazı prenslerin, eski ve yeni bakanların, işadamlarının olduğu çok sayıda kişi tutuklanmıştır. Şaibeli helikopter kazalarında prensler can vermektedir. Eski hâkimiyet havzalarımız kaynamakta, istikrarsızlık kamçılanmaktadır. Ve ABD Suudi Arabistan’a destek vermektedir. Ancak aynı desteği, Türkiye’den esirgemiştir. Terörle yatmış, kör kalkmıştır. Unutulmasın ki, terör, terörle yok edilemeyecektir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.